PF 2024

Všem svým členům a trenérům přejeme klidné prožití svátků vánočních. V novém roce nejen hodně sportovních, ale i těch osobních úspěchů.
  Našim sponzorům děkujeme za projevenou přízeň v roce 2023 a těšíme se na další spolupráci v roce 2024. Taktéž i vám klidné svátky a mnoho firemních úspěchů v roce následujícím.

16.12.2023  starez cup 2.kolo - mladší přípravka

V sobotu 16. 12. 2023 jsme se zúčastnili druhého kola turnaje U9 Starez cup v Brně. Byly to poslední zápasy v tomto roce a chtěli jsme, aby se děti fotbalem hlavně bavily. Bylo nám jasné, že ne všichni hráči v této věkové kategorii dokáží přepnout na velké hřiště z malého prostoru tělocvičny, kde nyní trénujeme. 
FSA Kras - TJ Ochoz u Brna 7:1 
Branky: Prášek Matyáš 4x, Klimeš Jonáš, 2x Hloušek Lukáš
Třemi rychlými brankami jsme soupeře natolik zaskočili, že už se nezmohl na výraznější odpor. 

FSA Kras - AFK Tišnov 1:3
Branky: Klimeš Jonáš
V domnění, že to půjde samo a soupeř odevzdá tři body zadarmo, jsme podcenili začátek zápasu. Zahodili jsme tři vyložené šance a z rychlých brejků inkasovali.    
FSA Kras - FC Hustopeče 0:4 
Soupeře jsme přehrávali a pálili jednu šanci za druhou. Soupeř vystřelil čtyřikrát na naši bránu. Tomu se říká lekce
z produktivity v přímém přenosu. 
FSA Kras - TJ Heršpice 4:1 
Branky: Hloušek Lukáš 2x, Bocková Kristýna, Prášek Matyáš
Tentokrát jsme se trápili pouze do páté minuty, kdy jsme vstřelili první branku a pak už jsme byli pány na hřišti.

   FSA Kras - SK Křenovice 2:2 
Branky: Hloušek Lukáš, Klimeš Jonáš
Neproměnili jsme vyložené šance a soupeř nás potrestal v posledních vteřinách po rohovém kopu. 

FSA Kras - TJ Sokol Žabčice 4:4 
Branky: Hloušek Lukáš 4x
Opět jsme nezvládli koncovku a nechali si dát gól v poslední minutě od pozdějšího vítěze turnaje. Rodičům děkujeme za dopravu a podporu.
Sestava: Hloušek Lukáš, Prášek Matyáš. Bocková Kristýna, Kunc Štěpán Talpa Tomáš, Šebela Martin, Klimeš Jonáš.

Skupina B
PořadíTýmBodySkóre
1TJ SOKOL ŽABČICE3157:13
2FC HUSTOPEČE2844:18
3SK KŘENOVICE2336:26
4FSA KRAS2034:24
5AFK TIŠNOV1217:35
6TJ HERŠPICE915:38
7OCHOZ U BRNA08:57

16.12.2023  starez winter cup 1.kolo - starší žáci

V sobotu 16.12.2023 se starší žáci zúčastnili prvního kolo Starez winter cupu v Brně. Celý turnaj se jim povedl a první kolo suveréně vyhráli, navíc se zachovali jako gentlemani, když nechali vyhrát juniorky z Líšně.
FSA Kras - SK Líšeň Juniorky 0:1
V zápase jsme byli o něco lepší, holky nás potrestali po naší chybě v defenzívě a krásnou střelou z přímého kopu otevřeli skóre. Nám se bohužel gól ani po 100% šanci 2 minuty před koncem vstřelit nepodařilo.

FSA Kras - Orel Řečkovice 4:2
Branky: Kostka Dominik 2x, Vintr Štěpán, Šenkýř David
V zápase jsme byli lepší, problém nám dělal pouze nejlepší střelec soupeře, zároveň celého turnaje. Kluci ho ale dokázali skvěle zdvojovat a připsali si zaslouženě první výhru.

FSA Kras - SK Slatina 2:0
Branky: Kostka Dominik, Šebela Marek
Fotbalově nejlepší soupeř, po prvních minutách bylo zřejmé, že kdo dá gól, vyhraje. To se podařilo Domčovi, téměř z nulového úhlu propálil brankáře a pak Marek sólem přes celé hřiště, kdy obešel 5 hráčů soupeře z pozice stopera zápas definitivně rozhodl.
FSA Kras - FC Soběšice 7:0
Branky: Vintr Štěpán 3x, Kostka Dominik 2x, Šenkýř David 2x.
Již v 7. minutě se podařilo dát čistý hattrick Štěpánovi, kdy po dvou gólech se po krásném centru z pravé strany skvěle zavěsil do vzduchu a přesně se hlavou trefil k tyči, nutno říci, že se zřejmě jednalo o ,,milimetrový" ofsajd. Kluci se prostřídali, nepolevili a vstřelili další branky.  

FSA Kras - TJ Ochoz u Brna 5:0
Branky: Šenkýř David 2x, Kostka Dominik, Vintr Štěpán, Sehnal David
Po zveřejnění ostatních výsledků jsme do zápasu nastupovali s tím, že pokud ty poslední dva zvítězíme, vyhrajeme celkově. Zápas jsme v pohodě zvládli, 4 z 5 branek vstřelili levou nohou!

FSA Kras - SK Slavkov u Brna 3:0
Branky: Kostka Dominik 3x
Poslední zápas celého turnaje. Hlavně nepodcenit soupeře...Trochu nervozita, fotbalově nepříliš koukatelný zápas, ale tři povinné body, hattrickem rozhodl Domča.

Kluci hráli perfektně týmově, dobře se zastupovali, dostupovali soupeře, komunikovali, snažili se hrát konstruktivně, po zemi, bylo vidět, že je fotbal baví a v nabité konkurenci si vedli skvěle. Výsledkem je první místo a pouze 3 obdržené branky za celý turnaj! Díky moc borci!
Skupina C
PořadíTýmBodySkóre
1FSA KRAS1521:3
2SK SLATINA1312:4
3OREL ŘEČKOVICE1222:10
4TJ OCHOZ U BRNA817:17
5SK LÍŠEŇ JUNIORKY76:12
6SK SLAVKOV U BRNA35:20
7FC SOBĚŠICE33:20

16.12.2023  Starez winter cup 1.kolo - dorost 2007

V sobotu 16.12. jsme sehráli první kolo zimního turnaje dorostu B na Starez Winter cupu a byl to pro nás těžký turnaj. Četná marodka a neúčast způsobila, že jsme měli jen jednoho střídajícího. 7 zápasů po 20 minutách tak byl pro kluky velký fyzický test.
FSA Kras/Ochoz u Brna - Bukovinka-Račice 2:0
Branky: Holý Gabriel
Naše převaha byla znát celý zápas a dvěma góly zařídil vítězství Gabriel Holý. Spolu s Davidem Hlouškem, který byl nejlepším hráčem mužstva, totiž posílili B tým.
FSA Kras/Ochoz u Brna - Kohoutovice 0:1
Naše převaha byla veliká. Nedokázali jsme proměnit ani jednu ze 4 velkých šancí a naopak soupeřova ojedinělá střela i přes snahu a teč brankáře Filipa Zlámala zapadla do brány.
FSA Kras/Ochoz u Brna - Křenovice 0:3
Třetí zápas se nám herně moc nepovedl a i přesto, že soupeř neměl velkou převahu, prohráli jsme 3:0. V tomto zápase již začali naše zdravotní lapálie a kvůli křečím skončil do té doby dobře hrající stoper Vojtěch Matyáš.
FSA Kras/Ochoz u Brna - Tuřany 4:0
Branky: Holý Gabriel, Mikulica Ondřej, Hloušek David 2x
Čtvrtý zápas byl i přes nemožnost střídání ukázkou výborné hry našeho týmu. David přesným pasem přes téměř celé hřiště našel Gabriela holého a ten neomylně skóroval a nastartoval náš brankostroj. Z krásného rohu Robina Přikryla skóroval hlavou Ondřej Mikulica, individuální akcí se blýskl David Hloušek a nakonec si přesně stejnou souhru jako u prvního gólu zopakovali Gabriel s Davidem.  
FSA Kras/Ochoz u Brna - Podolí 1:2
Branky: Neveselý Jakub
Pátý zápas jsme sehráli s týmem Podolí. Nepovedený odkop ve vápně využili hráči Podolí k vedení 1:0, ale rychlým únikem a přesným zakončením se blýskl Kuba Neveselý a bylo vyrovnáno. Bohužel soupeř ještě jednou dokázal přesně zakončit a zápas jsme tak prohráli 1:2. V zápase se opět ozvaly zdravotní trable a pro zranění třísel skončil Ondřej Mikulica.
FSA Kras/Ochoz u Brna - ČAFC Židenice 1:5
Branky: Hloušek David
Šestý zápas s ČAFC Židenice jsme se domluvili, že odehrajeme jen s 5 hráči v poli. Soupeř souhlasil a tak jsme se pustili do boje. Po skvělém úniku Davida Hlouška využil jeho zpětnou přihrávku Robin Přikryl a dokonce jsme půl zápasu vedli 1:0. Pak ale soupeř využil svou fyzickou převahu se 4 hráči na střídání a 5 góly otočil utkání.
FSA Kras/Ochoz u Brna - Slavkov u Brna 2:4
Branky: Gabriel Holý 2x
Do posledního zápasu proti Slavkovu jsme opět nastoupili jen s 5 hráči v poli, ale zranění stehenního svalu umožňovalo Kubovi Neveselému jen stínovat hráče soupeře a ještě asi 8 minut před koncem odstoupil z utkání a hráli jsme ve 4 proti 5ti hráčům v poli. 2 góly opět vsítil Gabriel Holý, ale stačilo to jen na zmírnění prohry 2:4.

Kluci, kteří hráli, zaslouží pochvalu. Zejména pro Tomáše Součka a Robina Přikryla to bylo asi největší herní zapojení, ale dokázali odehrát i bez střídání všechny 4 poslední utkání a ukázali i svou bojovnost. Příští kolo musíme přijet určitě ve větším počtu a uvidíme, jak celý turnaj zvládneme.
Skupina A
PořadíTýmBodySkóre
1ČAFC ŽIDENICE1928:5
2RENOCAR PODOLÍ1619:2
3SK KŘENOVICE1313:7
4SK SLAVKOV U BRNA1313:11
5TJ TATRAN KOHOUTOVICE108:12
6FSA KRAS/Ochoz u Brna
610:16
7TJ BUKOVINKA/RAČICE36:23
8SK TUŘANY13:24



Víkendové turnaje

O víkendu se hned 3 družstva představí v Brně na Starez cupu. Dorost a starší žáci poprvé vyzkouší Winter cup, přípravka se již podruhé představí v nafukovací hale.
  Předpřípravka jede změřit svoje síly s kluky a holkami v Tišnově. Držíme jim palce

10.12.2023  dívky na turnaji ve svitávce

10.12. se zúčastnily naše starší žákyně halového turnaje ve Svitávce U14-U15. Těžká utkání proto klukům zvládla děvčata velmi dobře, pětkrát se radovala ze vstřelené branky. Celý turnaj hrály holky s chutí, předváděly kvalitní individuální a kolektivní výkon. I pod tlakem kluků naše fotbalistky míče pouze nezakopávaly, naopak kombinovaly a získávaly potlesk od diváků i od soupeřů. 
FSA Kras - Knínice 2:1 
Branky: Ognarová, Sedláčková
FSA Kras - Žijeme Hrou 1 1:6 
Branky: Raušová
FSA Kras - Konice-Jesenec 1:7 
Branky: Švábenská
FSA Kras - Žijeme Hrou 2 0:5
FSA Kras - Svratka Brno U15 1:5 
Branky: Raušová
Sestava: Šebelová (nahradní brankářka Teremová) - Halečková, Ognarová, Raušová, Sedláčková, Švábenská, Vašíčková, Vitouchová, Vybíhalová.

6.12.2023  mikulášské překvapení - tabata

Chtěli jsme klukům trochu zpestřit tréninkové jednotky, tak jsme mladším žákům a starší přípravce domluvili jeden trénink v podobě Tabaty. Kluci z toho samozřejmě moc nadšeni nebyli, protože dostali pořádně do těla. Ale jinak se to velice povedlo a po domluvě s ostatníma trenérama zařadíme toto zpestření alespoň 1x do měsíce starším kategoriím - starší přípravka, žáci, dorost.
  Tímto mockrát děkujeme Monice Nezvalové z Rudice, že se našim klukům tu hodinu věnovala. Věříme, že navážeme nějakou bližší spolupráci převážně v zimních měsících. Díky Mončo.

víkendové halové turnaje

Tento víkend se "toho moc neděje". Mladší přípravka U7 pokračuje ve své spanilé jízdě ve futsalové lize. 
  Naše děvčata půjdou změřit síly na chlapecký halový turnaj do Svitávky. 
Všem držíme palce. Mějte všichni radost ze svých výkonů.


Starez winter cup z minulého víkendu byl bohužel pro nepřízeň počasí odložen.

2.12.2023  starez cup 1.kolo - ročník 2013

V sobotu 2.12. se na Starezu představil i ročník 2013. Kluci potvrdili výbornou formu a obsadili krásné 2.místo, kdy 5x vyhráli a 1x prohráli. Nasazení všech našich hráčů po celý turnaj bylo velice dobré. Kluci s Terdou se snažili hrát kombinační hru a celkově s celým průběhem turnaje je velká spokojenost. Cílem je samozřejmě postup do finálového turnaje a nějaké slušné umístění v něm.
FSA Kras - SK Slatina 3:2
SK Říčany - FSA Kras 3:2
FSA Kras - FC Mokrá-Horákov 2:0
TJ Sokol Žabčice - FSA Kras 3:4
FSA Kras - SK Šlapanice 2:0
SK Pozořice - FSA Kras 0:3
Sestava: Ondřej Němec, Jáchym Klimeš (2 asistence a výborný výkon v obraně), Štěpán Kratochvil (krásný přímý kop + další branka, dobrý výkon), Tereza Šenkýřová (1 branka), David Šebela (9 branek, není co dodat), Adam Tomášek (1 branka), Florian Chrástecký (3 branky, velký dříč), Jakub Šebela, Mára Janíček.

Skupina A
PořadíTýmBodySkóre
1SK ŘÍČANY1817:9
2FSA KRAS1516:8
3TJ SOKOL ŽABČICE912:12
4SK POZOŘICE76:10
5FC MOKRÁ-HORÁKOV56:7
6SK SLATINA46:9
7SK ŠLAPANICE34:12

víkendové turnaje

Víkend bude ve znamení turnaje Starez cup.

  V sobotu se poprvé na turnaji představí starší přípravka  ročník 2013. Věříme, že se jim bude dařit jako ročníku 2014.

  V neděli se představí poprvé na Winter cupu starší žáci a mladší dorost. Budou hrát venku na dvou hřištích. Držíme palce, aby vyšlo počasí.

25.11.2023  Adventní věnce v kotvrdovicích

V sobotu 25.11. pořádali holky zahrádkářky akci na výrobu a tvorbu adventních věnců. Akce proběhla v Kotvrdovicích na orlovně, kde byly připraveny větve, korpusy na věnce a jiná výzdoba. Náš spolek se na této akci postaral o občerstvení, kdy jsme nabízeli limo, lahvové pivo a hlavně teplý vánoční svařák. I když na akci přišlo méně lidí, než se předpokládalo, měla úspěch. V příští roce tuhle adventní akci opět podpoříme.

19.11.2023  starez cup 1.kolo - ročník 2011

V neděli 19.11. se kluci mladších žáků vydali na první kolo Starez cupu v Brně. Někteří už zde byli loni, pro některé hráče to byla nová zkušenost. Hraje se na umělé trávě a hřišti o rozměrech 38x26m v počtu 4+1.
FK Hrušovany - FSA Kras 1:1
Branky: Fiala Lukáš
Celý zápas jsme aktivně drželi míč a tvořili si gólové šance. Bohužel z 5 "tutových" šancí jsme dali jediný gól. Soupeř vytěžil z minima maximum a z šance, kterou jsme jim bohužel přichystali dali vyrovnávací gól.
FSA Kras - Sk Šlapanice 1:0
Branky: Škaroupka Martin
Ve druhém zápase jsme tahali za kratší konec, ale štěstí bylo na naší straně. Po krásné střele do tyče se míč odrazil k Martinovi, který vstřelil jedinou branku zápasu. Nakonec jsme byli jediní, kteří porazili vítěze skupiny.
SK Tuřany - FSA Kras 5:1
Branky: Hrubý Tobiáš
Tento zápas se nám vůbec nepodařil. Náš brankář si vybral svoji slabší chvilku. Z 5 obdržených branek byly 2 góly brankáře a 2 góly obrany. Bohužel kluci už se do tempa nedostali a výsledek tomu odpovídá. Poslední branku soupeř trefil z krásného a přesného trestného kopu.
SK Říčany - FSA Kras 4:4
Branky: Kuchař Adam, Hrubý Tobiáš 2x, Burda David
Zápas proti asi druhému nejlepšímu týmu turnaje. Na začátku jsme opět trochu zaspali a rázem to bylo 2:0. Kluci se "oklepali", zabrali a podařilo se nám srovnat na 2:2. Soupeř potom opět utekl o 2 branky, ale kluci neztratili hlavu a svou pílí dokázali těžký zápas dovést k remíze.
FSA Kras - FS Slovan Brno 1:0
Branky: Hrubý Tobiáš
Zápas proti papírově slabšímu soupeři. Kluci věděli, že musíme bodovat. To jsou vždy nejtěžší zápasy. Nakonec se podařilo, ikdyž chudým vítězstvím 1:0.
FSA Kras - Moravská Slavie 4:2
Branky: Mudra Petr, Hrubý Tobiáš 3x
Poslední zápas ve skupině jsme věděli, že musíme brát plný počet bodu, pokud chceme pomýšlet na velké finále. Kluci začali vejmi famózně, kdy jsme vedli po pěkných střelách 3:1. Soupeři si podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Ovšem Tobiáš v posledním zápase ukázal svoji sílu a svým hatrickem pečetil výsledek.
Sestava: Grim Lukáš - Daniel Michal, Mudra Petr, Hrubý Tobiáš, Škaroupka Martin, Kuchař Adam, Fiala Lukáš, Burda David
Skupina B
PořadíTýmBodySkóre
1SK ŠLAPANICE1516:3
2FK HRUŠOVANY1310:5
3FSA KRAS1112:12
4SK ŘÍČANY1017:13
5SK TUŘANY912:9
6MORAVSKÁ SLAVIA38:19
7FC SLOVAN BRNO01:15

18.11.2023  triangl líšeň starší přípravka b

V sobotu 18.11. jsme využili pozvání na triangl v kategorii U10 pořádaný SK Líšeň. 
FSA Kras - MFK Vyškov 7:3
Branky: Hrazdira Maxim 4x, Beneš Lukáš, Prášek Matyáš, Hloušek Lukáš                 
Od první minuty zápasu jsme byli velmi aktivní a nebezpeční a v koncovce přesní, odměnou nám bylo jasné vítězství.
FSA Kras - SK Líšeň 4:2
 Branky: Beneš Lukáš 2x, Prášek Matyáš, Hloušek Lukáš
Díky vyrovnaným výkonům obou pětek jsme nenechali nic náhodě a na hřišti jsme dominovali, opět nás čekalo další vítězství.
FSA Kras - MFK Vyškov 4:5
Branky: Hrazdira Maxim 2x, Kunc Štěpán, Beneš Lukáš
V utkání jsme byli fotbalově lepší, jen ty góly nám tam ne a ne padat. Šok přišel 10 sekund před koncem, kdy jsme se snažili rozhodnout zápas, zapomněli na obranu a inkasovali. I přes prohru v nás zůstala radost, kterou nám udělal svým krásným gólem Štěpán Kunc (věkem U8), pro kterého to byly první zápasy v této věkové kategorii.    
 FSA Kras - SK Líšeň 4:4
Branky: Hloušek Lukáš 2x, Prášek Matyáš, Beneš Lukáš
Zápas byl po celou dobu velmi vyrovnaný neustále jsme se přetahovali o vedení. O vítězství nás připravily nevyužité gólové šance.

Celý turnaj jsme odehráli na dvě pětky, které měli bez ohledu na výsledek stejné herní vytížení. Odměnou našim hráčům byl pohár plný lízátek za první místo. Trenérům zase to, že jsme schopni hrát i ze čtyřmi hráči mladší přípravky, proti týmům s větší herní základnou, vyrovnaná utkání.
Sestava: Kryštof a Viktor Vincenec, Max Hrazdíra, Marek Musil, Lukáš Beneš, David Přikryl, Lukáš Hloušek, Maty Prášek, Jonáš a Jáchym Klimeš, Štěpán Kunc.

18.11.2023  triangl blansko mladší přípravka B 

Neusnuli jsme zimním spánkem. Pořád makáme na tréninku a hrajeme zápasy. Tentokrát jsme využili pozvání z Blanska a zahráli si triangl proti kamarádům z Blanska C a Vavřince. Odehráli jsme 4 vyrovnané zápasy, dali spoustu gólů a vyzkoušeli ještě víc kliček. Bylo na co se dívat a bude určitě i příště!

Sestava: Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Míša Tajnai, Dominik Prášek, Lukáš Novotný, Jáchym Nejezchleb

18.11.2023  Mladší žáci fsa kras - olomučany a
0:7 (0:4)

V sobotu 18.11. jsme nastoupili k poslednímu utkání v podzimní části. Soupeřem nám byl první tým v tabulce, který ještě nepoznal hořkost porážky. Od začátku byl soupeř lepší, jak v držení míče, tak i v práci s ním. Kluci se snažili, bojovali, bohužel jsme tahali za kratší konec. Klukům patří poděkování za nasazení a za bojovnost až do konce zápasu.

víkendové zápasy fsa

Zima se nám nezadržitelně blíží, ale naši kluci a holky nezahálí. Nejen že plně trénují dál, ale navíc dále jezdí po turnajích.
  Mladší žáci mají dohrávku odloženého zápasu a hned druhý den jedou na Starez cup do Brna.
  Starší přípravka jede na triangl do Líšně s výběrem prestižních soupeřů. Uvidíme, jak se jim bude dařit. 
Držíme pěsti.

12.11.2023  starez cup ročník 2014 - 1.kolo

V neděli 12.11.2023 jsme se zúčastnili prvního kola turnaje U10 Starez cup v Brně. V prvním kole jsme obsadili krásné druhé místo a získali 15 bodů. Našim cílem je dostat se do velkého finále, kde bychom se utkali se špičkovými týmy s velkou hráčskou základnou a možnosti kvalitního tréninku v nafukovacích halách.                      
FSA Kras - FC Medlánky 2:1
Branky: Hradíra Maxim 2x
Po vlažném začátku jsme brzy prohrávali a od dalších branek nás zachránil výborně chytající Kryštof Vincenec. Až v polovině zápasu jsme výsledek otočili po dvou krásných akcích, které zakončil Max Hrazdíra.      
FSA Kras - 1.FC Slovácko dívky 1:0
Branky: Hrazdíra Maxim  
Velmi vyrovnaný a zajímavý zápas rozhodl nechytatelnou střelou Max Hrazdíra. Kromě výsledku nás potěšilo i to, že naše hračka Kristýnka Bocková v konkurenci starších děvčat patřila k nejlepším.  
FSA Kras -  FK Blansko 2:0
Branky: Hloušek Lukáš, Vincenec Kryštof
 Utkání bylo jednoznačně v naší režii, po krásné individuální akci Lukáše Hlouška jsme se ujali vedení. Druhou branku vstřelil náš brankář Kryštof Vincenec, který potrestal chybu postavení soupeřova brankáře a ranou z vlastní poloviny skóroval.      
        FSA Kras - ELKO Holešov 5:0        
Branky: Hrazdíra Maxim 4x, Hloušek Lukáš
V tomto zápase jsme hned od první minuty vytáhli obranu na soupeřovu polovinu a vyplatilo se, hned čtyřikrát skóroval Max Hrazdíra a jednou Lukáš Hloušek.    
FSA Kras - TATRAN Kohoutovice 2:0
Branky: Hloušek Lukáš, Klimeš Jonáš
Vyrovnaný zápas, kdy náš tým byl přece jen o něco hladovější na góly. První branku vstřelil Lukáš Hloušek a druhou přidal Jonáš Klimeš nejmladší hráč turnaje.  
FSA Kras - 1.SC Znojmo 1:6
Branky: Hloušek Lukáš        
V posledním zápase bez Lukáše Hlouška nás čekal jasně nejlepší tým ve skupině, který je fotbalově opravdu o level výše. Přesto jsme do páté minuty ze soupeřem drželi krok a Max Hrazdíra z trestného kopu ranou do šibenice snížil na 1:2. Po třetí obdržené brance se však naše hra sesypala. Omluvou je, že jsme proti tak kvalitnímu soupeři nikdy nehráli.
   
Sestava: Kryštof Vincenc, Jonáš Klimeš, Viktor Vincent, Matyáš Prášek, Kristýna Bocková, Marek Musil, Lukáš Beneš, Maxim Hrazdíra a Lukáš Hloušek.  
Všichni hráči zaslouží za svůj výkon velkou pochvalu a poděkování.

Skupina B
PořadíTýmBodySkóre
11.SC ZNOJMO1835:6
2FSA KRAS1513:7
31.FC SLOVÁCKO dívky915:15
4FC MEDLÁNKY612:13
5TAT. KOHOUTOVICE67:11
6FK BLANSKO66:22
7ELKO HOLEŠOV34:18

11.11.2023  futsalová liga mladší přípravka - U7

V sobotu 11.11. jsme se zúčastnili dalšího turnaje futsalové ligy v Brně. Děti sehrály 4 zápasy. Předvedly skvělé výkony a ukázaly velký pokrok, který během celého podzimu udělaly. Vyhrály všechny zápasy s celkovým skóre 24:5. Nejdůležitější je, že všechny děti dokázaly během turnaje vstřelit gól a užít si ten nejlepší fotbalový pocit. A nakonec se zaslouženě radovat s kamarády ze společného týmového úspěchu.

Sestava: Barča Bocková, Jáchym Nejezchleb, Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Michal Tajnai, Dominik Prášek, Michael Lukas

Celkové pořadí turnaje:
1. FSA Kras
2. Lokomotiva Horni Heršpice
3. OREL Řečkovice

Nejlepší střelec turnaje: Dominik Prášek
Nejlepší brankář turnaje: Nikolas Pavlék

11.11.2023  knínice/žijeme hrou - fsa kras 1:3 (0:3)

Branky: Fiala Lukáš, Burda David, Kuchař Adam
V sobotu 11.11. kluci jeli k odložení zápasu do Knínic. I přes výškovou převahu soupeře se kluci nezalekli a snažili se hrát kombinační fotbal. A hned v 9 minutě jsme byli odměněni gólovou trefou. Soupeř se snažil prorazit na naší polovinu, ale naši výborní obránci vše ukončili v zárodku. A opět jsme to byli my, kteří ve 20 a následně v 21. minutě soupeře trestali.
  Ve druhé půli se tvořili šance na obou stranách, nám se již žádnou branku nepodařilo vstřelit a soupeř jen korigovat výsledek na 1:3. Klukům patří velké poděkování za nasazení a bojovnost po celý zápas. Výhra byla pro kluky zasloužená a dobře je naladila na poslední zápas s Olomučanama a první kolo Starez cupu v Brně.

poslední zápasy, zimní turnaje

Mladší žáci dohrávají svůj odložený zápas v Knínicích.
Starší přípravka ročník 2014 se představí na prestižním turnaji Starez cup v Brně. Turnaje se účastní hromada týmů od dorosteneckých kategorii po ty nejmenší. Více info o turnaji na https://cup.starez.cz/
Držme pěsti 

5.11.2023  Okresní dorost Řečkovice-fsa kras/ochoz
4:0 (1:0)

V neděli 5.11. jsme s mužstvem Kras/Ochoz B sehráli přátelské utkání s dorostem Řečkovic. V prvním poločase jsme dostali laciný gól po nedorozumění v obraně a i přes šance našeho týmu skončil poločas 0:1. 
  V druhé půli jsme dostali opět laciný gól z trestného kopu a zbytek poločasu jsme už sehráli v jakési křečí kdy nás soupeř přehrával hrou na dva doteky. Zápas nakonec skončil 0:4. Ne zrovna povedené utkání, nicméně kombinační hra soupeře z druhé půle je velmi dobrou inspirací pro zimní přípravu. Prohry jsou často užitečnější jak vítězství a tato k nim, myslím, bude patřit.

5.11.2023  starší žáci fsa kras - čebín/drásov 6:1 (2:0)

Branky: Fránek Tomáš, Hrubý Tobiáš, Kostka Daniel, Kostka Dominik, Vintr Štěpán 2x
Do posledního utkání podzimní části sezóny jsme nastoupili opět s řadou absencí, kluci si s tím ale poradili skvěle a po prvním poločase jsme byli proti těžkému soupeři ve vedení 2:0. Hned na začátku druhé půle jsme dvěma brankami rozhodli, hostům se po pěkné akci za stavu 5:0 podařilo vstřelit čestný gól, poté ale Štěpán Vintr udeřil v zápase podruhé a zaslouženě si připisujeme další 3 body do tabulky, kterou vedeme. Klukům opět patří velká pochvala za předvedený výkon.

5.11.2023  ženy fsa kras - vlkoš 2:1 (1:0)

Branky: Čechová, Švábenská
Vlkoš, třetí tým tabulky si přijel do Kotvrdovic pro tři body. První poločas hostující děvčata měla herní převahu a šance, ale góly nedávaly. Náš tým zakládal útoky sporadicky, ale gól dal po správně odpískané penaltě. 
  Druhý poločas jsme začali aktivněji, a začali mít více ze hry, přesto nezůstávali se šancemi pozadu ani hosté. Utkání se rozhodovalo v posledních dvaceti minutách, kdy stoupala nervozita hráček a hlavně hostí, včetně její lavičky. Většina kritika mířila na začínajícího hlavního sudího, který nepískal perfektně, ale s výkonem shodným na obě strany. Prohru neunesla kapitánka hostí, která odešla po ukončení utkání ze hřiště bez podání rukou a nebyla tedy vzorným příkladem pro mladší spoluhráčky a protihráčky. Našim děvčatům patří gratulace a poděkování za bojovnost až do konce utkání. Chyběly čtyři ženy základní sestavy, které s přehledem nahradily naše dorostenky.
Hráčky: Jalová - Čechová, Vágnerová, Říčařová, Matušková, Konečná Adriana, Sehnalová, Janáčová, Vitouchová, Raušová, Ognarová, Švábenská, Sedláčková.

4.11.2023  krajský dorost ivanovice n. hané - fsa
kras/ochoz 0:9 (0:6)

Branky: Prokeš 2, Hloušek 2, Holý 2, Klas, Jankůj, Lízal
Poslední zápas podzimní části sezony jsme začali výborně a hned z prvního útoku jsme skórovali. Hru jsme s přehledem kontrolovali a na rozdíl od předchozích zápasů jsme využívali šance, do kterých jsme se dostávali. Do poločasu celkem 6x. 
  Na druhou půli nastoupilo všech pět hráčů ze střídačky, ale úroveň zápasu to rozhodně nesnížilo. Opět hned z první šance skóroval hladový Adam Prokeš a nakonec jsme skóre zápasu a celého podzimu zakončili pěkným výsledkem 9:0.

4.11.2023  starez cup - mladší přípravka ročník 2015

V sobotu 4.11.2023 se zúčastnila mladší přípravka 1 kola Starez cupu v Brně pro ročník 2015. Náš tým přistupoval k zápasům zodpovědně a hned na úvod první dva zápasy jednoznačná výhra. Ve třetím zápase se nám přestalo dařit střelecký a nemohli trefit branku, dvakrát břevno a jedna tyčka. Čtvrtý a pátý zápas opět hráči zabojovali a oba vyhráli, nakonec v šestém posledním byla prohra. Celkově jsme obsadily třetí místo. Všichni bojovali a předvedli krásný výkon a za to jim moc děkuji a také rodičům za velkou podporu.
Hráči:Hloušek Lukáš, Klimeš Jonáš, Talpa Tomáš, Bocková Kristýna. Slezák Patrik, Prášek Matyáš,Kunc Štěpán

Skupina B
PořadíTýmBodySkóre
1FC HUSTOPEČE1625:7
2TJ SOKOL ŽABČICE1528:7
3FSA KRAS1216:9
4SK KŘENOVICE1017:16
5AFK TIŠNOV67:17
6TJ HERŠPICE37:22
7OCHOZ U BRNA04:26

poslední víkendové zápasy fsa

Podzimní sezóna se nekompromisně blíží do svého finále. Přípravky již svoje podzimní klání ukončily.
  V posledním zápase se na domácím hřišti představí starší žáci a ženy. Žáci vyzvou k odvetě Čebín/Drásov, kdy u nich kluci vyhráli 4:2. Ženy čeká soupeř z Vlkoše.
  Krajský dorost jede za posledním zápasem do nedalekých Ivanovic na Hané. Snad se klukům podaří "šňůra" a přivezou z Ivanovic 3 body.
  Mladší žáci čeká na domácím hřišti těžký soupeř z čela tabulky - Olomučany A. 

Držíme pěsti v posledních kláních.

29.10.2023  ženy bezměrov - fsa kras 3:2 (2:1)

Branky: Klímová, Konečná
Prořídlé řady žen doplnila Dana Klímová a tři dorostenky. Z důvodu zdravotní absence chybělo pět žen a projevila se i marodka dorostenek. Do Bezměrova, který byl o čtyři body v tabulce pod námi, odjely všechny hráčky, které mohly. Takto poskládaný tým dělal co mohl, ale na body nedosáhl. Svých prvních 25 minut za ženy si zahrála Terka Kratochvílová. Dorostenky v sobotu ukončily podzimní část sezóny a ženy čeká v neděli 5.11.2023 v Kotvrdovicích v 10:00 poslední zápas proti třetímu týmu v tabulce, přijede Vlkoš.

Hráčky: Šebelová - Čechová, Klímová, Vágnerová, Říčařová, Matušková, Konečná Adriana, Sehnalová, Janáčová, Jalová, Vitouchvá a na střídačce začínala Kratochvílová.

28.10.2023  krajský dorost fsa kras/ochoz -  ŽIJEME
HROU/KUNŠTÁT 3:0 (1:0) 

Branky: Hloušek David 2x, Jankůj Radim
V sobotu 28.10. jsme naposled na domácím hřišti přivítali tým Žijeme hrou. Soupeř od začátku dobře kombinoval a snažil se vytvořit v našem postavení díru pro útočení. To se jim nedařilo a my jsme byli velice kompaktní a vyráželi do rychlých protiútoků. Po jednom z nich skóroval David Hloušek.
  Hned na začátku druhého poločasu přidal David svůj druhý gól. Soupeře jsme nepouštěli do žádných šancí a na konci zápasu naše vítězství pojistil Radim Jankůj, který skóroval v posledních čtyřech zápasech. Po zásluze jsme si ponechali 3 body doma a za týden se pokusíme vydařený podzim vítězně uzavřít v Ivanovicích na Hané.

28.10.2023  starší žáci čebín/drásov - fsa kras 2:4 (1:3)

Branky: Kostka Dominik 2x, Šenkýř David, Kostka Daniel
Díky podzimním prázdninám byla spousta omluvenek, k dispozici bylo pouze deset hráčů. Skvěle nás doplnili kluci z mladších žáků - Lukáš Fiala, Petr Mudra, Tobiáš Hrubý, který dokonce odehrál výborně celé utkání na pozici středního záložníka a také brankářka Jana Šebelová, která dorazila v průběhu utkání po zápase dorostenek. Skóre zápasu po skvělé defenzivní práci Martina Štěpánka, který na půlce hřiště vybojoval míč rovnou vyzval ke skórování Dominika Kostku. O pár minut později se krásnou střelou z dvaceti metrů trefil levačkou David Šenkýř. Domácí po naší nedůslednosti v obraně snížili na rozdíl jediného gólu. Těsně před koncem prvního poločasu zvýšil na 1:3, svou 22. brankou v sezóně Dominik Kostka, který parádně prošel mezi třemi bránícími hráči.
  Hned po pár minutách druhého poločasu vstřelil gól z pravé strany i Daniel Kostka (původně brankář) po důrazném napadání a výborně vyřešil situace. Domácím se podařilo snížit, ale i přesto, že na posledních 10 minut zápasu změnili rozestavení na 3-4-3 s cílem vše zjednodušit, nakopávat dlouhé balóny, vítězství jsme si pohlídali a zaslouženě si odvážíme tři body. Klukům patří velká pochvala také i za to, že před zápasem se baví o tom, kolik vyhrají, ne jestli soupeře vůbec porazí. Je to obrovský rozdíl oproti loňskému podzimu. Jdeme zápas od zápasu, každý vyhrát!

28.10.2023  mladší přípravka FSA kras

FSA Kras A - FSA Kras B 8:6 (5:3)
Branky: Talpa Tomáš, Kunc Štěpán, Šebela Martin, Slezák Patrik, Bocková Kristýny, Klimeš Jonáš, Prášek Matyáš, Hloušek Lukáš - Bouda Martin, Tajnai Michal, Novotný Jan, Bocková Barbora, Pavlék Nikolas, Prášek Dominik
Informace ze zápasu připravujeme...

28.10.2023  dorostenky líšeŇ - fsa kras 4:1 (1:0)

Branky: Ognarová
V posledním kole nás čekal odložený zápas se zkušeným týmem z Líšně. I když jsme absolutními nováčky v této soutěži, již od začátku vyrovnaného utkání, jsme ukázali, že náš tým má velký potenciál. Ke konci prvního poločasu díky výborné komunikaci našich hraček před soupeřovou bránou se nám podařilo dostat do vedení. Bohužel ještě před koncem prvního poločasu přišla zranění pro která jsme druhý poločas odehráli už takřka bez střídání. I tak holky vydržely bojovat až do konce a dostávaly se do pěkných šancí.
 Gólové štěstí se však v druhé půlce přiklonilo spíše k soupeřkám.
Hráčky: Šebelová, Vašíčková, Sedláčková, Straková, Čechmanová, Raušová, Halečková, Ognarová, Zatíková Karolína, Švábenská, Vybíhalová, Kratochvílová, Musilová, Navrátilová

28.10.2023  starší přípravka FSA Kras - bukovinka

FSA Kras A - Bukovinka 5:5 (3:3)
Branky: Tomášek Adam 2x, Šebela David 2x, Šenkýřová Tereza
FSA Kras A - FSA Kras B 7:5 (3:2)
Branky: Talpa Mikuláš, Šebela Jakub, Chrástecký Florián, Klimeš Jáchym, Němec Ondřej, Kratochvíl Štěpán, Šebela David - Hloušek Lukáš, Prášek Matyáš, Klimeš Jonáš, Musil Marek, Hrazdíra Maxim
Informace ze zápasu připravujeme...

FSA Kras B - Bukovinka 3:11 (2:6)
Branky: Hrazdíra Maxim 2x, Hloušek Lukáš
Informace ze zápasu připravujeme...

víkendové zápasy FSA 

Soutěže se blíží do finále. Vše důležité se stane v sobotu 28.10., kdy se odehraje většina zápasů našich týmů.
  Doma a naposled v sezoně ukáží obě přípravky. Tímto zápasem pro ně sezona končí.   Venku se představí mladší a starší žáci a dorostenky. Starší budou bojovat ve šňůře vítězství. Dorostenky odehrají svůj poslední zápas v sezoně. Držíme palce
  V posledním domácím zápase se představí krajský dorost na hřišti v Ochozi u Brna.   V neděli jedou ženy k poslednímu zápasu na venkovním hřišti do Bezměrova.

22.10.2023  Okresní dorost fsa kras/ochoz -
Brodek/kořenec 2:1 (0:0)

Branky: Prokeš Adam, Neveselý Jakub
Po 3 týdnech jsme v posledním zápase sezony v neděli 22.10. opět narazili na soupeře sdruženého mužstva Brodek/Kořenec, tentokrát v domácím prostředí. Dalo se očekávat, že po našem vítězství 5:2 na jejich hřišti nám budou budou chtít porážku vrátit a na hřišti to bylo znát. V některých pasážích nás zatlačili a především jejich rohy byly vždy velmi nebezpečné. Po ruce našeho obránce soupeř kopal dokonce penaltu, ale zachránilo nás břevno naší brány. Z jednoho z dalších útoků soupeř nastřelil tyč a v další šanci přesnou střelu soupeře vytáhl skvělým zákrokem brankář Filip Zlámal. I my jsme měli několik šancí, ale dopadli jsme jako soupeř. První poločas tak skončil pro nás příznivým skóre 0:0. V druhé půlce nás posílili 2 hráči z A týmu a Adam Prokeš se hned po 5 minutách na hřišti prosadil krásnou střelou z 20m, která skončila v levé šibenici. Bohužel hned za minutu bylo vyrovnáno, když jsme nestihli včas reagovat na dlouhý nákop za naši obranu. Pak se hra přelívala ze strany na stranu a zejména Adam Prokeš hrozil rychlými průniky. V 75 minutě po krásném sólu Honzy Miklíka do šestnáctky soupeře se dostal míč ke Kubovi Neveselému, který tvrdou střelou pod břevno nedal brankáři šanci. Vedení 2:1 jsme dokázali udržet, když na konci zápasu nás skvělými zákroky podržel opět náš brankář. Určitě nejcennější vítězství této sezóny a velká pochvala klukům za jejich bojovnost.

22.10.2023  krajský dorost moravská slavie - fsa
kras/ochoz 2:3 (1:0)

Branky: Holý Gabriel, Šebela Jakub, Jankůj Radim
Na půdu posledního celku tabulky jsme přijížděli jako favorit. To bývá kolikrát těžké na správné nastavení hlavy a to se potvrdilo i v našem případě. Vypracovávali jsme si čisté gólové šance, které se nám však nepodařilo proměnit. Z jediné šance soupeře jsme naopak inkasovali a branka soupeře pro nás byla zakletá. Druhý poločas se nesl v podobném duchu a opět to byli domácí, kdo z ojedinělé akce zvýšili stav na 2:0. Do naší hry se pomalu dostávala křeč, ale pomohla nám nešťastná teč jednoho z obránců po přihrávce Kuby Šebely. V tu dobu nám narostla křídla a soupeře jsme začali tlačit. Po pěkné individuální akci Davida Hlouška dorážel do odkryté branky Gabča Holý. Nakonec v 89. minutě po závaru před brankou propálil všechno, co mu stálo v cestě Radim Jankůj. Vedení už jsme udrželi a týmu patří pochvala za to, že se nevzdají a bojují i za nepříznivého výsledku, kdy se ne všechno úplně daří.

22.10.2023  starší žáci fsa kras - blansko b 3:0 (3:0)

Branky: Zouhar Dominik, Kostka Dominik 2x
Utkání o 1. místo v tabulce slibovalo zajímavou podívanou. Hned v 6. minutě po rohovém kopu otevřel skóre pěknou hlavičkou Dominik Zouhar. Poté se v 19. minutě krásnou nahrávkou mezi obránci zaskvěl Štěpán Vintr a Dominik Kostka skvělou akci zakončil gólem na 2:0. O další dvě minuty si připsal další asistenci David Šenkýř, kdy se po jeho výborně zahrávaných rohových kopech nechytatelnou střelou z voleje do levého horního rohu trefil podruhé v zápase Dominik Kostka.
  Ve druhém poločase naše hra týkající se ofenzívy nebyla ideální, jednalo se spíše o nakopávané balóny, hosté dobře kombinovali po zemi, ale až na jednu situaci si nevytvořili žádnou stoprocentní šanci. Utkání jsme úspěšně díky dobrému plnění defenzivních úkolů dovedli k vítězství a to navíc ve třetím zápase po sobě, bez obdržené branky. Hrál se pohledný fotbal z obou stran, tvrdě se bojovalo, k vidění byla spousta soubojů i proto patří velké poděkování rozhodčímu panu Martinu Štěpánkovi, který to neměl vůbec lehké a moc dobře to ,,ukočíroval". Díky také za podporu divákům, kterých bylo nespočet. Kluci, velká pochvala za výkon, bojovnost a týmovou hru.

21.10.2023  mladší přípravka FSA Kras - Letovice

FSA Kras A - Boskovice/Letovice B 19:1 (10:1)
Branky: Klimeš Jonáš 7x, Šebela Martin 4x, Kunc Štěpán 2x, Prášek Matyáš 2x, Hloušek Lukáš, Bockova Kristýna, Slezák Patrik, Talpa Tomáš
FSA Kras A - Boskovice/Letovice A 6:6 (2:4)
Branky: Hloušek Lukáš 5x, Prášek Matyáš
V posledním kole okresního přeboru nás čekal tým složený hlavně z hráčů Letovic. V prvním utkání byl soupeř kombinačně i fyzicky slabší a dával nám mnoho prostoru. Druhý zápas byl úplně o něčem jiném. Od první minuty bylo jasné, že nám kvalitní soupeř nic nedaruje bez boje. To si naši hráči uvědomili, až když prohrávali tři nula. Od té doby si troufnu říct, že jsme byli lepším týmem. Bohužel promarněním spousty tutových šancí nás připravilo o lepší výsledek v náš prospěch. S podzimní sezónou jsme vcelku spokojeni. Podařilo se nám tréninkově navázat na letní fotbalový kemp v Kotvrdovicích, kde jsme udělali velký výkonnostní pokrok, a tím i získali náskok před některými soupeři, kteří tuto možnost neměli. Doufáme, že se nám vydaří zimní příprava a budeme na jaro dobře připraveni.

FSA Kras B - Boskovice/Letovice A 2:23 (2:13)

Branky: Jáchym Nejezchleb, Barča Bocková

FSA Kras B - Boskovice/Letovice B 8:8 (2:4)
Branky: Dominik Prášek 3x, Nikolas Pavlék 2x, Martin Bouda, Michal Tajnai, Jáchym Nejezchleb
Poslední podzimní kolo jsme odehráli na domácím hřišti proti Letovicím. Oba zápasy opět zdobila obrovská snaha a nadšení. Děti v těchto zápasech opět předvedly skvělé výkony a nastřílely spoustu branek. A tentokrát byly za svou snahu odměněny skvělým výsledkem!
 Celý podzim je naším cílem, aby se děti fotbalem bavily a přitom se přirozeně zlepšovaly. Pozitivní emoce jsou základem každého sportu. Fotky jsou někdy více něž tisíc slov, takže za ně tentokrát děkuji Miloši Nejezchlebovi.
Musím pochválit všechny děti za jejich přístup a nadšení během celého podzimu. A děkuji všem rodičům a trenérským kolegům, že děti na této cestě podporují. 
Sestava: Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Honza Novotný, Míša Tajnai, Dominik Prášek, Barča Bocková, Lukáš Fric, Vojta Malár, Jáchym Nejezchleb

21.10.2023  ženy fsa kras - holešovské holky 0:7 (0:3) 

Tým z čela tabulky si šel postupně pro tři body a potvrdil roli favorita. Naše prořídlé řady žen doplnilo šest dorostenek. Chybělo pět žen a dorostenky je velmi dobře nahradily. Spíše nám chybělo více hráček na střídání, utkání bylo fyzicky náročné.

Hráčky: Jalová - Čechová, Chlupová, Vágnerová, Říčařová, Matušková, Konečná Adriana, Sehnalová a dorostenky Ognarová, Raušová, Sedláčková, Šmoldasová, Vašíčková, Vybíhalová.

21.10.2023  mladší žáci FSA Kras - rdr akademie 1:6 (0:5)

Branky: Kuchař Adam
V sobotu 21.10. nás čekal těžký zápas proti soupeři z čela tabulky. Začali jsme velmi sebevědomě, kdy jsem úvodních 5 minut soupeře mačkali na jejich půli. Bohužel soupeř prokázal svoji kvalitu a hned první akci skóroval. Postupně si tvořil další šance, které bez pardonu proměňoval. Bohužel tohle nám chybí a na každý gól se hrozně nadřeme. Po změně stran jsme se snažili nepouštět soupeře k šancím, což se nám dařilo a ve druhém poločase jsme inkasovali jen jedenkrát. Navíc Adam Kuchař krásnou střelou z 20 metrů vsítil alespoň čestný gól. I tak je kluky potřeba pochválit za nasazení. Na trénincích budeme muset více zapracovat na osobních soubojích, tam jsme nedokázali soupeře přetlačit a taktéž na koncovce, která nás trápí celou sezónu.

víkendová zápasy fsa

Opět se nezadržitelně blíží víkend a s ním i další porce fotbalu. Opět se většina našich družstev představí na domácím hřišti, tak je přijďte podpořit. 
 Na domácím hřišti nastoupí mladší žáci proti silnému soupeři z RDR, starší žáci se budou chtít "pomstít" Blansku a vrátit jim porážku na jejich hřišti a v posledním zápase se představí okresní dorost. Krajský dorost jeden pro 3 body na moravskou Slávii.
 Ženy v netradičním termínu v sobotu přivítají Holešovské holky a dorostenky mají volno.
 Přípravky změří síly proti silným soupeřům z Boskovic a Blanska. 
Všem našim týmům držíme palce!!!

16.10.2023  mladší žáci fsa kras - boskovice/letovice D
1:1 (0:0)

Branky: Hrubý Tobiáš
V pondělí 16.10 jsme přivítali v odloženém zápase tým z Boskovic. Od začátku zápasu to byl velmi vyrovnaný výkon na obou stranách. Oba týmu ukázaly pěkně akce, bohužel selhávali v koncovce. Takže bylo jasné, že kdo dá gól vyhraje. Lépe jsme k tomu nakročili my, když Tobiáš Hrubý krásnou střelou pod břevno z trestného kopu posunul naše šance na vítězství. Bohužel soupeř po naší hrubce snížil stav utkání na 1:1 a tak remíza byla zasloužená pro obě družstva. Díky kluci za nasazení a bojovnost.

15.10.2023  Okresní dorost fsa kras/ochoz -
bukovinka/račice 5:1 (2:0)

Branky: Neveselý Jakub 3x, Plný Jakub, Szalo Sámuel
V neděli 15.10. nás doma čekal soupeř z posledního místa tabulky, který ještě nezískal ani bod a tak se očekávala výhra. Převaha našeho týmu byla zřetelná a prvního gólu jsme se se dočkali v 15 minutě z kopačky Kuby Neveselého.
  I přes další šance a nastřelenou tyč se v prvním poločase přepisovalo skóre už jen jednou po střele Kuby Plného, která brankáři nešťastně vypadla z rukou.
  Druhý poločas začal pro nás velmi dobře a v 53 minutě po narážečce s Markem Bednářem dal přesnou střelou do levého horního rohu svůj druhý gól Kuba Neveselý a o minutu později dovršil svůj hatrik opět po přihrávce Marka Bednáře tentokrát hlavou. Soupeři se podařilo po ojedinělé akci snížit na 4:1, ale poslední slovo měli opět naši a Sam Szalo skóroval v poslední sekundě hrací doby na konečných 5:1.

15.10.2023  ženy fsa kras - Mostkovice 2:2 (1:0)

Branky: Chlupová, Sehnalová
V neděli 15.10. naše ženy přivítaly soupeřky z Mostkovic. V tomto zápase naše ženy 2x vedly, přesto došlo k dělbě bodů. Tento výsledek byl z naší strany vydřený, hostující děvčata byla aktivnějšía měla více šancí. Utkání bylo plné tvrdých faulů, ne vždy odpískaných a to hlavně na nás. Naše hodnocení utkání, které bylo plné loktů, přišlápnutých kotníků a sprostých slov? Mostkovice nejvíc bolí.
Hráčky: Jalová - Čechová, Chlupová, Vágnerová, Říčařová, Janáčová, Stejskalová, Matušková, Konečná Adriana, Sehnalová, Vavrysová, Zoubková a tři dorostenky Ognarová, Raušová, Vitouchová.

15.10.2023  Okrajský dorost fsa kras/ochoz - Bohunice 2:5 (2:3)

Branky: Jankůj Radim, Lízal Tomáš
Z důvodu poškozeného trávníku v Ochozi jsme sehráli domácí utkání v neděli 15.10. v Rudici. Tímto děkujeme TJ Sokol Rudice.

Herně měl soupeř od začátku mírně navrch. Po jednom z dlouhých nákopů za obranu jsme nepokryli hráče a ten tváří v tvář svou šanci proměnil. Dostali jsme se k několika nebezpečným střelám, ale opět to byli hosté, kteří našli skulinu v naší obraně a zvýšili na 2:0. Na konci první půle jsme však po krásném centru z boku a zakončení z první snížili a minutu nato po střele za vápnem i srovnali skóre. Bohužel jsme remízový stav neudrželi a po dalším brejku Bohunice opět skórovali.
Druhý poločas už si hosté kontrolovali a i díky brankáři, který vytáhl naše pěkně kopnuté přímáky, si zaslouženě odvezli do Brna 3 body.

15.10.2023  starší žáci fsa kras - bukovinka/račice 16:0
(8:0)

Branky: Kostka Dominik 5x, Šenkýř David 3x, Vintr Štěpán 3x, Brantalík Lukáš 3x, Zouhar Dominik, Fránek Tomáš

V neděli 15.10. jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Bukovinky. Kluci v rámci spousty omluvenek nastoupili do utkání jen s jedním hráčem na střídání. Výborně si vedl, přesto, že to podle výsledku nevypadá, brankář Daniel Kostka, který svým včasným výběhem zamezil několika šancím soupeře a konstruktivně rozehrál. Obrana, ve které hráli i dva ofenzivní hráči, kvůli zmíněným absencím, hrála na výbornou, skvěle dostupovali hráče a drželi se na svých postech. Kluci předvedli fotbal, na který se dalo koukat! Komunikace, narážečky, nahrávky..5 gólů Domče Kostky, a hattricky středních záložníků, Štěpána Vnitra, Davida Šenkýře! Nespočet náběhů Tomáše Fránka a další 3 gólový ,,žolík" Lukáš Brantalík, který během pár minut vymetl obě ,,šibenice ".Výborně zahrála celá útočná formace. Obrovská pochvala!!!

14.10.2023  futsalová liga U7 Řečkovice - FSA kras

V sobotu 14.10. jsme se zúčastnili dalšího turnaje futsalové ligy v Brně Řečkovicích. Děti si zahrály čtyři vyrovnané zápasy se svymi vrstevníky. Náročný program posledních dní se na dětech projevil. Zejména v posledním zápase již byla vidět na dětech únava. Dosahli jsme 2x vyhry, 1x remizy a 1x prohry. Přesto shodou ostatních výsledků jsme o skóre obsadili na turnaji první místo. Výsledek není nejdůležitější. Nicméně je dobře, že si děti užijí i vítězný pocit, který zatím v soutěžních zapasech se staršími dětmi neprožívají. Děkuji pořadateli za organizaci tohoto pěkného turnaje a rodičům za pomoc a podporu.

Sestava: Barča Bocková, Jáchym Nejezchleb, Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Michal Tajnai, Dominik Prášek, Michal Lukas

Konečné pořadí:
1. FSA Kras
2. SK Chrlice
3. OREL Řečkovice
Nejužitečnější hráč turnaje: Dominik Prášek

14.10.2023  dorostenky zlín - fsa kras 7:1 (3:1)

Branky: Švábenská Bedřiška
V sobotu 14.10. jela naše děvčata do Zlína, kde nás čekal nejlepší celek soutěže. Hned v úvodu utkání utekla naše rychlonohá Bedřiška a dala vedoucí gól, bohužel byl náš poslední. 1.poločas jsme předvedly velice vyrovnaný a nebojácný výkon. Bohužel nás opět sužovala zraněni a absence. Počasí bylo nezvykle teplé a s koncem utkání už jsme místy bojovaly samy se sebou. Každopádně děvčata zaslouží obrovskou pochvalu, nechaly na hřišti všechno a obě naše brankářky nás podržely nadprůměrnými výkony. Výsledek je krutý, ale bojovaly jsme statečně.
Sestava: Šebelová (2.pol. Teremová) - Čechmanová, Halečková, Kratochvílová, Navrátilová, Ognarová, Raušová, Sedláčková, Švábenská, Vašíčková, Vitouchová, Vybíhalová, Zátiková Aneta, Zátiková Karolína.

13.10.2023  starší přípravka - Knínice, Cetkovice

FSA Kras A - Knínice 20:3 (10:0)
Branky: Šebela David 7x, Klimeš Jáchym, Tomášek Adam 4x, Ťoupek Tobiáš, Buček Radek 2x,  Janíček Marek 3x, Šenkýřová Tereza 2x
FSA Kras A - Cetkovice 12:5 (6:2)
Branky: Šebela Jakub 2x, Janíček Marek 3x, Talpa Mikuláš, Šebela David 3x, Tomášek Adam 2x, Šenkýřová Tereza
FSA Kras B - Knínice 15:3 (6:0)

Branky: Hrazdíra Maxim 7x, Vaněk Matěj 2x, Vincenec Kryštof 3x, Musil Marek, Beneš Lukáš, Vincenec Viktor
FSA Kras B - Cetkovice 4:1 (1:0)
Branky: Prášek Matyáš, Bocková Kristýna, Hrazdíra Maxim 2x
V pátek 13.10 hostila starší přípravka v Kotvrdovicích tým Knínic a naše obě družstva si vedla výborně. V obou zápasech jasně dominovala nad fyzicky vyspělým týmem získala dvě jasná vítězství.

13.10.2023  mladší přípravka Blansko - fsa kras

Blansko A - FSA Kras A 8:10 (3:5) 
Branky: Hloušek Lukáš 5x, Prášek Matyáš 3x, Bockova Kristýna, Klimeš Jonáš 
Blansko B - FSA Kras A 6:7 (2:5) 
Branky: Hloušek Lukáš 3x, Šebela Martin 2x, Slezák Patrik, Klimeš Jonáš
V pátek 13.10 jsme odehráli osmé kolo mladších přípravek v Blansku. Před utkáním jsme se domluvili, že na oba zápasy postaví soupeř stejný tým složený z nejlepších hráčů. Od začátku bylo jasné, že obě utkání s velmi dobře fotbalově připraveným soupeřem, bude hodně vyrovnané. Oba dva celky bojovaly s velkým nasazením a bylo vidět, že chtějí strhnout vítězství na svou stranu. Náš tým si přece jen vytvořil více šancí, které jsme ne vždy správně vyřešili. Do hry jsme zapojili prvky, které rádi vidíme, ať už individuální nebo kombinační, a to u všech hráčů, což těší dvojnásob. 
Sestava: Prášek Matyáš, Talpa Tomáš, Hloušek Lukáš, Klimeš Jonáš, Slezák Patrik, Kunc Štěpán, Šebela Martin, Bockova Kristýna.
Blansko B - FSA Kras B 15:4
Branky: Dominim Prášek 2x, Lukáš Novotný, Honza Novotný
Blansko A - FSA Kras B 21:4
Branky: Nikolas Pavlék 2x, Martin Bouda, Dominik Prášek
Se soupeřem jsme se dohodli, že odehrajeme oba zápasy proti B týmu. I přesto byl tým soupeře složen výhradně z dětí ročníku 2015, zatím co náš tým tvoří děti 2017 a 2016. Fyzická převaha a zkušenosti se tak v utkáních projevily. Děti ale přesto celé zápasy poctivě odbojovaly a snažily se využívat fotbalové věci, na kterých pracujeme na trénincích. Děti si zaslouží obrovskou pochvalu za jejich přístup a snahu ve všech těchto náročných zápasech.
Sestava: Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Honza Novotný, Míša Tajnai, Dominik Prášek, Barča Bocková, Lukáš Novotný, Lukáš Fric, Jáchym Nejezchleb

11.10.2023  mladší žáci boskovice-letovice c - fsa kras
3:2 (1:0)

Branky: Fiala Lukáš, Burda David
Ve středu 11.10 jsme přijeli na umělou trávu do Boskovic. Naše sestava byla poznamenána marotkou a tak jsme měli jen 2 hráče na střídání, z nichž jeden byl nový klučina ukrajinského původu z Lažánek, který ještě nemá registraci. Po domluvě s trenérem domácích byl Sergej schválen k nástupu do utkání.
  Zápas byl velmi vyrovnaný a bojovný na obou stranách. Bohužel to byli domácí, kteří se 5 minut před poločasem ujali vedení.
  Ve druhém poločase se nám podařilo po pěkném průniku Lukáše Fiali snížit. Potom se začal více projevovat Sergej, který dal 2 góly, bohužel jeden byl z offsidu. Domácím se podařilo dát ve druhé půli 2 regulérní góly a celý zápas dotáhli do vítězného konce. Klukům patří díky za velké úsilí a snahu porvat se o výsledek až do konce, kdy jsme si v posledních minutách tvořili brankové příležitosti.

víkendové zápasy fsa

Víkend se nezadržitelně blíží. Přijďte podpořit svoje týmy, protože většina se jich představí na domácím hřišti.
V neděli se ukáže krajský dorost na hřišti v Rudici a souběžně starší žáci v Jedovnicích. O hodinu později přivítají ženy své soupeřky v Kotvrdovicích.
Ve 12:30 se představí okresní dorost a to na hřišti v Jedovnicích.

8.10.2023  krajský dorost svratka brno B - fsa
kra/Ochoz 1:4 (1:2)

Branky: Matuška, Holý, Jankůj, Hloušek
Do Brna jsme odjížděli s tím, že chceme ukončit sérii proher. Od začátku jsme byli důrazní, včas jsme dostupovali a rychle napadali. Soupeř se do větších šancí nedostával. My jsme však naše neproměnili. Pomohla nám k tomu až chyba brankáře, který netrefil míč a pustil ho za svá záda. Na konci poločasu jsme po rychlé akci bohužel inkasovali. Ještě jsme však stačili vedení převrátit na svou stranu, když Gabča Holý vystihl rozehrávku brankáře a z 35 metrů ho krásně přehodil na zadní tyčku.
  Druhý poločas jsme hned z kraje netrefili prázdnou bránu a z protiútoku nás fantastickým zákrokem podržel Ondra Kalvoda. O chvíli později si krásným náběhem za obranu připsal premiérový gól Radim Jankůj a poslal nás do dvoubrankového vedení. Skóre po pěkné individuální šanci navýšil David Hloušek a tak jsme si odvezli zaslouženě 3 body a tu sérii proher ukončili!!!

8.10.2023  dorostenky fsa kras - sigma olomouc 3:3
(2:3)

Branky: Sedláčková Jana 2x, Zátiková
V neděli 8.10. jsme očekávaly opět velmi těžkého soupeře. Dívky z Olomouce začaly velice dobře a záhy vedly. Po půl hodině hry jsme prohrávaly již o 2 branky, avšak do poločasu se nám zásluhou Sedláčková podařilo snížit. Po poločase jsme si slíbily makat na hřišti jako doposud a zkusit výsledek zvrátit. To se nám nakonec povedlo na výbornou. Dotahovaly jsme po cely zapas a odměnou naši extrémní touhy a kolektivní práce nám byla zasloužena a opravdu vydřena remíza! Za dnešní bojovný a nadprůměrný výkon si holky zaslouží obrovské uznání a poděkování. Díky všem a jen tak dal.
Hráčky: Šebelová - Čechmanová, Halečková, Kratochvílová, Musilová, Navrátilová, Ognarová, Raušová, Sedláčková, Straková, Vašíčková, Vitouchová, Zátiková Aneta, Zátiková Karolína a Teremová

8.10.2023  starší žáci cetkovice/boskovice - fsa kras
0:20 (0:10)

Branky: Zouhar Dominik, Kostka Dominik 5x, Vlach Tadeáš, Šenkýř David 2x, Vintr Štěpán 4x, Fránek Tomáš 2x, Šebela Marek 3x, Brantalík Lukáš, Potůček Pavel
V neděli 8.10.2023 jsme zavítali na hřiště soupeře který obsazuje poslední příčku tabulky. Bylo to znát, utkání které trenér moc nechce. Prakticky jsme soupeře vůbec nepustili na naši polovinu a brankář si na míč vůbec nesáhnul. Není co rozepisovat, výsledek mluví za vše. Byl prostor pro to aby si kluci vyzkoušeli různé pozice, což ne vždy jde. Nutno ale pochválit domácího brankáře který vychytal nejednu naši ,,tutovku ". Klukům patří dík za přístup a nasazení

7.10.2023  ženy březůvky - fsa kras 3:0 (3:0)

O celém výsledku utkání rozhodl první poločas kdy domácí ženy postupně daly tři góly a naše fotbalistky nezúročily gólem svoje snažení a to hlavně ve druhém poločase. Prvních 25 minut řídil utkání domácí tým, ale po vystřídání, když na hřiště nastoupila naše omladina a po 5 minutách si vytvořila gólovou šanci, tak domácí tým zjistil, že tak jednoduché to mít nebude, přesto dokázal navýšit svoje vedení a přiznejme si, jedem byl z ofsajdu. Druhý poločas naše děvčata přitvrdila, zrychlila a začala si vytvářet gólové příležitosti. Bohužel bez efektu. 
Hráčky: Jalová - Čechová, Chlupová, Svobodová, Vágnerová, Říčařová, Janáčová, Stejskalová, Matušková, Konečná Adriana, Sehnalová. Na lavičce na začátku utkání byl tři dorostenky: Ognarová, Sedláčková, Raušová.



7.10.2023  starší přípravka Černá Hora, drnovice - fsa
kras

V sobotu 7.10. hráči starší přípravky odehráli další zápasy v Černé Hoře a to proti domácímu týmu a týmu Drnovic. 
 Černá Hora - FSA Kras A 4:2 (2:2)
Branky: 
Drnovice - FSA Kras A 5:11 (5:5)
Branky: Šebela David 2x, Šenkýřová Tereza 2x, Němec Ondřej 2x, Janíček Marek 4x, Ťoupek Tobiáš
Náš A tým, který se musel v zápasech obejít bez několika hráčských opor v prvním zápase nestačil na domácím tým Černé hory, kdy jsme se po velkých chybách nechali soupeře odskočit o dvě branky. V druhém poločase se nám podařilo utkání vyrovnat, ale soupeř ke konci utkání dokázal opět dvakrát skórovat a vítězství už nepustil. V druhém zápase proti Drnovicím, jsme po vyrovnaném prvním poločase, dokázali zlepšenou hrou v poločase druhém soupeře přestřílet a zvítězit.
Sestava: Němec Ondřej, Klimeš Jonáš, Kratochvil Štěpán, Janíček Marek, Šenkýřová Tereza, Ťoupek, Šebela Jakub., Knihař Tomáš, Talpa Mikuláš


Drnovice - FSA Kras B 4:15 (2:7)
Branky: Beneš Lukáš 3x, Hloušek Lukáš 3x, Hrazdíra Maxim 5x, Treschl Mikuláš, Vaněk Matěj 2x, Vincenec Kryštof
Černá Hora - FSA Kras B 6:7 (2:4)
Branky:
Hráči B týmu, potvrdili svou herní formu, kterou si nesou z minulých kol a dokázali porazit jak tým Drnovic, tak velmi silný tým Černé Hory, kdy v obou zápasech diktovali tempo hry a soupeře nepustili do vedení. Za jejich nasazení a přístup k zápasům, ale i k tréninkům jim patří veliká pochvala.
Sestava: Kryštof a Viktor Vincenec, Hrazdíra Max, Lukáš Beneš, Lukáš Hloušek, Přikryl David, Musil Marek, Vaněk Matěj, Treschl Mikuláš

7.10.2023  mladší žáci fsa kras - svitávka/Žijeme hrou 3:4 (3:2)

Branky: Fiala Lukáš, Kuchař Adam, Hrubý Tobiáš
V sobotu 7.10 jsme na domácí hřišti přivítali soupeře že Svitávky. Začali jsme velice dobře a po dvou pěkných akcích jsme se dostali do vedení 2:0. Soupeř ihned po inkasované brance snížil. Kluci opět zabojovali a koncem poločasu zvýšili náskok, ale soupeř opět ihned kontroval. První poločas kluci hráli pěkný fotbal, snažili se kombinaci dostat na soupeřovu půli a vstřelil branku. Druhá půle se nesla ve stejném duchu, kdy jsme se kombinačně snažili vstřelil branku. Bohužel to byl soupeř, který taktéž pěknou hrou a kombinaci otočil skóre na svoji stranu. Bohužel v závěru někteří kluci neukázali svoji bojovnost a už se nám nepodařilo skóre změnit. Za první půli patří klukům poděkování za výkon a pěkně akce. Druhá půle už se příliš nepodařila. Bojovat se musí až do poslední minuty a hlavně musí bojovat všichni v týmu. To nám v závěru chybělo a soupeř zaslouženě bere 3 body.

7.10.2023  mladší přípravka fsa kras - knínice,
Blansko c

FSA Kras A - Knínice 22:0 (11:0) 
Branky: Prášek Matyáš 5x, Klimeš Jonáš 4 X, Slezák Patrik 4x, Talpa Tomáš 4x, Kunc Štěpán 2x, Šebela Martin 2x, Bockova Kristýna
FSA Kras A - Blansko C 22:1 (11:0) 
Branky: Šebela Martin 5x, Klimeš Jonáš 5x, Slezák Patrik 4x Kunc Štěpán 3x, Prášek Matyáš 2x, Bockova Kristýna 2x, Talpa Tomáš
Oslabení o Lukáše Hlouška, který šel pomocí kamarádům do starší přípravky, jsme zvládli obě utkání na výbornou. Hodně pohybu, chuť pořád útočit, přihrávka na uvolněného spoluhráče, to všechno dělalo naší hru velmi zajímavou...
FSA Kras B - Blansko C 4:15 (0:10)
Branky: Honza Novotný 2x, Barča Bocková, Nikolas Pavlék
FSA Kras B - Knínice 8:10 (5:4)
Branky: Dominik Prášek 3x, Martin Bouda 2x, Barča Bocková, Honza Novotný, Michal Tajnai
Další dva náročné zápasy proti kvalitním soupeřům jsme odehráli v sobotu v Kotvrdovicích. Radost ze vstřeleného gólu si prožily skoro vsechny děti. S Knínicemi jsme navíc drželi krok nejen fotbalově, ale tentokrát i výsledkově až do konce utkání. Radost dětí je i naše radost. Snad jí budou děti prožívat co nejvíc
Sestava: Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Honza Novotný, Míša Tajnai, Dominik Prášek, Barča Bocková, Míša Novotný

5.10.202  starší žáci FSA Kras - Velké Opatovice 5:1 (2:0)

Branky: Fránek Tomáš, Kostka Dominik, Šenkýř David, Vintr Štěpán, Brantalík Lukáš
Ve čtvrtek 5.10. jsme na domácí půdě odehráli přeložený zápas s týmem V. Opatovic. Naše mužstvo bylo od začátku lepší a do poločasu se nám podařilo vstřelit dvě branky. Hostům se během první půle při jednom ze zákroků zranil brankář a musel ho nahradit hráč z pole, který si ale počínal skvěle. Protože Opatovičtí dorazili pouze s jedním hráčem na střídání, měli to během druhého poločasu hodně těžké. My jsme po deseti minutách druhé půle vstřelili uklidňující branku a až v posledních pěti minutách padli další góly. Hostům se minutu před koncem podařilo nechytatelnou střelou dát čestný gól, v posledních vteřinách jsme pak odpověděli ještě jednou krásnou křižnou střelou, která skončila v síti. Klukům patří velká pochvala za předvedený výkon.

víkendové zápasy fsa 

Ve čtvrtek začnou starší žáci s dohrávkou předešlého kola.
V sobotu se představí hned čtveřice našich týmů, doma hraje mladší přípravka a mladší žáci. 
V neděli uzavřou zápasy dorostu a starších žáků, kteří jedou na soupeřovo hřiště. Dorostenky hrají doma proti těžkému soupeři z Olomouce.
Okresní dorost má tento víkend volno.

3.10.2023  mladší přípravka Lipovec, ostrov - FSA Kras

Lipovec - FSA Kras A 4:21 (2:11) 
Branky : Slezák Patrik 6x, Hloušek Lukáš 4x, Prášek Matyáš 4x, Klimeš Jonáš 2x, Talpa Tomáš 2x, Šebela Martin, Kunc Štěpán, Bockova Kristýna
Ostrov/Vilémovice - FSA Kras A 0:24 (0:11) 
Branky : Klimeš Jonáš 6x, Hloušek Lukáš 4x, Slezák Patrik 4x, Kunc Štěpán 3x, Prášek Matyáš 3x, Šebela Martin 2x, Bockova Kristýna, Talpa Tomáš
Za krásného fotbalového počasí jsme v úterý 3.10 dohrávali páté kolo okresního přeboru v Ostrově. V obou utkáních jsme snaživé soupeře přehrávali. Dostávali jsme se často do zakončení, které ne vždy správně řešíme. Překážkou nám byli i dobří brankáři soupeřů. V našem týmu se na tomto postu střídají všichni hráči bez nějakého speciálního tréninku. Ve vyrovnaných utkáních to bude obrovský handicap. Zatím čekáme na zázrak, že se objeví kluk nebo holka, kteří budou mít chuť a předpoklady věnovat se tomuto sice náročnému, ale krásnému fotbalovému řemeslu na sto procent.

Ostrov/Vilémovice - FSA Kras B 13:2 (6:1)
Branky: Barča Bocková 2x
Lipovec - FSA Kras B 23:1 (12:1)
Branky: Honza Novotný
V úterý jsme odehráli dva zápasy v Ostrově. Obě derby ovládli domácí. Děti si zaslouží pochvalu, když i za nepříznivého stavu makaly od začátku až do konce. Všechny získané zkušenosti z těchto náročných zápasů se v budoucnu projeví a posouvají děti dál na jejich fotbalové cestě.
Sestava: Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Honza Novotný, Míša Tajnai, Dominik Prášek, Barča Bocková, Honza Fojtík, Lukáš Fric, Jáchym Nejezchleb

1.10.2023  předpřípravka fsa kras - blansko

První říjnový den odehrála předpřípravka zároveň svůj první přátelský zápas s kamarády z FK Blansko. Děti sehrály spoustu bojovných soubojů, oplývaly nadšením do hry a nastřílely spoustu branek za plné podpory svých rodičů a prarodičů. Zápas se nesl ve znamení fotbalu malých norem. Už nyní se děti těší na další přátelské utkání.

1.10.2023  dorostenky znojmo - fsa kras 15:0 (8:0)

V neděli 1.10. dorostenky čekal těžký soupeř a dlouhá cesta. Vzhledem k obrovské absenci stěžejních a zkušenějších hraček jsme prohrály obrovským rozdílem. Par šanci na vystřelení branky jsme měly, bohužel jsme je neproměnily. Zraněni přišla i v zápase a tak jsme dohrávaly bez střídání, což se projevilo i na výsledku. Doufám, ze se jednalo pouze o shodu náhod a situaci vyplývající z datumu (státní svátek a dovolené) a již se tato situace nebude opakovat.

1.10.2023  ženy fsa kras - protivanov 0:1 (0:0)

Ve vyrovnaném zápase rozhodl jediný gól hostí v 75.minutě. Naše ženy odehrály solidní a bojovný zápas od začátku až do konce utkání bez dorostenek, z žen chyběla pouze Jalová, Straková a Zoubková.
Hráčky: Klímová - Čechová, Chlupová, Svobodová, Vágnerová, Říčařová, Janáčová, Stejskalová, Matušková, Konečná Adriana, Konečná Iveta, Sehnalová, Vavrysová, Vybíhalová.

30.9.2023  krajský dorost FSA Kras/Ochoz - sparta
brno b 0:3 (0:2)

Proti aktuálně prvnímu celku tabulky jsme chtěli nastoupit s dobrou defenzivou a ta se nám od začátku docela dařila. Soupeře jsme do větších šancí nepouštěli. Velice dobře však kontroloval hru. Dostali jsme se však k čisté gólové šanci, kdy jsme ve skrumáži před brankou zakončili. Hostující brankař však reflexivně nohou míč vyrazil. Ve 43. minutě jsme po sérii našich chyb inkasovali dorážkou střely. 2 minuty nato jsme inkasovali podruhé po ztrátě míče na našem vápně a sen o vítězství se nám začal rozplývat. Do druhého poločasu jsme šli s větším nasazením a snahou výsledek zvrátit. Bohužel branku jsme nedali a ještě jednu dostali. Soupeř byl fotbalový a velice dobře organizovaný a zaslouženě si odvezl 3 body.

30.9.2023  starší přípravka fsa kras - vavřinec, lipovec

FSA Kras A - Lipovec 16:3 (10:0)
Branky: Šebela Jakub 4x, Šebela David 5x, Šenkýřová Tereza 2x, Tomášek Adam 3x, Klimeš Jáchym, Janíček Marek
FSA Kras A - Vavřinec 17:3 (8:1)
Branky: Janíček Marek 2x, Tomášek Adam, Šebela David 3x, Němec Ondřej 6x, Šenkýřová Tereza, Kratochvil Štěpán 2x, Klimeš Jáchym 2x
FSA Kras B - Lipovec 7:5 (3:4)
Branky: Hrazdíra Maxim 7x, Hloušek Lukáš 2x, Beneš Lukáš 3x, Prášek Matyáš, Vincenec Viktor
FSA Kras B - Vavřinec 14:3  (8:1)
Branky: Hloušek Lukáš 2x, Hrazdíra Maxim 4x, Vincenec Viktor   
Sobota 30.9. se nesla v duchu derby s týmem Lipovce a přijel i tým z Vavřince. Zde dominovala obě naše družstva a díky výbornému a poctivému výkonu všech našich hráčů, jsme se mohli radovat ze čtyř vítězství.

28.9.2023  mladší přípravka fsa kras - bukovinka,
adamov

FSA Kras A - Bukovinka 20:1 (12:0)
Branky: Hloušek Lukáš 4x, Klimeš Jonáš 7x, Kunc Štěpán 2x, Slezák Patrik 2x, Prášek Matyáš 4x, Šebela Martin
FSA Kras A - Adamov 16:1 (8:1) 
Branky:  Slezák Patrik 3x, Klimeš Jonáš 6x, Kunc Štěpán, Talpa Tomáš 2x, Hloušek Lukáš 4x
Ve čtvrtek 28.9. jsme odehráli další kolo okresního přeboru. Na hřišti v Kotvrdovicích jsme přivítali družstva Bukovinky a Adamova. V obou utkáních jsme soupeře přehrávali hlavně v soubojích jeden na jednoho. Máme radost z toho, že se všichni hráči nebojí jít do klíčky a snaží se s míčem něco vymyslet. Všechno se sice nepodaří podle představ trenérů a rodičů, ale musíme mít trpělivost. Jsme rádi, že z nich nerostou vystrašení odkopávači. Na závěr musíme pochválit i oba soupeře, kteří příkladně bojovali od začátku do konce.
Sestava: Prášek Matyáš, Hloušek Lukáš, Kunc Štěpán, Klimeš Jonáš, Talpa Tomáš, Šebela Martin, Slezák Patrik

FSA Kras B - Adamov 1:24 (1:14)
Branky: Dominik Prášek
FSA Kras B - Bukovinka 3:12 (2:4)
Branky: Dominik Prášek 2x, Nikolas Pavlék
Ve čtvrtek děti odehrály další z řady soutěžních zápasů. Oba náročné zápasy poctivě odbojovaly od začátku do konce. Dokázaly vstřelit čtyři krásné góly. A hlavně nasbíraly spoustu nových zkušeností, které se jim budou hodit v dalších zápasech.
Sestava: Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Jáchym Nejezchleb, Honza Novotný, Lukáš Novotný, Honza Fojtík, Míša Tajnai, Dominik Prášek, Lukáš Fric

28.9.2023  starší přípravka vysočany/sloup - fsa kras 

Šošůvka/Sloup/Vysočany A - FSA Kras A 5:5 (2:4)
Branky: Janíček Marek, Šebela David 4x
Šošůvka/Sloup/Vysočany B- FSA Kras A 5:10 (2:6)
Branky: Šebela David 4x, Šebela Jakub, Klimeš Jáchym, Němec Ondřej 4x
Šošůvka/Sloup/Vysočany A-FSA Kras B 10:3 (5:1)
Branky: Hrazdíra Maxim 2, Beneš Lukáš
Šošůvka/Sloup/Vysočany B- FSA Kras B 7:9 (4:3)
Branky: Hrazdíra Maxim5x, Vincenec Viktor, Beneš Lukáš 3x

Ve čtvrtek 28.9. jsme zavítali do Šošůvky, kde nás čekalo domácí družstvo, které je spojené Šošůvka/Sloup/Vysočany. Naše "Áčko" s "Áčkem" soupeře remizovalo, po né příliš povedeném zápase, ale "Béčko" soupeře, pak naši hráči porazili. B tým si také po velmi bojovném výkonu připsalo vítězství nad B týmem, ale tým A byl nad jejich síly ač hráčům nelze v bojovnosti a snaze co vytknout.

28.9.2023  starší žáci Blansko B - fsa kras 5:1 (2:0)

Branky: Tomáš Fránek
V duelu o první místo v tabulce jsme byli o krok zpět. Hráči domácích nám prakticky nedovolili nic, u všech míčů byli dříve, skvěle bránili, dostupovali naše hráče. Nám se nedařila rozehrávka, kombinace... Kluci z Blanska byli jasně fotbalově lepší, zaslouženě si připsali 3 body do tabulky a další vítězství. Je nutno podotknout, že tým, proti kterému jsme nastoupili byl z 80% tvořen z hráčů, kteří hrají krajský přebor. Zápas jsme díky absencím odehráli zase pouze ve 12 hráčích.

28.9.2023  Okresní dorost brodek/kořenec - fsa
kras/ochoz 2:5 (1:2)

Branky: Szalo Sámuel, Matyáš Vojtěch, Neveselý Jakub, Kratochvíl Lukáš,  Jankůj Radim
Ve čtvrtek 28.9. zavítal dorost B na hřiště spojeného týmu Brodek/Kořenec, který byl v tabulce o bod před námi. Touha po vítězství našich kluků byla silná a bylo to vidět i ve hře. Zejména v první půli jsme byli výrazně lepším týmem. Chyba brankáře soupeře v 8. minutě při dalekém trestném kopu Samuela Szala nám pomohla k vedení, ale ve 18. minutě bylo vyrovnáno. Po ruce soupeře jsme kopali penaltu, kterou s přehledem ve 20 min. proměnil Vojta Matyáš a i přes další naše šance se šlo do kabin za stavu 2:1 pro nás. 
  Druhý poločas byl zase přehlídkou našich nevyužitých šancí, ale nakonec se podařilo skórovat Kubovi Neveselému, Lukáši Kratochvílovi a poslední gól dala posila z A týmu Radim Jankůj. V samém závěru ještě soupeř korigoval krásnou střelou do pravého horního rohu naší brány, ale to už bylo o zápase rozhodnuto. Potěšil asi hlavně dobrá kombinační hra, která rozhodla o našem vítězství, protože fyzicky náš relativně mladý tým to má v soutěži těžké.

27.9.2023  dýňobraní v kotvrdovicích

Již několikátým rokem je v Kotvrdovicích dýňobraní. V tento den si každý kdo chce může pokreslit a vydlabat svoji dýni. Nechybí samozřejmě posezení u burčáku, piva a dýňových specialit. FSA Kras již druhým rokem zajišťovala na tento den občerstvení. 

26.9.2023  starší přípravka fsa kras -
boskovice/letovice

FSA Kras A - Boskovice/Letovice A  6:12  (4:2)
Branky: Klimeš Jáchym, Kratochvil Štěpán, Šebela David 3x, Tomášek Adam
FSA Kras A - Boskovice/Letovice B 17:4  (11:1)
Branky: Šebela David 5x, Tomášek Adam 4x, Janíček Marek, Šebela Jakub 5x, Ťoupek Tobiáš, Talpa Mikuláš  
FSA Kras B - Boskovice/Letovice A 5:14 (5:5) 
Branky: Hrazdíra Maxim 2x, Hloušek Lukáš 2x, Beneš Marek
FSA Kras B - Boskovice/Letovice B 5:3  (2:1)
Branky: Hloušek Lukáš 3x, Hrazdíra Maxim 2x

V úterý 26.9. nás v Kotvrdovicích čekal těžký soupeř z Letovic. S týmem B Letovic si naši hráči v obou zápasech poradili, ale na A tým Letovic naši hráči recept nenašli, i když se po prvních poločasech se zdálo, že vítězství je na dosah. Soupeř si však bleskovým vstupem do druhých poločasů vytvořil gólový náskok, který už nepustil.

víkendové zápasy fsa

Protože 28.9. je státní svátek, losovací komise využila tento den k odehrání zápasů u většiny kategorii navíc.
  Takže se můžeme těšit na dvojitou porci fotbalu. Opět se většina týmů představí na domácích hřištích, tak je přijďte podpořit k dalším skvělým fotbalovým výkonům a výsledkům.
Budeme se těšit.

23.9.2023  futsalová liga u7 - fsa kras

Náš tým složený z dětí ročníku 2017 a mladších (nejmenší děti z týmu mladší přípravky doplněné o několik kamarádů z předpřípravky) se v sobotu 23.9. zúčastnily futsalového turnaje v Brně Řečkovicích. Zde se utkaly s dětmi ve stejné věkové kategorii. Sehrály čtyři futsalová utkání ve formátu 4+1 na 20 minut hry. Naši fotbalisté předvedly skvělé vykony. Celý turnaj poctivě odbojovaly a předvedly spoustu krásných fotbalových akcí. Nastřílely nespočet gólů. Odměnou jim bylo to, že dokázaly vyhrát všechny čtyři zápasy a diky tomu ovládly celý turnaj v konkurenci dalších skvělých týmů (Orel Řečkovice, Kuřim, Tišnov, Chrlice). Nejužitečnějším hráčem celého turnaje pak byl vyhlášen náš Dominik Prášek.
  Děti ukázaly, že když se potkají se stejně starými soupeři, pak s nimi přinejmenším bez problému drží krok. Děkuji dětem za skvělý výkon a reprezentaci našeho klubu.
Sestava: Barča Bocková, Jáchym Nejezchleb, Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Michal Tajnai, Dominik Prášek, Michal Lukas, Oliver Vintr

24.9.2023  dorostenky fsa kras - vyškov 15:1 (7:0)

Branky: Švábenská Bedřiška 4x, Raušová Martina 3x, Šmoldasová Monika 2x, Kratochvílová Tereza, Zatíková Karolína, Šebelová Jana 3x, Sedláčková Jana
Naše dívky přivítaly v neděli 24.9 na domácím hřišti asi nejlehčího soupeře. Snažily jsme se dbát na pokyny v podobě nepodcenění soupeře, dodržení pokynů a důslednosti. Děvčata splnila tyto pokyny na výbornou a naše útočnice Béďa zahájila kanonádu již v 1.minute. Děvčata dobře kombinovala, dostupovala soupeřky a věřila si. To vše vyústilo v 7 branek během 1.půle.
  Druhou půli jsme zahájili s výraznými změnami v sestavě, protože se nám některé dívky zranily. Do útoku byla nasazena naše brankářka Jana Šebelova, která si dala během par minut hattrick! Tomu říkám “pohodička”. Kapitánka Martínka si jej dala taky, tento víkend již druhy!!! Béďa zapsala kousky 4 a trefily se i naše vzácnější střelkyně - Terka, Kaja Z., Janča S. a Eli 2x! Všechny holky bych chtěla pochválit za maximální výkon, opravdu se na to dalo koukat a my se mohly utvrdit v tom, že ty “těžké začátky” už máme za sebou a stoupáme pomalými, ale jistými kroky směrem vzhůru! Pokoru a štěstí do dalších zapasu, holky naše.

24.9.2023  mladší přípravka boskovice - fsa kras

Boskovice - Letovice A - FSA Kras A 10 : 1 (4 : 0) 
Branky: Hloušek Lukáš
Boskovice - Letovice B - FSA Kras A 0 : 17 (0 : 7) 
Branky: Hloušek Lukáš 3x, Šebela Martin 2x, Talpa Tomáš 2x, Kunc Štěpán, Klimeš Jonáš 3x, Prášek Matyáš 4x, Slezák Patrik 2x
V neděli 24.9 jsme odehráli další kolo okresního přeboru v Boskovicích. Čekal nás tam velice kvalitní soupeř. Neustálý pohyb všech jeho hráčů s míčem i bez nám dělal obrovské problémy. Z toho pramenily naše chyby, které soupeř nekompromisně trestal. Naše šance v koncovce, jsme špatně vyřešili nebo je pochytal výborný brankář. Na tomto postu nás nejvíce, "tlačí bota" Střídají se tam hráči z pole bez nějakého speciálního tréninku. Ještě jednou musím pochválit výkon soupeře, popřát mu hodně úspěchů v Krajském přeboru a Národním poháru ml. přípravek, které hrají souběžně s touto soutěží. Ve druhém zápase to byla jednoznačná záležitost, kdy jsme domácí do hry moc nepustili. Děkujeme rodičům za brzké nedělní vstávání a dopravu dětí na zápasy.
Sestava: Bocková Kristýna, Hloušek Lukáš, Klimeš Jonáš, Slezák Patrik, Kunc Štěpán, Šebela Martin, Talpa Tomáš, Prášek Matyáš.
Boskovice - Letovice A - FSA Kras B 30:1 (17:0)
Branky: Pavlék Nikolas
Boskovice - Letovice B - FSA Kras B 19:1 (10:1)
Branky: Prášek Dominik
Další soutěžní dvojzápas jsme odehráli v Boskovicích. Se soupeřem U8 jsme herně drželi krok, bohužel se na výsledku projevily zkušenosti i fyzická převaha soupeře. V zapase s týmem U9 se navíc ukázala i vysoká fotbalova kvalita soupeře. Naše fotbalisty musim pochválit, že i přes výsledek statečně bojovali až do konce. Oba góly, každou pěknou kličku i každý zákrok brankáře pak děti emotivně slavily. Náš mladý tým se každým zápasem i tréninkem herně zlepšuje. A hlavně je pro nás fotbal stále především hra a radost.
Sestava: Nikolas Pavlék, Martin Bouda, Jáchym Nejezchleb, Vojta Malár, Honza Novotný, Lukáš Novotný, Barča Bocková, Míša Tajnai, Dominik Prášek

23.9.2023  ženy tečovice - fsa kras 1:3 (0:2)

Branky: Raušová Martina 3x
Ženy jely v sobotu 23.9. pro tři povinné body, které si opravdu odvezly, když porazily tým, který hraje fotbal dva roky. Jediná z našich hráček která dávala góly byla kapitánka dorostenek Raušová a její hattrick rozhodl toto utkání. Výkon týmu byl s porovnáním dosavadních zápasů náš nejslabší.
Hráčky: Jalová - Čechová, Chlupová, Svobodová, Vágnerová, Říčařová, Janáčová, Stejskalová, Matušková, Konečná, Sehnalová, Ognarová, Raušová.

23.9.2023 starší žáci Jaroměřice/jevíčko - fsa kras 0:1
(0:1)

Branky: Štěpán Vintr
Do dalekých Jaroměřic jsme odjeli díky zraněním a nemocem pouze s 12 hráči. Nečekalo nás vůbec nic lehkého a to se také potvrdilo. I přesto, že to podle tabulky vypadalo, že by měl být zápas jednoznačný, domácí měli velmi těžký los, kdy se v prvních pěti zápasech potkali s týmy z tabulky na prvních pěti místech (včetně dnešního). Utkání mělo vysokou kvalitu a naši hráči byli o něco lepší, což povedenou křižnou střelou z 22 metrů (svou slabší levou nohou) nechytatelně otevřel skóre Štěpán Vintr. Utkání mělo náboj, tempo. Kluci se snažili hrát po zemi, široké hřiště, využívat křídelních prostorů. Skvěle se zastupovali, bojoval jeden za druhého. Na konci se domácí vrhli v 11 lidech do útoku, nejprve skvělým skluzem zabránil na hranici velkého vápna téměř jistému gólu Marek Šebela, potom po střele domácího brankáře skvěle vytáhl míč ze šibenice náš brankář Daniel Kostka a další standartní situace si kluci pohlídali a zaslouženě si odvážíme 3 body. Kluci předvedli výborný týmový výkon, byla na nich vidět touha zvítězit, bojovnost, nasazení. Hráli pěkný fotbal, za to všem jim patří obrovská pochvala. Díky borci.

23.9.2023  krajský dorost Bílovice - fsa kras/ochoz 2:1
(1:0)

Branky: Štěpánek
Utkání na opravdu malém hřišti slibovalo plno osobních soubojů a minimální hru po zemi. První poločas jsme hráli právě naši hru po zemi a byli jsme pod neustálým tlakem soupeře jak herním tak osobním, kolikrát až za hranou fair play. Inkasovali jsme dvakrát ze standartní situace, kdy jsme si míč srazili sami do brány. Naštěstí se nám po rohu, kdy před brankou vznikl obrovský závar, podařilo snížit. Do druhého poločasu jsme nastoupili s jinou taktikou a soupeře jsme téměř k ničemu nepustili. Bohužel jsme neměli dostatek potřebného štěstí, abychom nějaký míč dostali za brankovou čáru.

23.9.2023  mladší žáci blansko b - fsa kras 1:2 (0:1)

Branky: Kuchař Adam, Beneš Petr
V sobotu 23.9. jsem zajeli na půdu Blanska. Soupeř je to silný, protože okupuje přední příčky tabulky. Kluci si museli zvyknout na umělý povrch, na kterém jsme hráli. Paradoxem je, že nám ten povrch seděl asi lépe, než soupeři. Kluci začali sebevědomě a hned ve 4. minutě byli odměněni gólovou trefou Adama Kuchaře. Hra měla tempo a naši kluci plnili výborně svoje pokyny.
  Druhá půle se nesla ve stejném duchu, kdy jsme se snažili podržet míč, nepustit soupeře do gólových šancích. Opět se byli ok zásluze odměněny, kdy ve 44.minute Petr Beneš "dloubl" míč k dřevní a bylo to 2:0. Soupeř si byl vědom výsledků a více se začal soustředit na ofenzívu a v 56. minutě snížil. Kluci ovšem nepolevili, nebojácně se pouštěli do soubojů a svou dravosti dotáhli zápas do vítězného konce. Opět ukázali, že dravosti a píli to jde. Navíc jsme přidali i potřebné branky a myslím, že zaslouženě vyhráli. Díky kluci.

23.9.2023  Okresní dorost Vír/štěpánov - fsa
kras/ochoz 7:0 (2:0)

V sobotu 23.9. jsme zavítali na hřiště druhého týmu tabulky, spojeného mužstva Vír/Štěpánov. Nejeli jsme tam ale s cílem bránit, ale chtěli jsme zkusit hrát aktivně. První poločas nebyl vůbec špatný. První gól jsme sice dostali už v páté minutě z penalty, ale hra byla vcelku vyrovnaná. Pak jsme ještě dostali v dvacáté minutě druhý gól, kdy se nepodařilo na malém vápně uhlídat útočníka soupeře. Bohužel se na skóre v první půli podepsal fakt, že na zápas nepřijel rozhodčí a pískal zástupce domácího mužstva. Zatímco faul na jejich hráče ve vápně odpískal bez zaváhání, stejně jasný faul na našeho Lukáše Kratochvíla v šestnáctce soupeře zůstal bez povšimnutí. Pak ještě Lukáš neproměnil vyloženou šanci, kdy se v šestnáctce dostal i přes brankáře, ale nedokázal včas přesně vystřelit na bránu v té době hlídanou jen jedním hráčem. Poločasové skóre tak mohlo být vyrovnané, ale nebylo. 
  Druhá půle se nám ale vůbec nevydařila a třetí gól jsme dostali hned v první minutě, kdy si ve vlastní šetnáctce tři naši hráči dávali přednost a po dalších individuálních chybách v naší obraně nakonec skóre narostlo na konečných 7:0. Z každé prohry je ale třeba se poučit a tak s hráči nad videem zápas rozebereme do příštího zápasu určitě půjdeme se snahou získat nějaké body.

21.9.2023  klubové focení družstev FSA Kras

Ve čtvrtek 21.9. proběhlo klubové focení všech družstev. Nebylo to jednoduché, protože dát časově dohromady 120 dětí je náročná věc. Každopádně se podařilo a děkujeme panu Kocourkovi (www.kartickyhracu.cz), který focení pro nás dělá již několikátým rokem. Díky
 Týmové fotografie budou k dispozici na našich stránkách v příslušné hráčské kategorii. Zde jen malá ochutnávka focená z dronu. Foto pořízené z dronu pro nás udělal p. Borek, kterému taktéž mockrát děkujeme.

víkendové zápasy fsa

Víkendové zápasy starších kategorii se v podstatě směstnaly do soboty 23.9. V tento den se představí bohužel všechny týmy jen na venkovních hřištích. Doma nikdo.
 V neděli se na domácím hřišti představí opět dorostenky, které by chtěly s Vyškovem bodovat.
 Mladší přípravka jede v neděli na horkou půdu do Boskovic a doma se představí v úterý starší přípravka proti dalším týmům z Boskovic.
Držíme palce.

19.9.2023  starší přípravka boskovice - fsa kras

V úterý 19.9. hráči straší přípravky odehráli další zápas na horké půdě Boskovic.

Boskovice A - FSA Kras A 7:9 (4:8)

Branky: Šebela 4x, Tomášek 2x, Ťoupek 2x, Šebela
Boskovice B - FSA Kras A 1:22 (0:8)
Branky: Šebela Davča 4x, Šebela Kuba 4x, Tomášek 8x, Talpa 2x, Šenkýřová, Kratochvil, Klimeš, Janíček
Zápas s boskovickým áčkem byl skvělý a měl náboj, kluci celkově makali a ukázali mentální sílu výsledek otočit, když jsme po pár minutách prohrávali o dvě branky. Díky všem

Boskovice A – FSA Kras B 8:4 (3:3)
Branky: Hrazdíra Max 2x, Klimeš Jáchym, Beneš Lukáš
Boskovice B – FSA Kras B 7:14 (4:5)
Branky:  Hrazdíra Max 6x, Hloušek Lukáš 3x, Klimeš Jáchym 3x, Beneš Lukáš 3x, Vaněk Matěj
V prvním zápase náš B tým srovnal síly se silným týmem Boskovic složený z hráčů ročníků 2013. Naši hráči však do utkání vstoupili s velkým elánem a první poločas skončil 3:3, kdy hráče mrzelo, že neproměnili slibné gólové příležitosti a soupeři brankově neodskočili. V druhém poločase však zkušený tým Boskovic potrestal hned v úvodu chyby našich hráčů a vytvořil si gólový náskok, který si s přehledem pohlídal. V druhé zápase s týmem Boskovic (ročníky 2014), udával náš tým tempo zápasu a v druhém poločase toto podpořil střelecky a zaslouženě zápas vyhrál.
  Velikou radost nám všem udělalo nasazení všech hráčů a také to, že v našem týmu nastoupili i 3 hráči, kteří patří věkem do mladší přípravky a svým výkonem dokázali to, že mají i na tuto věkovou kategorii.
Sestava: Kryštof a Viktor Vincenec, Lukáš Beneš, Hrazdíra Max, Vaněk Matěj, Musil Marek, David Přikryl, Hloušek Lukáš, Bocková Kristýnka, Klimeš Jáchym

19.9.2023  starší žáci fsa kras - černá horA 16:1 (10:0)

Branky: Fránek Tomáš 5x, Kostka Dominik 3x, Vintr Štěpán 3x, Potůček Pavel, Rusňák Tomáš, Štěpánek Martin, Zouhar Dominik, Šebela Marek
V úterý 19. 9. nás doma čekal zápas odloženého 4.kola. Hosté k nám přijeli ve značně mladší sestavě, než máme k dispozici my a věkový a samozřejmě i výškový rozdíl byl vidět na hřišti od první minuty a celý zápas jsme diktovali tempo hry. Poločas skončil drtivým skóre 10:0. 
 Na začátku 2. poločasu se podařilo z rychlého brejku vstřelit hostům čestný gól. Pak jsme ještě přidali další branky a získali povinné 3 body do tabulky. Všichni kluci dostali dostatečný prostor na hřišti a vyzkoušeli si i různé posty. Do střelecké listiny se zapsalo celkem 8 hráčů, včetně těch svátečních, což je skvělé, že nemusíme spoléhat na jednoho, dva střelce. Nyní musíme přepnout na jinou vlnu, protože nás v brzké době čekají soupeři bojující o čelo tabulky. Kluci, jen tak dále.

17.9.2023  okresní dorost fsa kras/ochoz -
vysočany/sloup 3:0 (0:0)

Branky: Jakub Neveselý 2x, Sámuel Szalo 
Béčko dorostu se podruhé v sezóně představilo doma na hřišti a přivítalo soupeře sdruženého mužstva Sloup/Šošůvka. Výsledkově se zdálo, že by to mohl být zápas vyrovnaný a to se i potvrdilo. 
  První poločas i přes několik šancí na obou stranách skončil bez branek. Druhý poločas začal pro nás přímo snově. Po skvělé práci Kuby Plného ve středu hřiště, kdy poslal přesnou přihrávkou do samostatného úniku Kubu Neveselého a ten se prosadil přesnou střelou k tyčce a slavil svůj první gól za náš tým. A to od Kuby Neveselého nebylo všechno. Prosadil se v 54 minutě ještě střelou do odkryté brány po krásném pasu, který mu po úniku po pravé lajně poslal Radima Jankůj. Naše šance na první body v soutěži tak výrazně narostly. Gólů mohlo padat v zápase mnohem více. Franta Klíma se dostal 3x do skvělých střeleckých příležitostí, ale tentokrát mu štěstí nepřálo. Ale i soupeř několikrát zahrozil, ale podržel nás opět brankář Filip Zlámal. Na tyči skončila pak skončila střela, když útočník soupeře nedokázal trefit prázdnou bránu. I to potřebné štěstí jsme tedy tentokrát měli a v 88 minutě také svým prvním gólem za náš tým definitivně stvrdil naše vítězství Sámuel Szalo. Díky svému důrazu se v malém vápně soupeře dostal k míči a tvrdou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. První vítězství a první vychytaná nula určitě dávají naději na lepší výsledky a je vidět, že po pěti zápasech pomalu nacházíme vhodné posty pro jednotlivé hráče. Určitě ve hře hodně pomohl i Mirek Matuška z A týmu a Radim Jankůj, který začínal v B týmu, ale svými výkony se už prosazuje i v A týmu. Bylo dobře, že přišli pomoct, protože během zápasu se nám zranili hned 3 hráči a tak nám na střídání zbyli jen 2 hráči. Vzájemná pomoc obou týmu je tak velkou výhodou, kterou můžeme někdy využívat. Teď nás ale čeká soupeř z druhého místa tabulky Vír/Štěpánova a to bez možnosti pomoci A týmu, takže se kluci musí nachystat na těžký zápas. Uvidíme, co dokážeme vybojovat o tomto víkendu.

17.9.2023  starší žáci fsa kras - olomučany 2:2 (1:1)

Branky: Šenkýř David, Kostka Dominik
Po úvodních třech zápasech na hřištích soupeřů jsme poprvé v sezóně hráli na domácí půdě. Během úvodních 25 min jsme neproměnili několik příležitostí a hosté po rychlé kolmé akci šli do vedení. 5 min poté, se po krásné narážečce ocitl tváří tvář sám před brankářem David Šenkýř a srovnal na 1:1. Skóre se nám podařilo otočit brankou Dominika Kostky, bohužel jsme vzápětí inkasovali laciný gól a s výsledkem se nám i přes nastřelé břevno už nepodařilo nic udělat. Poprvé v sezóně jsme ztratili body ale stále držíme neporazitelnost a klukům patří velká pochvala, jak si šli za vítězstvím. Snad se nám to podaří již v úterý, kdy hostíme od 17hod dalšího soupeře, tentokrát z Černé Hory.

17.9.2023  ženy vlkoš - fsa kras 3:0 (1:0)

Hráčky: Jalová - Chlupová, Svobodová, Vágnerová, Matušková, Konečná, Sehnalová, Vitouchová, Ognarová, Raušová, Vašíčková.
Na zápas doplnily prořídlé řady žen čtyři dorostenky, přesto měl náš tým pouze jednu hráčku na střídání a byl na tom stejně jako domácí Vlkoš. Měli jsme v tomto utkání bodovat, šance v prvním poločase jsme nepronněnili, a bez toho to nepůjde. Obdržené góly ve 2. minutě utkání a hned začátkem druhého poločasu nás pasovaly na ty, kteří nic nemají.

16.9.2023  krajský dorost fsa kras/ochoz - rousínov
1:0 (1:0)

Branky: vlastní
V sobotu k nám zavítal doposud plně bodující a vedoucí tým tabulky Rousínov. Po úvodním tlaku soupeře, kde jsme měli i potřebnou dávku štěstí, jsme pomalu přebírali otěže zápasu. Soupeř se nemohl vypořádat s našim presinkem a dostávali jsme se do rychlých protiútoků. Do vedení jsme se dostali po těžké malé domů, která skončila až v brance. Poté jsme nastřelili břevno a neproměnili samostatný únik.
 Druhý poločas byl ještě těžší. Soupeř si uvědomoval, že nedostane nic zadarmo a soustředil se už hlavně na dlouhé nakopávané míče. Velké šance byly na obou stranách a nás dnes podržel v brance vynikající Ondra Kalvoda. Tým odvedl neskutečný kus práce a přesně dodržel taktiku, s kterou jsme do zápasu šli. Patří jim velké poděkování a po zásluze můžeme slavit 3 body!!!

16.9.2023  mladší žáci fsa kras - lipovec/ostrov 0:3
(0:1)

Proti Lipovci jsem jako trenér čekal těžký zápas, navíc nás mělo být 5 na střídání. Což je jak pro kluky, tak i pro trenéra těžká situace. Nakonec před zápasem se 2 kluci omluvili a hned při rozhýbání si jeden hráč natahnul stehenní sval. Takže rázem byla lavička skoro poloviční.
 Ovšem kluci k zápasu přistoupili velice zodpovědně a drželi jsme vyrovnanou partii. Bohužel jedná chyba rozhodla o tom, že se soupeř ve 22' dostal do vedení. Kluci stále bojovali, tvořili si gólové situace, ale bohužel bez výsledku.
 Druhá půle byla o tom, že náš brankář si narazil klíční kost a musel střídat. Takže jsme dohrávali s 1 hráčem na střídání, což klukům moc nepřidalo a v konci zápasu už bylo znát, že nám dochází síly. Každopádně všem klukům patří velké poděkování za bojovnost. I s těžkým soupeřem jsme drželi vyrovnanou partii. Bohužel bez gólu to nepůjde. Tam budeme muset více zapracovat.

14.9.2023  mladší přípravka fsa kras - rdr akademie 

FSA Kras A - RDR Akademie DX 21:1 (10:1) 
Branky: Hloušek Lukáš 9x, Klimeš Jonáš 4x, Šebela Martin 3x, Talpa Tomáš 2x, Kunc Štěpán 2x, Bocková Kristýna
FSA Kras A - RDR Akademie DY 19:2 (8:1) 
Branky: Šebela Martin 7x, Klimeš Jonáš 5x, Hloušek Lukáš 4x, Kunc Štěpán 2x, Bocková Kristýna
 Výkon soupeře hodnotit nebudu. Zaměřím se na nás. Jde vidět určitý progres v herním projevu jednotlivců. Snažíme se o kličky, které se na tréninku učíme, dále o rychlý přechod do protiútoku. Bolestí zůstává zbrklost v určitých situacích. Například zakončení v jasné situaci před brankářem soupeře, ukvapené rozehrávání i tehdy, když nejsme pod tlakem. Dále pak špatné zpracování i relativně snadných míčů. U některých hráčů jde vidět, že si dovolí na hřišti více a věří si, což je dobře. Výsledky v této kategorii nejsou důležité, ale důležité je, aby se hráči herně posouvali, což lze dosáhnout jen poctivým a kvalitním tréninkem. 
FSA Kras B - RDR Akademie DY 1:17 (0:12)
Branky: Pavlék Nikolas
FSA Kras B - RDR Akademie DX 9:18 (2:11)
Branky: Pavlék Nikolas, Nejezchleb Jáchym, Bocková Barbora, Novotný Jan 3x, Malár Vojtěch 2x, Novotný Lukáš

Sestava: Nik Pavlék, Martin Bouda, Jáchym Nejezchleb, Vojta Malár, Honza Fojtík, Honza Novotný, Lukáš Novotný, Barča Bocková, Míša Tajnai

K dalšímu soutěžnímu zápasu k nám přijel soupeř z Doubravice. I přes prohru děti předvedly skvělý a nadšený výkon. Nastřílely spoustu gólů a nakonec byly odměněny zaslouženým potleskem všech přítomných diváků.

víkendové zápasy našich týmů

Přijďte podpořit naše týmy, které se většinou představí na domácím hřišti v Jedovnicích, Kotvrdovicích a krajský dorost v Ochozi u Brna. 
 Starší žáci jsou na vlně vítězství a představí se 2krát na domácím hřišti.
 Starším přípravkám se taktéž daří a oba týmy jsou v první šestce v tabulce. 
 Mladší přípravka bojuje, kdy "B"čko si zvyká na větší hřiště a 2 branky.
 Krajský dorost by potřeboval po dvou prohrách bodovat. Čeká je těžký soupeř z Rousínova.
 Okresní dorostenci se sehrávají a začíná to nést svoje "ovoce". 
Kluci a holky FSA KRAS JEDEME!!!!!

13.9.2023  mladší žáci Šošůvka-vysočany/sloup - fsa
kras 4:1 (4:1)

Branky: Fiala Lukáš
Ve středu 13.9. jsme zavítali na hřiště do Sloupu. Čekali jsme těžký zápas a to se také vyplnilo. Kluci začali sebevědomě. Bohužel po dvou chybách v obraně jsme rázem prohrávali 2:0. Kluci se trochu zkoncentrovali a podařilo se nám pěknou střelou snížit náskok. Bohužel opět to byl soupeř, který chyby nekompromisně trestal. V závěru poločasu jsme přitvrdili v osobních soubojích a hned to bylo poznat. Začali jsme více kontrolovat míč a hra se vyrovnala. Bohužel ve druhém poločase se přihnala bouřka a po domluvě jsme zápas ukončili dříve, protože blesků kolem hřiště přibývalo. Každopádně kluci poznali, že bez důrazu v osobních soubojích to nepůjde a je velice důležité se vyhýbat fatálním chybám v obraně. Každopádně klukům patří díky za zlepšenou hru. Škoda, že nás bouřka zastavila, třeba by se nám podařilo zápas otočit.

10.9.203  krajský dorost fkd - fsa kras/ochoz 5:0 (1:0)

Na bývalý prvoligový stadion jsme přijížděli s vidinou obnovení vítězné série. Od začátku byl zápas vyrovnaný. Těsně před poločasem jsme po individuálních chybách obdrželi gól.
  Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit odvážněji s větší podporou útoku, což se nám ale nakonec vymstilo a obdrželi jsme další branky. Soupeř využil zkušenosti z vyšší soutěže a výsledek si pohlídal.

10.9.2023  ženy fsa kras - bezměrov 1:0 (0:0)

Branky: Kateřina Zoubková
Našim ženám trvalo 13 zápasů než se mohly radovat z vítězství. Poslední výhru totiž měli 9.10.2022 doma s Moravskou Třebovou. Utkání bylo plné osobních soubojů a protože se poprvé nedostavil delegovaný rozhodčí pískal Pospíšil Josef. Ve druhém poločase jsme měli několik gólových šancí, které jsme nepromněnili a museli bojovat o výsledek až do konce utkání. Sestava: Klímová- Jalová, Chlupová, Svobodová, Vágnerová, Říčařová, Matušková, Konečná, Janáčová, Sehnalová, Straková, Zoubková, Vitouchová.


9.9.2023  dorostenky fsa kras - hodonín 0:8 (0:6)

První zapas probíhal zpočátku velmi nervózně z naši strany. Ač jsme se dostávali do šanci, tak se nám nepodařilo žádnou proměnit. Soupeř měl střeleckou formu, dařilo se mu promenovat sance. V druhem polocase jsme dodrželi pokyny a lépe reagovali na pohyb soupeře. Ač se nám nepodařilo vstřelit ani jednu branku, tak si děvčata zaslouží obrovskou pochvalu za zlepšení výkonu ve druhé půlce a bojovnost až do poslední minuty.

9.9.2023  starší žáci vavřinec - fsa kras 1:5 (0:3)

Branky: Tomáš Fránek 2x , Miroslav Čech, Dominik Kostka 2x
V sobotu 9.9.2023 odehráli starší žáci další mistrovské utkání a to s obávaným soupeřem Vavřince/Ostrova. Kluci ovšem začali bez jakéhokoliv respektu hned od začátku prohánět po obou lajnách soupeřovu obranu. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a již v 6 minutě se ujali vedení a zápas přebrali pod kontrolu. Neustálým tlakem jsme postupně zvyšovali brankový náskok.I když to tak podle výsledku nevypadá, soupeř měl své kvality a borci museli být neustále ve střehu a hrát na plno . Patří jim za to dík . Jak za nasazení, tak za celkový přístup a reprezentaci FSA .

9.9.2023  okresní dorost boskovice-letovice b - Fsa kras/ochoz B 3:1 (1:1)

Branky: Klíma František
Po prohře 7:0 v Knínicích zavítal dorost B na hřiště do Skalice nad Svitavou, kde se utkal s mužstvem, které porazilo Knínice 6:2. Bylo jasné, že to budě těžký zápas a tomu odpovídala i taktika. Naordinovaný "Přešovský beton" ale fungoval a kapitán Vojta Matyáš výborně řídil celou obranu a přes zhuštěný prostor ve středu hřiště se soupeř dlouho nedokázal prosadit. Obětavost a bojovnost byla ozdobou tohoto zápasu. Téměř 30 minut jsme odolávali tlaku soupeře, ale po pěkné průnikové přihrávce do velkého vápna se soupeř ujal vedení. Naše výpady na polovinu soupeře nebyly tak časté a trochu osamocený Kuba Neveselý dělal co mohl, ale proti přesile obránců to bylo těžké. Ve 40 minutě se ale přes 3 hráče uvolnil na hranici vápna Franta Klíma a přesnou střelou k tyči vyrovnal. 
  Bohužel po přestávce se nám úvod vůbec nepovedl. Hned v 46 minutě jsme propadli při bránění rohového kopu a ve 49 minutě velmi dobře chytající Filip zlámal svým zákrokem sice výrazně změnil směr střely, ale ta bohužel zapadla do horního růžku brány. Zbytek zápasu se ale opět nesl ve znamení obětavé obrany, na krajním beku Jana Sedláčková motala útočníkům hlavy (myšleno fotbalově), v záloze všichni plnily své obrané úkoly a hlavně Sámuel Szalo jako defenzivní záložník byl při své fyzické konstituci často neprostupnou stěnou pro hráče soupeře. Přestože jsme žádné body nepřivezli, určitě patří klukům a Janě velká pochvala za předvedený týmový výkon, protože dokázali vzdorovat týmu s velkou útočnou sílou a ukázali tu správnou fotbalovou bojovnost a nasazení.  

9.9.2023  rdr akademie - mladší přípravka

RDR Rájec Jestřebí A – FSA Kras A 0:20 (0:8)
Branky: Prášek Matyáš 6x, Klimeš Jonáš 7x, Hloušek Lukáš 5x, Šebela Martin, Kunc Štěpán
RDR Rájec Jestřebí B – FSA Kras A 5:10 (4:7)
Branky: Prášek Matyáš, Klimeš Jonáš 2x, Hloušek Lukáš, Šebela Martin, Kunc Štěpán,  Slezák Patrik 4x
 V sobotu na hřišti v Rájci-Jestřebí odehráli naši hráči týmu A mladší přípravky další utkání v rámci okresního přeboru. Po prvním výborném utkání, kdy hráči perfektně útočili i bránili a soupeře k ničemu nepustili, přišlo druhé utkání, kde naši hráči soupeře podcenili a těžko se dostávali do zápasu. Výsledkem bylo sice vítězství, ale v dalších utkáních proti silným týmům by to na vítězství stačit nemuselo.

RDR Rájec Jestřebí B - FSA Kras B 18:4
Branky:
Novotný Jan 3x, Prášek Dominik
RDR Rájec Jestřebí A - FSA Kras B 20:3
Branky:
Bouda Martin 2x, Prášek Dominik
Sestava: Nikolas Pavlék, Dominik Prášek, Martin Bouda, Jáchym Nejezchleb, Vojta Malár, Honza Fojtík, Honza Novotný, Lukáš Novotný

Naši malý fotbalisté nastoupili k dalšímu zápasu v Rájci- Jestřebí. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál. Pro děti je každý zápas nová a cenná zkušenost. Výsledky pro nás v této fázi nejsou podstatné. Nejdůležitější je radost ze hry i každý gól, ktery vstřelíme. A každá chyba, která je pro nás prostředkem ke zlepšení. Děkuji všem dětem za jejich nadšení a nasazení. A všem rodičům, prarodičům a fanouškům za podporu a fandění.

9.9.2023  starší přípravka fsa kras - rdr akademie

FSA Kras A - RDR Doubravice 14:4 (6:2)
Branky: Šebela 6x, Chrástecký 5x, Knihař 3x
FSA Kras A - RDR Ráječko 15:7 (7:2)
Branky: Šebela 5x, Šenkýřová 5x, Němec 2x, Klimeš, Janíček, Chrástecký
Celkově dobrý výkon proti kvalitnímu soupeři, takže díky všem hráčům za předvedené nasazení

FSA Kras B - RDR Ráječko 12:7 (5:3)
Branky: Max Hrazdíra 9x, Viktor Vincenc, Mikuláš Treschl, Matěj Vaněk
FSA Kras - Doubravice 8:8 (2:5)
Branky: Max Hrazdíra 4x, Marek Musil, Mikuláš Treschl, Matěj Vaněk, Viktor Vincenc

Sestava: Kryštof Vincenec, Viktor Vincenec, Lukáš Beneš, David Přikryl, Max Hrazdíra, Marek Musil, Mikuláš Treschl, Matěj
Vaněk

V sobotu sehrál na hřišti v Kotvrdovicích i B tým starší přípravky složený z hráčů ročníku 2014 další utkání. V prvním zápase předvedli kluci super výkon a proto je neminula zasloužená výhra nad výborným týmem Raječka 12:7. V druhém zápase si hráči uvědomili to, že je potřeba hrát celý zápas a né po vlažném začátku vše dohánět až v druhém poločase. Výsledek remíza 8:8(2:5), kdy jsme o vítězství přišli v poslední minutě zápasu. Lze však konstatovat, že se naši hráči neztrácí ani proti o rok starším hráčům soupeře.

Rozpis zápasů našich družstev

Přijďte povzbudit naše týmu na domácích a venkovních hřištích.
 Poprvé se doma představí ženy v neděli 10. září. Taktéž úplně poprvé a na domácím hřišti naše dorostenky ve 2.lize dorostenek. Držíme palce.
 Krajský dorost zajede do nedalekých Drnovic na kdysi prvoligový stadion FK Drnovice.
 Doufejme, že i starší žáci uspějí ve svém 3 zápase na hřišti ve Vavřinci a vysněný postup do vyšší soutěže se podaří "vykopat".
 A samozřejmě nesmím zapomenout na naše nejmenší přípravky, ze kterých rostou "velcí" fotbalisti.

4.9.2023  starší žáci knínice - fsa kras 1:2 (1:1)

Branky: Šebela Marek, Kostka Dominik
Do utkání jsme vstoupili o něco lépe a po 10 minutách otevřel skóre zápasu Marek Šebela krásnou ranou z 25 metrů. Náš kapitán a zároveň stoper se prosadil ve druhém zápase celkově již potřetí. Pak ale otěže zápasu převzali domácí, výsledkem bylo vyrovnání na 1:1. Nám se nedařila kombinace, hra po zemi prakticky neexistovala a dlouhé nákopy posbírala obrana domácích.
  Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, několik šancí či jejich náznaků se nedařilo dotáhnout do konce a také bylo třeba hlídat brejkové akce hráčů Knínic. Až 15 minut před koncem se nám podařilo vstřelit, jak se později ukázalo, rozhodující branku. Po pěkném priťuknutí proti noze se další výstavní ranou pod břevno trefil Dominik Kostka. Poté se přelévala hra ze strany na stranu, obě mužstva měla šance ale bez gólového efektu. V posledních vteřinách měli, ale domácí po naší chybě a špatné komunikaci velkou šanci na vyrovnání, ale nakonec to defenziva zvládla a tak si odvážíme plný počet bodů. Zápas nám ukázal, že se máme rozhodně v čem zlepšovat. Klukům patří velká pochvala a to hlavně za bojovnost a vůli vyhrát.

3.9.2023  starší přípravka rdr akademie - fsa kras

RDR Akademie RJX -  FSA Kras A 1:7 (1:3)
Branky: Šebela D. 3x, Tomášek 2x, Talpa, Kratochvil
I když se soupeř ujal vedení v zápase, tak naši výsledek s přehledem otočili a celkově byli lepší. Hlavně Davča Šebela a Jáchym Klimeš hráli skvěle. Ale celkově dobré nasazení celého týmu.

RDR Akademie RJY -  FSA Kras A 4:16 (1:10)
Branky: Tomášek 6x, Šebela D. 5x, Šenkýřová, Talpa, Janíček 2x, Kratochvil
Spíše tréninkový zápas, ve kterém měli naši hráči problém se koncentrovat na hru. Díky všem hráčům za předvedený výkon a rodičům za podporu.

RDR Akademie RJY - FSA Kras B 3:10 (0:6)
Branky: Lukáš Beneš 2x, Maxim Hrazdira 5x, Jonáš Klimeš, Matěj Vaněk, Matyáš Prášek
RDR Akademie RJX - FSA Kras B 8:6 (4:4)
Branky: Maxim Hrazdíra 3x, Jonáš Klimeš 2x, Matyáš Prášek
V neděli 3.9. jsme zavítali do Rájce Jestřebí kde odehráli krásné dva zápasy. Za pomocí hráčů z mladší přípravky. První zápas byl jednoznačně převahou našich hráčů kde jsme do první půlky vstřelili 6 branek v druhé půlce jsme se přestali vracet a doslali 3 góly.
  Druhý zápas byl o poznání náročnější, ale všichni kluci a holka hráli výborně, držely celou dobu dvougolový náskok a v posledních 10 minutách se vedení obrátilo. Všem hráčům velké díky za výkon a rodičům za obrovskou podporu.

3.9.2023  ženy holešovské holky - fsa kras 10:0 (3:0)

Sestava: Jalová - Chlupová, Svobodová, Vágnerová, Říčařová, Raušová, Čechová, Matušková, Konečná, Janáčová, Sehnalová, Stejskalová, Vybíhalová Nina, Ognarová, Sedláčková, Straková, Vybralová.

Domácí Holešov skončil v minulém ročníku na prvním místě ve své skupině a jeho herní výkon byl oproti našemu úplně někde jinde. Trenér Ivoš v tomto těžkém zápase dal příležitost všem hráčkám, každá odehrála minimálně 40 minut. Ženy byly v plném počtu a doplnili je dorostenky, celkem bylo k dispozici 17 hráček. 
  Další utkání mají ženy v neděli 10.9. v Kotvrdovicích v 10:00 s Bezměrovem. Dorostenky zahájí sezónu den předtím, v sobotu 9.9. v Kotvrdovicích, začátek 16:00.

2.9.2023  okresní dorost knínice - fsa kras/ochoz 6:0
(2:0)

V sobotu zavítal B tým dorostu do Knínic a vzhledem k tomu, že i A tým hrál v sobotu v odpoledních hodinách, nebyla možná vzájemná výpomoc. Odcestovali jsme tak ve 14 lidech a to ještě díky pomoci 2 starších žáků Štěpána Vintra a Davida Šenkýře.
První poločas byl ve znamení mírné převahy soupeře, který se ujal vedení 1:0 již v 8 minutě. Převaha soupeře ještě nebyla tak výrazná a škoda jen nevyužité šance Františka Klímy, který nedokázal překonat brankáře soupeře ve velmi slibném nájezdu. Do poločasu jsme pak inkasovali ještě jednou, v 28 minutě. Bohužel ještě v prvním poločase se nám zranil krajní obránce Benedikt Klíma a vzhledem k fyzické náročnosti utkání se tak výrazně zapojili do hry i dva starší žáci. A s potěšením mohu sdělit, že jejich věkový hendikep nebyl nijak výrazně znát, oba jsou to urostlí kluci a David velmi dobře zastoupil zraněného Bena a Štěpán také odehrál velmi dobrý zápas a v záloze i útoku nám dokázal pomoci.
  Druhý poločas bohužel bylo více znát, že věkový rozdíl, protože v naší sestavě mimo Honzy Miklíka a Jakuba Plného (oba ročník 2007), byli hráči ročník 2008 a mladší a soupeř disponoval velkým počtem hráčů ročník 2006 a fyzická převaha se už v druhém poločase výrazně projevila dalšími 5 góly v naší síti.  
  Sobotní zápas byl těžkou zkouškou pro naše mladé dorostence a celá sezóna se asi ponese v duchu těžkých zápasů se staršími soupeři. Je to úděl mladých mužstev, které vstupují do kategorie 4 letých dorostů a musíme s tím zabojovat. Každý další rok bude již příjemnější a vhledem k velkému počtu kluků ročník 2008 naopak za 3 roky bude mít tento tým velkou sílu. Jediným lékem je asi tvrdý trénink a bojovnost a zlepšení se určitě dostaví.

2.9.2023  krajský dorost Šlapanice - fsa kras/ochoz
2:0 (2:0)

V sobotu 2.9. jsme zajížděli na půdu Šlapanic a čekali jsme velmi těžký zápas. Od začátku se nám dařilo soupeře držet na uzdě, nutno však podotknout, že soupeř měl obranu také výborně organizovanou. Podařilo se nám dostat do dvou hlavičkových zakončení, které však cíl nenašly. Asi 10 minut nato se našemu brankáři nepodařilo včas odehrát a soupeře jsme zadarmo pustili do vedení. Rozladěnost po inkasovaném gólu vedla k další brance po chybě v rozehrávce a naší nedostatečne nabídce.
  Druhý poločas jsme ve snaze snížit trochu otevřeli obranu a vedlo to k šancím na obou stranách. Nás podržel Honza Svoboda a v našem zakončení chybělo trochu štěstí. Soupeř si náskok pohlídal a zaslouženě vyhrál.

2.9.2023  mladší přípravka fsa kras - rdr akademie

FSA Kras A - RDR Akademie RX 8 : 6 (6 :1) 
FSA Kras A - RDR Akademie RY 11 : 5 (6 : 2) 
Sestava: Prášek Matyáš - Bocková Kristýna 1x, Hloušek Lukáš 5x, Klimeš Jonáš 5x, Kunc Štěpán 2x, Slezák Patrik 3x, Talpa Tomáš 3x. 
V sobotu 2.9. jsme za pěkného slunečného počasí odehráli první dvě kola okresního přeboru v Kotvrdovicich. V prvním zápase to byla v prvním poločase jednoznačná záležitost.V druhém už to bylo o dost slabší. Neproměnili jsme šance a po zbytečných chybách jsme inkasovali. Ve druhém zápase jsme byli od první minuty aktivnějším týmem. Většinu zápasu jsme se snažili překonat soupeřovu obranu a brankáře. Obdržené góly byly většinou z brejkovych situací, kdy jsme se zapomněli vracet a obsazovat útočící protihráče. Zítra jedou čtyři hráči pomoci svým kamarádům ze starší přípravky a doufáme, že to profesorky neodchodí, jako tyto dnešní zápasy.

FSA Kras B - RDR Akademie RY 5:14
FSA Kras B - RDR Akademie RX 9:12
Sestava: 
Barča, Majki, Marťas, Nik, Domik, Jácha
Tentýž den se představili poprvé i ti nejmenší a tentokrát plně v režii dětí z přepřípravky. Ve dvou zápasech vstřelili krásných  14 gólů. Jsme na začátku cesty, ale obrovská hrdost. Výsledky nejsou to hlavní, důležitější je radost ze hry a emoce. Za týden se opět představíme a budeme opět makat na 100%. A hlavně se fotbalem bavit!


2.9.2023  mladší žáci fsa kras - bořitov/žijeme hrou
1:3 (0:2)

Branky: Daniel Michal
V sobotu 2.9. jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Bořitova. Soupeř to byl vyrovnaný, bohužel pro nás se brankové prosadil. Kluci hráli velice vyrovnaný a bojovný fotbal. Jako první jsme se dostali do vyložené gólové šance bohužel bez úspěchu. Po chybě našeho brankáře to byl však soupeř, který tuto chybu potrestal a v zápětí na to ještě svůj náskok zvýšil.
  Do druhého poločasu kluci naskočili s odhodláním zápas otočit, dostávali se do šancí, bohužel jsme nemohli střelit branku. Po 8 tutových šanci jsme dali jen 1 branku a bohužel prohráli. Klukům patří velké poděkování za nasazení a budeme muset zlepšit koncovku.

27.8.2023  okresní dorost FSA Kras/ochoz - černá hora
4:5 (0:1)

Branky: Plný Jakub, Jankůj Radim, Mlejnek Filip, Miklík Jan
Podrobnosti ze zápasu připravujeme

26.8.2023  krajský dorost fsa kras/ochoz - rdr akademie 2:1 (1:1)

Branky: Prokeš Adam, Lízal Tomáš
V sobotu nás čekal ambiciózní soupeř, který pomýšlí na rychlý návrat do Krajského přeboru, z kterého minulou sezonu sestoupil. Byl to určitě zatím nejtěžší soupeř a kluci podle toho do utkání nastoupili. Hra byla od začátku vyrovnaná a plná osobních soubojů. Bohužel šel soupeř po rychlém brejku do vedení. Plní odhodlání jsme se hnali za vyrovnáním a podařilo se po centru ze strany, kdy po zakončení do tyče dorazil míč do brány Adam Prokeš.
  Druhý poločas jsme předváděli velice odhodlaný výkon a byli jsme za to odměněni po nacvičeném rohovém kopu, který proměnil v gól Tomáš Lízal. I přes snahu soupeře o tlak jsme už žádnou šanci na srovnání nepřipustili a zaslouženě jsme si mohli vychutnat radost z vítězství.
Všem dorostencům patří velké DÍKY.
TAKTO SE BOJUJE O VÍTĚZSTVÍ!!!

26.8.2023  starší přípravka fsa kras - žijeme hrou,
bořitov

V sobotu zahájili na hřišti v Kotvrdovicích hráči starší přípravky svou podzimní část v rámci okresního přeboru.


Kras A – Kunštát 14:11 (4:6)
Branky: Janíček Marek 6x, Talpa Mikuláš 3x, Kratochvil Štěpán, Šebela David 2x, Šebela Jakub 2x

Kras A - Bořitov 22:2 (12:0)
Branky: Klimeš Jáchym 5x, Šebela David 5x, Šebela Jakub 6x, Talpa Mikuláš 3x, Kratochvil Štěpán, Janíček Marek
Tým Kras A složený s hráčů ročníku 2013, který se musel obejít bez několika opor, nejprve změřil síly s týmem Kunštátu, který byl složen se stejně starých hráčů. Po ne příliš povedeném prvním poločase, se našim hráčům, díky zlepšené hře v druhém poločase, podařilo v tomto těžkém zápase zvítězit a to proti kvalitnímu soupeři, který nedal nic zadarmo. V druhém zápase si pak kluci zastříleli proti týmu Bořitova a zaslouženě vysoko zvítězili.
Sestava Kras A: Klimeš Jáchym, Kratochvíl Štěpán, Šebela David, Šebela Jakub, Janíček Marek, Talpa Mikuláš, Knihař Tomáš

Kras B - Kunštát 8:12(7:5)
Branky: Hrazdíra Max 4x, Klimeš Jonáš 4x

Kras B - Bořitov 19:1( 8:0)
Branky: Hrazdíra Max 10x, Klimeš Jonáš 3x, Beneš Lukáš 3x, Hloušek Lukáš 3x
Tým Kras B, tvořen hráči ročníku 2014 doplněn hráči mladší přípravky (Hloušek Lukáš 2015 a Klimeš Jonáš 2016) se představil ve velmi dobrém světle. V prvním zápase jasně vyhrál proti týmu Bořitova a v druhém utkání, změřil síly s hráči Kunštátu, kterým byl rovnocenným soupeřem a po vyhraném prvním poločase, se o vítězi zápasu rozhodlo až v posledních minutách utkání, kdy soupeř, plně využil svých herních zkušeností. Tento náš mladý tým si zaslouží velikou pochvalu za předvedený výkon a nasazení.
Sestava Kras B: Vincenec Kryštof, Hrazdíra Maxim, Beneš Lukáš, Musil Marek, Přikryl David, Vincenec Viktor, Hloušek Lukáš, Klimeš Jonáš

26.8.2023  mladší žáci rdr akademie B - fsa kras 3:0
(2:0)

Kluci nastoupili velice odhodlaně a od začátku zápasu si tvořili brankové příležitosti. Bohužel to byl soupeř, který se dostal do zakončení a hned z první šance skoroval. Poločas byl 2:0 pro soupeře, ale pořád nebylo nic ztraceno.
  Ve druhé půli jsme stále byli vyrovnaný tým a snažili se soupeře ohrozit. Bohužel se nepodařilo a soupeř přidal třetí gól. I tak patří klukům velké díky za bojovnost až do samého závěru.

24.8.2023  starší žáci rdr akademie - fsa kras 1:6 (0:2) 

Branky: Čech Miroslav 2x, Šebela Marek 2x, Vintr Štěpán, Hrazdíra Martin
První zápas jsme odehráli bez několika opor, ale skvěle vypomohli kluci z mladších žáků. Po prvním poločase jsme vedli 2:0, po brankách Miroslava Čecha a Štěpána Vintra. Ve druhém poločase domácí snížili na 1:2, pak se podařilo z pozice stopera 2x skórovat Markovi Šebelovi, druhý gól v zápase po rychlém úniku přidal Miroslav Čech a krásně se z poza vápna trefil Martin Hrazdíra. Klukům patří velká pochvala! Je nutno podotknout, že polovina hráčů hrála vůbec poprvé na velkém hřišti v rozestavení 10+1.

20.8.2023  Krajský dorost Lažánky - FSA Kras/ochoz 1:2 (1:1)

Branky: Lízal Tomáš, Prokeš Adam
V neděli jsme se vydali na dlouhý výlet do Lažánek u Veverské Bitýšky a parné počasí nasvědčovalo tomu, že to bude velice náročný zápas. Utkání jsme začali skvěle a už ve 3.minutě otevřel krásnou ranou do šibenice zpoza vápna Tomáš Lízal. Soupeř, který sázel hlavně na důraz a dlouhé míče převzal od 15.minuty otěže zápasu a vytvořil si velké množství standartních situací. Z tlaku a našich nepřesností jsme následně inkasovali opět střelou zpoza vápna. 
  Do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým. Hráli jsme pěkný kombinační a hlavně zodpovědný fotbal. I tak se stalo, že si soupeř vytvořil gólovku, kdy samostatný nájezd zastavil skvěle Ondra Kalvoda. Po jedné z našich akcí se prosadil Adam Prokeš, který téměř z brankové čáry našel mezeru v postavení brankáře. Nervózní soupeř už si větší šanci nevytvořil a tak jsme si druhé vítězství v řadě pohlídali. Celému týmu patří dík za perfektně odmakaný zápas v extrémních teplotách.

19.8.2023  okresní dOrost RDR Akademie - FSA Kras/Ochoz 6:1 (4:1)

Branka: František Klíma
V sobotu 19.8. jsme vyjeli na první zápas sdruženého týmu v okresním přeboru Blansko.
  Nás úvodní nápor jsme bohužel nezúročili. Se soupeřem odehrál náš tým, který se prakticky sehrává a hledá, vyrovnaný zápas, ač to podle skóre nevypadá. Bohužel se nám povedlo zužitkovat snad jen desetinu vytvořených šanci, kdy jsme šli v breaku 1 na 1. A soupeř, s podporou kluků z vyšší soutěže, byl velmi efektivní. Nicméně výkon týmu i jednotlivců hodnotíme veskrz kladně s pozitivními vyhlídkami i s ohledem na extrémní teploty.

19.8.2023  mladší žáci fsa kras - olomučany b 4:0 (1:0) 

Branky: Burda David, Šebela David, Chrástecký Florian
V sobotu 19.8 jsme na prvním zápase doma přivítali soupeře z Olomučan. V průběhu prázdnin je to vždy složité, protože ještě probíhají dovolené a stejný případ byl i pro nás. Na první zápas nás bylo jen 9 a tak nám pomohli 3 kluci ze starší přípravky. První poločas byl v pozvolném tempu, kdy si všichni hráči zvykali na velké hřiště. Hráli jsme 8+1 od vápna k vápnu. Postupně se všichni hráči zžili s velkým hřištěm a začali se rodit první gólové šance. První gól jsme dali těsně před půli a kluci začali cítit chuť vítězství.
  V druhém poločase jsme se dostávali postupně do gólových šanci a zvyšovali svůj náskok. Musím pochválit i našeho brankáře, který nás podržel a zasloužené vítězství nás neminulo. Taktéž patří velké díky klukům 2013, kteří zařídili 3 góly. Díky všem za výborný výkon.

14.-18.8.2023  přípravný kemp starší a mladší přípravky v kotvrdovicích

Minulý týden od pondělí 14.8. do pátku 18.8. se konal fotbalový kemp pořádaný v Kotvrdovicích, určený pro hráče mladší a starší přípravky. První tři dny jsme se zaměřili na zlepšení herních dovedností, kdy se do trénování, v roli trenérů zapojili i čtyři hráči ze starších žáků a pro své mladší kamarády společně připravili krásný trénink, za což jim patří veliké díky. Ve čtvrtek jsme zajeli do Brna, kde jsme nejprve navštívili Laser game, následoval fotbal golf a pak naši hráči absolvovali trénink pod vedení prvoligových hráček FC Lokomotiva Brno na jejich hřišti. Po návratu do Kotvrdovic nás čekalo tradiční přespání, kdy nemohla chybět stezka odvahy a letní kino. Povedený pětidenní kemp byl v pátek zakončen zápasem proti týmu maminek a závěrečným posezením s předáváním pamětních medailí. Věříme, že naši hráči, získané dovednosti využijí v následující sezoně.

12.8.2023  krajský dorost fsa kras/ochoz -
kohoutovice 4:0 (2:0)

Branky: Svoboda Jan, Štěpánek Ondřej(p), Horák Patrik, Klas Šimon

Začíná nám nová sezóna, ve které budeme mít letos jeden dorostenecký tým v krajské soutěži a druhý v okresní. V sobotu nás čekal první zápas a našim soupeřem nám byly Kohoutovice.
  Od začátku utkání jsme udávali jasné tempo, kdy jsme soupeře téměř nepouštěli k míči. Po pěkných kombinacích jsme se dostávali do častého zakončení, v kterém se nám bohuželo tolik nedařilo. Prolomil to až Honza Svoboda. Do poločasu ješte zvýšil Ondra Štěpánek z penalty. Druhý poločas se trochu vyrovnal a hosté po svých nakopávaných míčích šli dvakrát sami na branku, kterou však netrefili a tak jsme v závěru pojistili výsledek zásluhou Patrika Horáka a po krasné kombinaci napsal tečku za zápasem Šimon Klas. Vstup do sezóny se povedl na jedničku a budem se snažit 3 body potvrdit na hřišti Lažánek/Veverské Bitýšky.

31.7.-4.8.2023  žáci na coerver kempu v ochozi u brna

Žáci FSA Kras v letošním roce podstoupili náročný kemp vedený pod zkušených trenérů z Coerver coaching. V Ochozi u Brna se sešlo asi 50 dětí od přípravek až po starší žáky. Z našeho spolku přijelo 12 dětí, většinou v kategorii starších žáků.
 Kluci a jediná dívka Jana se naučili nebo zdokonalili svoje herní činnosti a ve svém fotbalovém "umění" se opět posunuli dál.

26.7.2023  přípravný turnaj žáků s německým soupeřem z Erkneru

Kluci z Německa z města Erkner (poblíž Berlína) a jeho okolí jezdí do Jedovnic již tradičně. Až náhoda oslav založení 100.let fotbalu v Jedovnicích přivedla naše kroky k myšlence zahrát si společně fotbal. 
 Tato myšlenka se zrealizovala ve čtvrtek 26.7. Na hřišti v Jedovnicích se sešlo asi 40 dětí různých věkových kategorii (převážně žákovského věku), které byly rozdělení do 6 týmů po 7 hráčích. Všechny týmy byly doplněny o trenéry jak od nás, tak z Německa. Postupně turnajovým způsobem proti sobě nastoupily všechny týmy na dvou hřištích a všichni si užili mezinárodního fotbalu. Kluci z obou zemí oprášili anglický jazyk, aby se mohli mezi sebou alespoň nějakým způsobem dorozumívat. Přesvědčili se, že anglický jazyk využijí kdykoliv a kdekoliv.
 Děkuji Thomasovi z Erkneru, který to vlastně všechno domluvil a oslovil nás trenéry s touhle myšlenkou. Shodli jsme se na tom, že příští rok to opět zorganizujeme. Díky Thomas.

25.-29.7.2023  přípravný kemp dorostenek a žen v kotvrdovicích

Naše dorostenky a ženy se připravují na náročnou sezonu na hřišti v Kotvrdovicích. Dorostenky pod vedením nové trenérky Kateřiny Zoubkové dostávají do těla, protože odehrají první sezonu v 2. lize dorostenek. Kádr dívek byl rozšířen o několik nových posil, takže se holky poznávají a sehrávají. Hodně štěstí holky.
 Ženy pokračují přípravu pod trenérem Ivošem, kdy je čeká opět nelehká sezona v krajské lize žen.

24.-29.7.2023  přípravný kemp dorostu v jedovnicích

Naši dorostenci se připravují na náročnou sezonu v krajské I.třídě. Společný kemp pro všechny kluky dorosteneckého věku probíhá na hřišti v Jedovnicích pod vedením různých trenérů. Kemp se již blíží ke svému konci a kluci už toho začínají mít "plné brýle". 
 Ve čtvrtek 27.7. odehráli kluci přípravný zápas proti Podolí, který nakonec prohráli 6:1. Ovšem o výsledek vůbec nešlo. Jde hlavně o to vyzkoušet kluky na různých pozicích a vyzkoušet různé herní situace. Na hřišti se z naší strany vystřídalo celkem asi 20 hráčů. Je nutné také zacelit posty po odchodu 5 hráčů (2 kluci již dosáhli věku a odešli do mužů, 3 hráči přestoupili do jiných klubů).

sponzorský dar od firmy sakO brno

Děkujeme firmě SAKO Brno, a.s., která našemu spolku poskytla sponzorský dar. Sponzorský dar bude použit na vybavení a pomůcky pro naše nejmenší - předpřípravka a mladší přípravka.
Děkujeme

Firma SAKO Brno, a.s. je akciová společnost, která v Brně provozuje svoz odpadu a spalovnu odpadu. Má celkem tři divize (Správní, Svoz odpadu a Spalovna), které zajišťují zejména svoz komunálního a vybraného průmyslového odpadu, skla, PET lahví, papíru, ekologickou likvidaci nelegálních skládek, energetické využití komunálního odpadu a mnoho dalšího. Více informací se dozvíte na www.sako.cz