31.7.-4.5.2023  žáci na coerver kempu v ochozi u brna

Žáci FSA Kras v letošním roce podstoupili náročný kemp vedený pod zkušených trenérů z Coerver coaching. V Ochozi u Brna se sešlo asi 50 dětí od přípravek až po starší žáky. Z našeho spolku přijelo 12 dětí, většinou v kategorii starších žáků.
 Kluci a jediná dívka Jana se naučili nebo zdokonalili svoje herní činnosti a ve svém fotbalovém "umění" se opět posunuli dál.

26.7.2023  přípravný turnaj žáků s německým soupeřem z Erkneru

Kluci z Německa z města Erkner (poblíž Berlína) a jeho okolí jezdí do Jedovnic již tradičně. Až náhoda oslav založení 100.let fotbalu v Jedovnicích přivedla naše kroky k myšlence zahrát si společně fotbal. 
 Tato myšlenka se zrealizovala ve čtvrtek 26.7. Na hřišti v Jedovnicích se sešlo asi 40 dětí různých věkových kategorii (převážně žákovského věku), které byly rozdělení do 6 týmů po 7 hráčích. Všechny týmy byly doplněny o trenéry jak od nás, tak z Německa. Postupně turnajovým způsobem proti sobě nastoupily všechny týmy na dvou hřištích a všichni si užili mezinárodního fotbalu. Kluci z obou zemí oprášili anglický jazyk, aby se mohli mezi sebou alespoň nějakým způsobem dorozumívat. Přesvědčili se, že anglický jazyk využijí kdykoliv a kdekoliv.
 Děkuji Thomasovi z Erkneru, který to vlastně všechno domluvil a oslovil nás trenéry s touhle myšlenkou. Shodli jsme se na tom, že příští rok to opět zorganizujeme. Díky Thomas.

25.-29.7.2023  přípravný kemp dorostenek a žen v kotvrdovicích

Naše dorostenky a ženy se připravují na náročnou sezonu na hřišti v Kotvrdovicích. Dorostenky pod vedením nové trenérky Kateřiny Zoubkové dostávají do těla, protože odehrají první sezonu v 2. lize dorostenek. Kádr dívek byl rozšířen o několik nových posil, takže se holky poznávají a sehrávají. Hodně štěstí holky.
 Ženy pokračují přípravu pod trenérem Ivošem, kdy je čeká opět nelehká sezona v krajské lize žen.

24.-29.7.2023  přípravný kemp dorostu v jedovnicích

Naši dorostenci se připravují na náročnou sezonu v krajské I.třídě. Společný kemp pro všechny kluky dorosteneckého věku probíhá na hřišti v Jedovnicích pod vedením různých trenérů. Kemp se již blíží ke svému konci a kluci už toho začínají mít "plné brýle". 
 Ve čtvrtek 27.7. odehráli kluci přípravný zápas proti Podolí, který nakonec prohráli 6:1. Ovšem o výsledek vůbec nešlo. Jde hlavně o to vyzkoušet kluky na různých pozicích a vyzkoušet různé herní situace. Na hřišti se z naší strany vystřídalo celkem asi 20 hráčů. Je nutné také zacelit posty po odchodu 5 hráčů (2 kluci již dosáhli věku a odešli do mužů, 3 hráči přestoupili do jiných klubů).

22.7.2023 100 let založení fotbalu v Jedovnicích

Na oslavách založení fotbalu v Jedovnicích se ukázaly i naše děti, které jsou s Jedovnicemi úzce spojeni. Nejprve se ukázali ti nejmenší - předpřípravka, kteří sehráli utkání proti sobě. Po nich sehrálo přátelské utkání družstvo přípravek. Přípravky byly spojeny dohromady (starší a mladší) a opět odehráli zápas proti sobě. V 11:00 hodiny přišli na řadu žáci, kteří byli opět spojeni dohromady (starší a mladší) a odehráli krásné utkáni opět sami proti sobě.
  V odpoledních hodinách přišli na řadu už ti starší. Ve 13:00 odehrál dorost přátelské utkání proti RDR Akademii a vyhrál v poměru 4:1. V 15:00 odehráli utkání staří páni z Jedovnic a jako "zlatý" hřeb večera bylo exhibiční utkání mužů SK Jedovnice proti výběru "staré gardy" Zbrojovky Brno. Zbrojovka nakonec vyhrála v poměru 5:2.

100 let založení kopané v jedovnicích

Chtěli by jsme vás pozvat na oslavy 100 let založení kopané v Jedovnicích. Součástí těchto oslav bude i náš spolek, který divákům a návštěvníkům ukáže fotbal od těch nejmenších a nejmladších kategorií až po ty nejstarší.
  Kategorie přípravek sehraje přátelské utkání sama proti sobě. Družstva starší a mladší přípravky se promíchají v rovnocenné týmy a sehrají přátelské utkání.
  Stejným způsobem bude probíhat i přátelské utkání žáků.

Přijďte se podívat na svoje děti, vnuky, vnučky a povzbudit je k podání co nejlepšího výkonu.

sponzorský dar od firmy sakO brno

Děkujeme firmě SAKO Brno, a.s., která našemu spolku poskytla sponzorský dar. Sponzorský dar bude použit na vybavení a pomůcky pro naše nejmenší - předpřípravka a mladší přípravka.
Děkujeme

Firma SAKO Brno, a.s. je akciová společnost, která v Brně provozuje svoz odpadu a spalovnu odpadu. Má celkem tři divize (Správní, Svoz odpadu a Spalovna), které zajišťují zejména svoz komunálního a vybraného průmyslového odpadu, skla, PET lahví, papíru, ekologickou likvidaci nelegálních skládek, energetické využití komunálního odpadu a mnoho dalšího. Více informací se dozvíte na www.sako.cz

24.6.2023 žáci na bobík cup 2023 v hluku

V sobotu 24.6. se mladší a starší žáci vydali na Bobík cup 2023 do 90km vzdáleného Hluku. Chtěli jsme vyzkoušet úplně jiný fotbal v jiném koutě Moravy. Turnaj sliboval dobré obsazení a tak jsme na něj jeli s velkou pokorou.
  Mladší žáci měli celkem jen 5 týmů. Tím pádem jsme cítili možnost dosáhnout na nějaký pohár, pokud uhrajeme nějaký výsledek se soupeři. Kluci bojovali celý turnaj a o každý výsledek se rvali až do konce. Po 3 zápasech jsme měli skóre 6:0 a připsané 3 výhry. V posledním zápase jsme narazili na celkového vítěze, který nás dvěma rychlými góly trochu zaskočil. Kluci zabrali a celý turnaj nás zlobila koncovka, kdy jsme "zahazovali" příliš mnoho brankových šancí. Po prohře 3:1 jsme ale obsadili krásné druhé místo. Díky kluci. David Šenkýř byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje kategorie mladší žáci.
Turnaje se zúčastnili: Šebelová, Štěpánek, Brantalík, Šenkýř, Horák, Odehnal, Fiala, Hrubý a Kuchař.
Zápasy:
Rohatec - FSA Kras 0:3       Branky: Odehnal, Šenkýř, Hrubý
Bánov - FSA Kras 0:1           Branky: Hrubý
Hluk - FSA Kras 0:2              Branky: Odehnal, Šenkýř
Vnorovy/Veselí - FSA Kras  Branky: Šenkýř

Celkové pořadí:
1. Vnorovy/Veselí 
2. FSA Kras
3. Hluk
4. Bánov
5. Rohatec

  Starší žáci to měli mnohem těžší. Těch bylo ve skupině 7 a asi nejsilnějším soupeřem tam bylo FC Slovácko. Kluci se taktéž srdečně rvali v každém zápase, bohužel nedařilo se správně zakončit akce a všichni naši brankáři v tento den měli jiný program, a tak musel zaskočit do brány hráč Pavel Potůček. Pavel se snažil, lež ne všechny zákroky mu vyšly podle představ. Každopádně klukům a Pavlo patří velký dík, že  se nevzdali a bojovali až do konce.
Turnaje se zúčastnili: Potůček, Šebela, Jankůj, Matuška, Přikryl, Kostka, Vintr, Sehnal
Zápasy:
FSA Kras - Bylnice 0:2
FSA Kras - FC Slovácko  0:8
Hluk modří - FSA Kras 1:1  Branky: Matuška
Hluk zelení - FSA Kras 4:1   Branky: Matuška
Bánov - FSA Kras 3:1            Branky: Kostka
FSA Kras - Rohatec 0:3

Celkové pořadí:
1. FC Slovácko
2. Bánov
3. Hluk modří
4. Hluk zelení
5. Rohatec
6. Bylnice
7. FSA Kras

17.-18.6.2023  dorostenky na turnaji v Třebíči

O víkendu 17.6-18.6. se naše mladší fotbalistky zúčastnily dvoudenního turnaje v Třebíči. Celkem odehrály 180 minut v šesti zápasech na celé hřiště v počtu 10+1. Hlavním cílem bylo odehrát co nejvíce minut a zvykat si na velké hřiště, které je čeká od podzimu v 2. lize dorostenek. V turnaji skončila na předposledním 6. místě. 
FSA Kras - Teplice (1.místo) 0:9
FSA Kras - Hodonín (3.místo) 0:2
FSA Kras - Dukla Praha 2 (5.místo) 0:0
FSA Kras - Třebíč (7.místo) 2:1      Branky: Švábenská Bedřiška 2x
FSA Kras - Zlín (4.místo) 0:0
FSA Kras - Dukla Praha 1 (2. místo) 1:8      Branky: Švábenská Bedřiška

17.6.2023  předpřípravka na turnaji v Lysicích

V sobotu 17.6. jsme se zúčastnili turnaje pořádaného Žijeme hrou v Lysicích. Turnaj je vždy skvěle organizovaný a hraje se v příjemné atmosféře. Jednalo se o poslední turnaj, kterého jsme se v této sezóně zúčastnili. Děti předvedly skvělé výkony. Ukázaly, že za rok udělaly veliký pokrok a fotbalu se věnují s nadšením. O výsledek, jak je na těchto turnajích zvykem, vůbec nešlo. Důležitá byla radost a nadšení všech hráčů a hráček z každého gólu a z každé povedené fotbalové akce. Děkujeme Žijeme hrou za skvělou organizaci. Rodičům za podporu. A všem dětem za předvedené výkony.

11.6.2023  dorost FSA kras/ochoz - újezd u brna 3:3
(2:2)

Branky: Lízal, Hloušek, Šebela Vít
V neděli 11.6. jsme přivítali na domácím hřišti v posledním kole Újezd u Brna. Na jaře jsme zatím na domácím hřišti vyhráli všechny zápasy krom druhých Bohunic. Domácí tvrz jsme chtěli udržet i tentokrát. Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané. Brzy jsme však inkasovali z trestného kopu. Naštěstí se nám povedlo rychle zareagovat, když se po nádherném centru ze strany prosadil tváří v tvář hlavou Tomáš Lízal. Netrvalo však dlouho a opět jsme prohrávali. I na tento gól jsme dokázali rychle reagovat zásluhou Davida Hlouška. Postupně jsme začínali mít více ze hry. V tom jsme pokračovali i po změně stran a hned z kraje se krásnou individuální akcí prosadil Víťa Šebela. Bohužel, tentokrát srovnal soupeř. Fotbal byl velice svižný a hrálo se nahoru dolů. Šli jsme i 2x sami na brankaře, bohužel už jsme nedokázali vstřelit branku. Domácí tvrz jsme udrželi i tentokrát a klukům patří velké díky nejen za tento zápas, ale za celou sezónu, v které jsme nakonec obsadili 1.krajské třídě krásné 8.místo!!!

10.6.2023  mladší přípravka - futsalová liga

V sobotu se konal již poslední turnaj v rámci dětské futsalové ligy, opět v areálu Orlák Řečkovice, kde nemohli chybět i naši hráči v kategorii U7 a U9.
  V kategorii U7 se naši hráči příliš neprosadili a to díky onemocnění našich dvou nejzkušenějších hráčů. I tak hráčům nelze upřít snahu a bojovnost, kterou předvedli ve všech odehraných zápasech a také zkušenosti, které v turnaji získali jsou k nezaplacení.
  V turnaji kategorie U9 však naši hráči podali nejlepší herní výkon, který ve futsalových turnajích předvedli, kdy si zasloužili velikou pochvalu i od pořadatelů. V pěti zápasech dokázali soupeřům vstřelit 27 branek a inkasovali pouze 1 branku. Naši hráči tak obhájili první místo a potvrdili svou parádní formu.
Výsledné pořadí U7
1. Orel Řečkovice
2. SK Řečkovice
3. FC Medlánky
       6. FSA Kras

Výsledné pořadí U9
1. FSA Kras
2. SK Řečkovice
3. Orel Řečkovice

10.6.2023  žáci Fsa kras a - fsa kras b 6:2 (2:2)

Branky: Fiala Lukáš, Kuchař Adam, Hrubý Tobiáš 2x, Šenkýř David 2x - Ognarová Markéta, Švábenská Bedřiška
V sobotu 10.6 jsme se v posledním utkání sezony potkali s našimi děvčaty. Hrálo se 8+1 od vápna k vápnu. Děvčata se pěknou akci dostala do vedení a kluci museli dvakrát srovnávat. Do poločasu se nám to podařilo. 
  Ve druhé půli kluci zabrali, zpřesnili hru a podařilo se nám dostat do vedení. Několika pěknými zákroky se předvedl i náš brankář a tím pádem jsme zápas dovedli do vítězného konce. Díky všem klukům i holkám za pěkné utkání.

9.6.2023  mladší přípravka Blansko - FSA Kras

V pátek na hřišti v Blansku jsme odehráli poslední zápasy v rámci okresní soutěže mladších přípravek.
  Jako první změřila své síly A družstva a B družstva navzájem, kdy se z vítězství zaslouženě radovala obě družstva FSA Kras. Následovala vzájemná utkání A týmů u s B týmy. Zde náš A tým opět potvrdil roli favorita a zvítězil, ale tým B psychicky poznamenaný zraněním Matyho Práška v úvodu zápasu, který byl dokonce ze hřiště odvezený sanitkou se již nedokázal na zápas soustředit a zápas prohrál, což nebylo v dané situaci vůbec důležité.
  Celkově a to nejen za tento zápas, ale i za předvedené výkony v celé této sezóně patří každému hráči zvlášť, velikánské poděkování, protože se podařilo našim týmům nevídaná věc a to, že z 20 týmů, které hrají okresní soutěž dokázali naši hráči vybojovat skvělé druhé a šestém místo v konečné tabulce.
Klobouk dolů před Vámi, naši malí bojovníci!!!

FK Blansko A - FSA Kras A 6:15 (2:4)
Branky: Hloušek Lukáš 4x, Hrazdíra Max 7x, Musil Marek 3x, Bocková Kristýnka
FK Blansko B - FSA Kras A 5:10 (3:8)
Branky: Hrazdíra Max 9x, Hloušek Lukáš


FK Blansko A - FSA Kras B 11:1 (5:0)
Branky: Beneš Lukáš
FK Blansko B - FSA Kras B 2:6 (2:4)
Branky: Vaněk Matěj 2x, Vincenec Viktor 2x, Beneš Lukáš, Talpa Tomáš

4.6.2023  dorost Sparta brno B - FSA
kras/ochoz 12:3 (4:2)

Branky: Šebela Vít, Hloušek, Dvořák
Na půdu velkého favorita jsme přijeli s tím, že se pokusíme o zázrak. Ten se nám dařilo živit až do 57. minuty, kdy jsme snížili na 4:3. Sparta bohužel roli favorita potvrdila a během 20 minut se změnil náš sen na noční můru a nám zůstaly jen oči pro pláč. I přes tento výsledek je třeba kluky pochválit za to, že tento sen živili celé 2/3 zápasu a to i za cenu vlastního sebezapření!

4.6.2023  náborový den fotbalistů a fotbalistek v jedovnicích

V neděli 4.6. proběhl náborový den fotbalistů a fotbalistek na hřišti v Jedovnicích. Toto nedělní odpoledne bylo významné v tom, že jeho součástí byl program pro všechny malé i velké děti ke "Dni dětí". Pro všechny zde bylo zábavné odpoledne plné her, soutěžení a nechybělo také bohaté občerstvení.
  Naši trenéři si pro děti připravili několik stanovišť, kde si mohly vyzkoušet práci s míčem, zahrát fotbal, zastřílet na branku nebo vyzkoušet různé pohybové a koordinační dovednosti. Děti dostaly propagační letáček se základními informacemi pro svůj další fotbalový rozvoj. Všichni si tento den náramně užili, zasoutěžili si a poseděli s přáteli a kamarády.

4.6.2023  žáci FSA kras - lipovec/ostrov 2:3 (1:2)

Branky: Raušová Martina 2x
Obě branky dala Martina Raušová první z přímého kopu a ve druhém poločase druhý po pěkné přihrávce Moniky Šmoldasové.
  Hrálo se 8+1 od vápna k vápnu, děvčata měla dvě hráčky na střídání. Všechny naše fotbalistky podaly výkony na hranici svých možností a dovedností a přesto jejich snažení až do konce utkání na body nestačilo. Děvčata děkujeme za dnešní výkon za který se žádná z Vás nemusí vůbec stydět, právě naopak.


3.6.2023  ženy tasovice - fsa kras 2:0 (1:0)

Díky absenci několika žen hlavně z důvodu zdravotních doplnily tým tři žákyně přesto bylo našich fotbalistek pouze jedenáct a odehrály utkání bez střídání. Domácí děvčata, která měla na střídačce pět hráček, dala každý poločas jeden gól a posunula nás na konečné poslední místo. Náš tým se snažil, vytvořil si i několik gólových příležitostí, ale bez konečného efektu.

3.6.2023  předpřípravka Blansko - fsa kras

V sobotu 3.6. jsme zavítali k dalšímu přátelskému zápasu na skvěle připravené hřiště do Blanska. Zde jsme se na několika hřištích utkali s kamarády z FK Blansko. Hrálo se ve formátu 2 na 2 a někteří z nás si zkusili zápasy ve formátu 4+1 na větší branky. Soupeř byl velmi kvalitní a zápasy byly těžké. Viděli jsme spoustu krásných gólů, kliček a fotbalové radosti. Musím děti pochválit za jejich velikou a nekončící snahu a všechnu radost, kterou do zápasů dávají.

3.6.2023  žáci olomučany - fsa kras a 1:2 (0:0) 

Branky: Fiala Lukáš 2x
V sobotu 3.6 jsme odehráli zápas v Olomučanech s prvním týmem tabulky. Bohužel jsme hráli na menším hřišti v počtu 7+1, protože soupeř měl málo děti na střídání. Zápas sliboval velice vyrovnaný zápas, protože soupeř na jaře neztratil ani bod. Chtěli jsme zápas rozhodnout hned v začátku a tak jsme nasadili to nejlepší co máme. Bohužel po slibných šancích gól nepadl. Zápas byl ve vysokém tempu s šancemi na obou stranách. Bohužel v první půli gól nepadl. 
  Druhá půlka byla ve stejném nasazení a potom přišel čas Lukáše Fialy. Ten dvěmi brankami v rozmezí dvou minut rozhodl utkání. Soupeř potom tlačil, ale výbornými zákroky nás podržela Jana Šebelová. Soupeř už jen v 60. minutě korigoval stav na konečných 1:2. Tohle byl asi nejlepší zápas v sezóně, kdy se všichni hráči srdečně bili o každý míč. Kluci byli po zásluze odměněni vítězstvím a jako jediní jsme Olomučany porazili dvakrát. Trochu pachuť v utkání zanechali domácí fanoušci, kteří těžce nesli porážku. Každopádně Olomučanům patří gratulace, protože i s touto prohrou se staly již teď vítězi soutěže mladších žáků. Gratulujeme.

2-3.6.2023  mladší přípravka FSA Kras - RDR
Akademie

Během uplynulého víkendu odehráli hráči mladší přípravky osm zápasů v rámci okresní soutěže mladších přípravek.
  V pátek 2.6. jsme zavítali do Doubravice, kde na čekala utkání s hráči RDR Akademie, složené zejména s místních dětí. Z důvodů velké marodky, která do zápasu nepustila řadu našich hráčů, tým A odehrál oba zápasy bez střídání. Naši hráči si s tím však poradili výborně a i když soupeř hrál v obou utkáních od začátku zápasu s jedním hráčem v poli navíc (po domluvě trenérů), nedovolil náš tým překvapení a zápasy s přehledem vyhrál. Tým B měl jednoho hráče na střídání, ale i jim se podařilo obě utkání vyhrát a to i s A družstvem soupeře, který rychle vedl 4:0, ale zlepšenou hrou a chutí po vítězství zápas dokázali naši hráči otočit ve svůj prospěch.
  Hned v sobotu 3.6. ráno naši malí fotbalisté nastoupili na domácím hřišti proti soupeřům Ráječka, a i když to pro ně bylo velmi náročné z důvodu již zmiňované marodky. Tým A opět bez střídání a s jedním hráčem soupeře ve hře navíc na hřišti dominoval a oba zápasy vysoko vyhrál. Tým B dokázal také jasně zvítězit v obou utkáních a svou jarní jízdou se posunul v tabulce již na sedmé místo.
  Moc musíme poděkovat hráčům za přístup k zápasům, protože jejich nasazení a výkony v tak náročném víkendu jsou obdivuhodné. Děkujeme!!!!
Pátek 2.6.
RDR Doubravice A - FSA Kras A 1:15 (0:5)
Branky: Hloušek Lukáš 6x, Hrazdíra Max 6x, Musil Marek, Bocková Kristýnka 2x
RDR Doubravice B- Kras A 4:15 (3:8)
Branky: Musil Marek, Hrazdíra Max 13x, Hloušek Lukáš


RDR Doubravice A - FSA Kras B 8:11 (6:5)
Branky: Prášek Matyáš 2x, Šebela Martin, Vaněk Matěj 4x, Beneš Lukáš 4x
RDR Doubravice B- FSA Kras B 4:9 (1:5)
Branky: Prášek Matyáš 2x, Šebela Martin 2x, Slezák Patrik 3x, Vincenc Viktor, Beneš Lukáš

Sobota 3.6.
FSA Kras A – RDR Ráječko A 18:4 (9:2)
Branky: Hloušek Lukáš 4x, Hrazdíra Max 13x, Musil Marek
FSA Kras A – RDR Ráječko B 24:0 (11:0)
Branky: Musil Marek 5x, Hrazdíra Max 12x, Hloušek Lukáš, Bocková Kristýnka 2x, Vincenc Kryštof 5x

FSA Kras B – RDR Ráječko B 13:5 (5:2)
Branky: Prášek Matyáš 4x, Šebela Martin, Slezák Patrik 3x, Vincenc Viktor, Vaněk Matěj 2x, Beneš Lukáš 2x
FSA Kras B – RDR Ráječko A 24:8 (7:1)
Branky: Prášek Matyáš 8x, Šebela Martin 2x, Slezák Patrik 4x, Vincenc Viktor 4x, Vaněk Matěj 3x, Beneš Lukáš 3x

2.6.2023  žáci Bořitov/žijeme hrou - fsa kras A
1:3 (1:0)

Branky: Odehnal Vojtěch 2x, Hrubý Tobiáš
V pátek 2.6. jsem dohrávali odložený zápas ve Svitávce. Hrálo se 8+1 od vápna k vápnu za slunečného počasí. Soupeř nás hned v úvodu zaskočil a po proměněné penaltě vedl od 2.minuty 1:0. Kluci potom zvýšili tempo hry, tvořili si šance, bohužel se nám nedařilo vstřelit branku. V závěru první půle měl Tobiáš Hrubý šanci, kdy již překonal brankáře, ovšem obránce míč vykopli z brány.
  V druhé půli kluci byli trpěliví a čekali na svoji příležitost. Ve 36. minutě Vojta Odehnal prostřelil brankáře a bylo vyrovnáno. Kluci se dostali do vedení po chybě brankáře, kdy mu míč propadl za záda. V závěru jsme ještě přidali třetí branku a zápas dotáhli do vytěženého konce i se střeleckou indispozicí. Díky kluci

28.5.2023  dorost fsa kras/ochoz - kohoutovice 4:0
(2:0)

Branky: Matuška, Šebela V., Dvořák, Holý
Vstup do utkání jsme měli pomalejší a nepřesný. Po jednom z rohů se míč odrazil za hranici vápna a nechytatelnou bombou z 25 metrů otevřel skore Míra Matuška. Kluci se tímto momentem uklidnili a předváděli atraktivní fotbal. Do přestávky ještě zvýšil vedení po pěkné individuální akci Víťa Šebela. Do druhé půle jsme vstoupili stejně jako do té první a koledovali jsme si o snížení, když hostující hráč nastřelil břevno. Kluci se ale opět zvedli a hráli pěkný fotbal. Po odraženém míči ve vápně si míč našel Dominik Dvořák a z první málem protrhl síť. Konec utkání ještě vyšperkoval Gabča Holý, kdy po rychlém křídelním úniku zakončil na zadní tyč.
  Tímto výsledkem jsme se definitivně zachránili a můžeme zbylá dvě utkání odehrát s čistou hlavou.

28.5.2023  ženy fsa kras - třebíč 1:3 (1:2)

Branky: Zoubková
V neděli 28.5. chybělo několik hráček, většina ze zálohy. Trenér i tým se museli s nastalou situací poradit. Musela vypomoct Dana Klímová i trenérka dorostenek Katka, která dala náš jediný gól. Druhý poločas byl z naší strany lepší, ale druhý gól jsme nepřidaly. Soupeř z Třebíče měl i lepší fyzičku a více hráček na hokejové střídáni a to pět, na rozdíl od naší střídačky, kde byly dvě hráčky. Ženy ukončí sezónu příští sobotu v Tasovicích s předposledním týmem tabulky, který má o bod více než našich šest.

27.5.2023  žáci Boskovice C - fsa kras B 2:2 (1:2)

Branky: Halečková, Švábenská
Na umělce v Boskovicích dalo všech našich 12 fotbalistek do zápasu maximum a předvedlo že fotbal umí. Hrálo se za nepříjemného tepla na hřišti od vápna k vápnu v počtu 8+1. Hned v úvodu utkání děvčata v obraně zaspala a prohrávala 1:0. Pak přišla změna a naše hráčky daly do zápasu vše co umí jak individuálně, tak týmově. Jana v bráně podržela několika dobrými zákroky tým. První náš gól dala Simča, když famózně překonola z přímého kopu domácího brankáře. Monika z poloviny hřiště utekla dvěma hráčům a poslala přesně tam kam měla míč do pokutového území kde dobíhající Béďa nedala gólmanovi šancí. Náš výkon ve druhém poločase nenaznal změny, ale děvčatům ubývalo sil s běhavým a šikovným soupeřem, kterému se nalonec podařilo srovnat na 2:2. Trenérka a trenéři děkují děvčatům za dnešní výkon.

27.5.2023  mladší dorost velké opatovice - fsa kras 1:1 (1:0)

Branky: Radim Jankůj
V prvním poločase jsme domácí přehrávali, po ojedinělém brejku jsme bohužel prohrávali 1:0. Po poločase došlo k mírnému přeskupení sestavy, hra se více otevřela a Štěpán Vintr našel krásnou nahrávkou za obranu Radima a ten podél brankáře srovnal na 1:1. Hra se přelévala ze strany na stranu a po chybkách v defenzivní hře a snaze zvitězit nás podržel brankář Honza Svoboda. Bohužel se nám již skóre nepodařilo otočit. Hrál se pěkný kombinační fotbal a proto kluci při odchodu do kabin byli ZASLOUŽENĚ odměněni potleskem od diváků. Výborná práce!!!

27.5.2023  žáci fsa kras a - bukovinka 6:4 (3:1)

Branky: Šenkýř David 2x, Beneš Petr, Horák Oldřich, Hrubý Tobiáš
V sobotu 27.5. jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z opačného konce tabulky - Bukovinku. Hráli jsme bohužel jen 7+1 na polovinu hřiště. Soupeř svou hrou vůbec nepřipomínal družstvo z konce tabulky. Soupeř po naší chybě šel do vedení. Záhy jsme 2 góly otočili utkání a v poločase vedli nakonec 3:1. V půlce utkání jsme vyměnili brankáře, ovšem obrana novému brankáři moc nepomohli a bylo vyrovnáno. Oldřich Horák po krásném průchodu celým hřištěm strhnul opět hru v náš prospěch, ovšem soupeř opět srovnal. Až proměněná penalta v 55. minutě Davidem Šenkýřem definitivně strhnula vítězství na naše kopačky a poslední tečku do soupeřovi brány proměnil Tobiáš Hrubý. Díky kluci za to, že jste to s těžkým soupeřem nevypustili a bojovali až do konce.

27.5.2023  starší přípravka bořitov/žijeme hrou - fsa
kras

V sobotu 27.5.2023 sehrály naše týmy starší přípravky v rámci turnaje zápasy s týmy Žijeme hrou Bořitov a Kunštát. O výsledky tentokrát zas tak úplně nešlo, i když kluci naprostou většinu zápasů vyhráli. Důležité bylo zapojit co nejvíce hráčů a hlavně radost ze hry. To se myslím povedlo a všichni si užili pěkně fotbalové dopoledne.
Žijeme hrou - FSA Kras A 5:6 (3:4)
Branky: Grim Lukáš, Ditrich Jakub, Skúpy Patrik, Škaroupka Martin, Burda David, Šebela Jakub
Žijeme hrou - FSA Kras B 3:4 (1:2)
Branky: Kratochvíl Štěpán, Klimeš Jáchym, Janíček Marek, Fadrný Matěj

25.5.2023  žáci blansko b - fsa kras b 6:3 (4:2)

Branky: Švábenská 3x
Ve čtvrtek 25.5. na umělé trávě v Blansku narazila děvčata na šikovného a houževnatého soupeře. Hrálo se 8+1 bez nějakého konkrétního rozhodčího. Děvčat bylo 16, zápas byl pojat od trenérů jako možnost dát všem stejný čas na hřišti a tak začínajícím hráčkám možnost získat další zkušenosti. Dívkám patří pochvala za zvládnutí zápasu plného nových impulsů a za předvedenou hru.

24.5.2023  žáci fsa kras a - černá hora 2:1 (1:0)

Branky: Hrubý Tobiáš, Šenkýř David
Ve středu 24.5 jsme se potkali se sousedem v tabulce. Zápas tedy sliboval vyrovnaný a bojovný fotbal. Hrálo se v počtu 8+1 od vápna k vápnu. Zápas byl opravdu velmi vyrovnaný a bojovalo se o každý míč na celém hřišti. Těsně před poločasem Vojta Odehnal našel krásnou ulici pro Tobiáše a ten se nemýlil.
  Druhá polovina začala ve stejném duchu, možná jsme měli trochu více gólových šanci. Bohužel to byl soupeř, který vyrovnal. Poslední slovo měl však náš tým a David krásnou střelou rozhodl utkání. Štěstí se přiklonilo na naši stranu a těžký zápas jsem dotáhli do vítězného konce. Dnes všichni odvedli velice dobrý výkon. Díky kluci

21.5.2023  ženy hodonín - fsa kras 5:1 (3:1)

Branky: Švábenská
Na hřišti v Mutěnicích přivítal druhý tým tabulky z Hodonína naše fotbalistky. Domácí tým potvrdil roli favorita a zaslouženě si nechal všechny tři body. V naší sestavě bylo šest žen a sedm žákyň-dorostenek, dvě začínaly na střídačce. Na rozdíl od nás měly hráčky Hodonína více hráček na střídání a nám nakonec zůstala po zranění pouze jedna. Na velmi prostorném hřišti a za nepříjemného sluníčka jsme drželi zpočátku krok se soupeřem a dokonce srovnali na 1:1. Když nám následně zůstala jen jedna hráčka na střídání, využily domácí ženy více hráček na střídání a dobrou spolupráci na hřišti.

21.5.2023  mladší dorost Bukovinka - FSA kras 0:1 (0:0)

Branky: Vintr Štěpán
V neděli 21.5. jel mladší dorost do Bukovinky. Domácí hrají své zápasy díky nízkému počtu hráčů na malé hřiště od vápna k vápnu v počtu hráčů 8+1. My takto hráli na jaře poprvé, chvíli nám to trvalo ale zhruba ve 20. minutě skvělým reflexivním zákrokem vychytal jedinou vyloženou šanci domácích brankář Honza Svoboda a to nás tak trochu nakoplo. Přebírali jsme postupně otěže zápasu. Bohužel slibně rozjeté akce se nám nepodařilo dotáhnout až do konce. Hned na začátku druhé půle Radim Jankůj rychlým vhazováním vyzval Mirka Matušku, který se zbavil bránících hráčů po pravém křídle a naservíroval míč před odkrytou branku, Štěpán už se nemohl mýlit. Zbytek druhé půle jsme zápas bez větších komplikací kontrovali. Připisujeme šestou výhru v řadě a pokud zvládneme i poslední zápas, staneme se vítězi jarní části sezony. Celkově se zatím držíme na 4. pozici. Klukům patří pochvala za předvedený výkon, jak se poprali s přechodem na menší hřiště a v první půli i na odlehčené míče domácích.

21.5.2023  předpřípravka rdr akademi - fsa kras

Prosluněné nedělní dopoledne plné branek, kliček a pohybu jsme strávili tentokrát v Doubravici. Zde jsme poměřili síly s kamarády z RDR. Na několika hřištích jsme sehráli spoustu vyrovnaných zápasů. Díky @RDR Akademie za perfektní zážitek.

20.5.2023  žáci FSa kras b - rdr akademie a 2:2
(1:1)

Branky: Ognarová, Raušová
Dnes naše děvčata nepodala tak přesvědčivý výkon, přesto je výsledek utkání spravedlivý. Již ve 4. minutě vedli hosté 1:0, ve 25. minutě skórovala Ognarová po pěkné přihrávce Raušové. Ve druhém poločase vedlo RDR po našem vlastním gólu. V posledních vteřinách utkání zahrávala přímý kop Raušová, která překonala hostující brankářku. Dnes se hrálo 7+1, měli jsme pouze jednu hráčku na střídání.

20.5.2023  mladší přípravka - RDR Akademie

V sobotu 20.5. jsme doma přivítali soupeře z Akademie RDR složené z hráčů Rájce- Jestřebí.
  Modrý tým „A“ nejprve změřil síly se soupeřovým „A“ týmem a hrál se velmi zajímavý a líbivý fotbal, kde naši hráči po celou dobu zápasu vedli a zápas i do vítězného konce dovedli. V druhém zápase jsme „B“ tým Rájce- Jestřebí nechali hrát od začátku utkání s jedním hráčem v poli navíc a naši hráči měli za úkol se spíše soustředit na kombinační hru a i v tomto utkání zvítězili.
  Zelený tým nejprve nastoupil proti „B“ týmu Rájce- Jestřebí a vysoko zvítězil. V druhém zápase je čekal kvalitní soupeř a to tým Rájec- Jestřebí „A“. V tomto utkání předvedli naši hráči asi nejlepší výkon sezóny a podařilo se jim zaslouženě zvítězit, když po celou dobu udávali tempo hry.
  Všichni velmi děkujeme našim hráčům za předvedené výkony a zvláště hráči zeleného týmu, kteří jdou svými výkonu stále nahoru. DĚKUJEME BOJOVNÍCI!!
FSA Kras A – RDR Rájec- Jestřebí A 8:4 (5:2)
Branky: Hloušek Lukáš 3x, Hrazdíra Max 5x, 
FSA Kras A – RDR Rájec- Jestřebí B 15:2 (7:1)
Branky: Musil Marek 6x, Hrazdíra Max 7x, Kunc Štěpán, Hloušek Lukáš

FSA Kras B – RDR Rájec- Jestřebí B 32:0 (14:0)
Branky: Prášek Matyáš 6x, Šebela Martin 2x, Talpa Tomáš, Klimeš Jonáš 3x, Slezák Patrik 6x, Vincenc Viktor 4x, Vaněk Matěj 10x
FSA Kras B – RDR Rájec- Jestřebí A 13:9 (10:5)
Branky: Prášek Matyáš 5x, Šebela Martin, Klimeš Jonáš 4x, Vaněk Matěj 3x

20.5.2023  dorost šlapanice - fsa kras/ochoz 4:0
(2:0)

Od začátku jsme byli vyrovnaným soupeřem a nepouštěli protivníka do mnoha šancí díky dobrému posunu formace po hřišti. Během prvního poločasu jsme měli 3 velmi dobré šance. Bohužel jsme je neproměnili. Soupeř proměnil jednu z jejich šancí a další branka padla po chybě našeho brankáře. Druhý poločas už byl velice neatraktivní z obou stran a domácí už si vítězství pohlídali.

14.5.2023  žáci knínice - fsa kras b 1:1 (1:0)

Branky: Švábenská Bedřiška
Na hřišti v Knínicích odehrála naše děvčata velmi slušný zápas a tak jako ženy je potrápila koncovka. Již od 8.minuty vedli domácí kluci 1:0 a fotbalistkám trvalo 43.minut dát gól. Šárka v klidu vyřešila na polovině hřiště hrozící akci domácích a nabídla míč Simči, která jej prudce poslala před bránu Knínic a dobíhající Béďa nekompromisně zavěsila. Holky svojí hrou udělaly radost trenérům a hlavně trenérce Katce, která je v blížící se sezóně 2023-2024 povede ve 2.lize dorostenek.

14.5.2023  dorost kras/ochoz - ms brno 3:0 (1:0)

Branky: Prokeš Adam 2x, Lízal Tomáš
Do zápasu s týmem, který jsme měli na dohled v tabulce, kluci nastupovali oproti minulým zápasům uvolněně a na hře to bylo znát. Po vyrovnaném začátku jsme přebrali otěže utkání a na hřišti už byl jen jeden tým. Kluci dokonale plnili taktické pokyny a soupeře do ničeho velkého nepustili. Naopak my jsme si vypracovali mnoho velkých šancí. Bohužel se stále se potýkáme s malou úspěšností v zakončení. Naštěstí jsme 3 situace vyřešili gólově a užili si zasloužené vítězství.
Kluci předvedli nejspíš nejlepší výkon v sezoně a věříme, že se budeme dál zlepšovat!

14.5.2023  ženy fsa kras - medlánky 0:2 (0:0)

Výsledek domácího utkání neodpovídá dění na hřišti. Bohužel ve vyrovnaném utkání dávaly góly pouze fotbalistky z Brna a naše produktivita byla nulová.

13.5.2023  starší přípravka fsa kras - rdr akademie

FSA Kras B -  RDR Akademie Ráječko 9:4 (8:1)
Branky: David Šebela 2x, Adam Tomášek 2x, Florián Chrástecký 2x, Jakub Šebela, Mikuláš Talpa, Štěpka Kratochvil
FSA Kras A - RDR Akademie Doubravice 14:8 (6:2)
Branky:
Adam Tomášek 5x, David Šebela 2x, Florián Chrástecký 3x, Štěpán Kratochvil 2x, Jáchym Klimeš, Jakub Šebela
Ondra v bráně také výborný výkon. Díky VŠEM klukům za skvělý výkon.

FSA Kras A - RDR Akademie Doubravice 8:5 (5:3)
Branky: Burda David 4x, Škaroupka Martin 4x
FSA Kras A - RDR Akademie Ráječko 6:6 (4:2)
Branky: Burda David 4x, Škaroupka Martin, Fadrný Matěj
Naše starší přípravka sehrála další domácí dvojzápas proti soupeřům z RDR Akademie (Rájec a Doubravice). Kluci v obou zápasech měli herní převahu a předváděli kvalitní výkony. První utkání jsme dotáhli přesvědčivě do vítězství, v druhém soupeř bohužel v samém závěru vyrovnal. Nicméně kluci zaslouží pochvalu za bojovnost a férové chování během vypjaté atmosféry v závěru druhého utkání.

13.5.2023  žáci fsa kras a - blansko b 7:0 (4:0)

Branky: Hrubý Tobiáš 2x, Šenkýř David 2x, Brantalík Lukáš 3x
V sobotu 13.5. jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Blanska. Hráli jsme na velké hřiště od vápna k vápnu. Hned ve 2. minutě se prosadil Tobiáš a dostal nás do vedení. Po této brance spadla z kluků nervozita a začali jsme udávat tempo hry. Kluci bojovali a všichni poctivě dřeli a byli odměněni vysokou výhrou proti nelehkému soupeři. Kluci předvedli výkon, kterým se bojuje o první místo v tabulce. Díky kluci.

13.5.2023  mladší přípravka na futsalové lize

V sobotu 13.5. naši hráči kategorie U7 a U9 zúčastnili dalšího kola futsalové ligy a tentokrát se hrálo v Brně Řečkovicích. Naši hráči hráli skvěle a ani jeden z našich týmů nenašel v zápasech přemožitele a díky tomu si naši malí fotbalisté (futsalisté) odvezli domů zaslouženě zlaté medaile. Za zmínku stojí i to, že v kategorii U7 získal Jony Klimeš, opět ocenění pro nejlepšího střelce turnaje, když na minulém turnaji vyhrál nejlepšího střelce Martínek Šebela.
  Všem hráčům patří veliký dík a pochvala za předvedené výkony.
 
 Sestava U9: Vincenc Kryštof a Viktor, Bocková Kristýnka, Hrazdíra Max, Prášek Maty, Hloušek Lukáš, Vaněk Matěj, Musil Marek
Výsledky U9:
FSA Kras - Orel Řečkovice A 6:0
FSA Kras - Orel Řečkovice B 3:1
FSA Kras - FS Kuřim 3:3
FSA Kras - SK Řečkovice 5:1

Konečné umístění kategorie U9
1. FSA Kras
2. Orel Řečkovice B
3. FS Kuřim
 
Sestava U7: Bocková Barborka, Klimeš Jonáš, Šebela Martin, Kunc Štěpán, Tajnaj Michal, Prášek Dominik, Bouda Martin, Novotný Lukáš
Výsledky U7:
FSA Kras - Orel Řečkovice 2:0  (Klimeš Jonáš 2)
FSA Kras - FC Medlánky 3:0   (Klimeš Jonáš 2, Šebela Martin)
FSA Kras - SK Chrlice 4:2   (Klimeš Jonáš 2, Šebela Martin, Kunc Štěpán)
FSA Kras - FC Svratka 4:1  (Klimeš Jonáš, Šebela Martin, Kunc Štěpán 2x)
FSA Kras - FS Kuřim 4:1  (Klimeš Jonáš 2, Šebela Martin, Kunc Štěpán)

Konečné umístění kategorie U7
1. FSA Kras
2. Orel Řečkovice
3. FC Medlánky

12.5.2023  mladší přípravka ostrov, lipovec - fsa kras

V pátek 12.5. za deštivého počasí, zavítali hráči mladší přípravky do Ostrova, kde se utkali v rámci dalšího kola s týmem Lipovce a týmem Ostrov/Vilémovice. Naše A družstvo čekal nejprve zápas se silným týmem Lipovce a naši hráči v zápase nic nevypustili a celý zápas diktovali tempo hry a odměnou jim bylo vítězství 7:5. Tímto vítězstvím si tak naši hráči pojistili druhou příčku. V druhém zápase proti týmu Ostrov/Vilémovice, který od začátku zápasu hrál s jedním hráčem poli navíc, protože jde o hráče, kteří teprve získávají herní zkušenosti, si naši hráči odvezli vysokou výhru.
  Tým B začal zápasem s týmem Ostrov/Vilémovice, se kterým si hladce poradil, ale v zápase proti Lipovci, nedokázali naši hráči využít skvělého vstupu do zápasu a po vlastních chybách sami dostali zkušeného soupeře na koně a ten nepřipustil zaváhání a v zápase zvítězil.
 
Lipovec - FSA Kras A 5:7 (3:5)
Branky: Hrazdíra Max 5x, Hloušek Lukáš 2x
Ostrov/Vilémovice - FSA Kras A 1:19 (0:9)
Branky: Hrazdíra Max 4x, Hloušek Lukáš 3x, Klimeš Jonáš 6x, Vincenc Kryštof 2x, Bocková Kristýna, Beneš Lukáš

Ostrov/Vilémovice - FSA Kras B 2:17 (2:9)
Branky: Vaněk Matěj 6x, Vincenc Viktor 3x, Prášek Matyáš 4x, Válek Tomáš 2x, Kunc Štěpán, Talpa Tomáš
Lipovec - FSA Kras B 13:5 (6:2)
Branky: Vaněk Matěj 4x, Prášek Matyáš

11.5.2023  starší přípravka blansko - fsa kras B

Blansko B - FSA Kras B 1 : 25
Branky: Adam Tomášek 12x, Marek Janíček 3x, David Šebela 4x, Florián Chrástecky 3x, Ondřej Němec 2 x(jako brankář), Matěj Fadrný
Blansko A - FSA Kras B 7:13 (3:8)
Branky: David Šebela 4x, Marek Janíček 3x, Matěj Fadrný 2x, Adam Tomášek 2x, Florián Chrástecky 2x
Opět děkuji hráčům za skvělý výkon a nasazení.

11.5.2023  ZŠ Kotvrdovice na mcdonalds cupu

Žáci ZŠ Kotvrdovice (1.až 3.trida) nakonec po postupu z turnaje v Blansku, na turnaji McDonald's Cup ve čtvrtek v Brně, získali celkově vynikající 5.místo v Jihomoravském kraji (celkově 490 základních škol v JmK).
 Podlehli jsme pouze sportovní škole Znojmo (4:2) a týmu ZŠ Blatnice (1:0), jinak kluci vítězili. Takže všem ještě jednou děkuji za skvělou reprezentaci.

10.5.2023  žáci fsa Kras B - Vysočany/
Šošůvka/Sloup 4:1 (3:1)

Branky: Švábenská 2x, Šmoldasová, Raušová
Opět vydařený domácí zápas, kdy všechny holky podaly velmi slušný výkon a zaslouženě získaly tři body. Bylo vidět, že naše fotbalistky fotbal umí jako jednotlivci, tak i jako kolektiv. Radost nám dělají nové hráčky, které se herně zlepšují.

10.5.2023  žáci rdr akademie B - fsa kras a 2:5 (1:3)

Branky: Šenkýř David 3x, Sehnal David 2x
Ve středu 10.5 jsme odehráli další zápas na půdě soupeře. Bohužel jsme museli hrát na polovinu hřiště v počtu 7+1. Zápas byl bojovný na obou stranách i s gólovými šancemi. Bohudík jsme byli úspěšnější. David Šenkýř dál krásné 3 góly po střelách ze střední vzdálenosti, David Sehnal dvakrát pěkně dorážel do odkryté brány. Dobrý výkon kluci.

7.5.2023  dorost svratka brno B - FSA
kras/ochoz 7:1 (5:0)

Branky: Šebela Vít
Do utkání náš dorost vstupoval velmi namotivovaně s vírou zisku bodů. Bohužel hned ze začátku jsme se přesvědčili, že soupeř posílen o 10 hráčů divizního A družstva je nad naše síly. První poločas byl jasně v režii domácích. Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že není co ztratit a zkusíme dát nějaké branky. Povedlo se nám to jednou a hra se aspoň částečně vyrovnala. Nutno podotknout, že jsme se s lepším týmem v sezoně nepotkali a soupeř vyhrál naprosto zaslouženě.

7.5.2023  mladší dorost Fsa kras - rdr akademie 2:0 (2:0)

Branky: Vintr Štěpán, Burget Vilém
V neděli jsme odehráli poslední zápas na domácí půdě v této sezóně. V 11.minutě se zpoza šestnáctky perfektně umístěnou střelou prosadil Štěpán Vintr. Ve 30. minutě náš brankář - Gabriel Holý skvělým nákopem za obranu poslal do brejku Viléma Burgeta a ten si míč navedl na svou pravačku a nekompromisně propálil brankáře hostů. Utkání bylo velice vyrovnané, díky perfektní hře do defenzivy jsme až na jednu výjimku nepustili soupeře do 100% šance. Klukům patří poděkování za nasazení, bojovnost, chuť po vítězství a také za plnění taktických pokynů.
  Rekapitulace za jarní část sezóny na domácím hřišti: 4 zápasy, 4-0-0, plný počet 12 bodů, při skóre 19:2 (poslední tři zápasy s čistým kontem). A to tu byli soupeři na 1. 2. 4. a 5. místě tabulky!!!

7.5.2023  žáci fsa kras b - svitávka/žijeme hrou
5:4 (4:3)

Branky: Švábenská 3x, Halečková 2x
Na úvod patří našim mladým fotbalistkám velká pochvala za nejlepší výkon této sezóny. Hrálo se tentokrát 7+1, děvčata měla jednu hráčku na střídání. O výsledku pohledného, bojovného a vyrovnané utkání od obou týmů se rozhodlo tři minuty před koncem utkání. Jak se rodil výsledek? 9.-1:0, 10.-2:0, 12.-2:1, 17.-2:2, 18.-2:3, 22.-3:3, 24.-4:3, 30.poločas, 41. 4:4, 57.-5:4.

6.5.2023  předpřípravka na turnaji v tišnově

V sobotu 6.5. jsme se s předpřípravkou zúčastnili dalšího miniturnaje v Tišnově. Využili jsme možnosti hry ve formátu 3+0 na více branek s různými soupeři. Děti si skvěle zahrály a ukázaly v zápasech všechny tréninkem nabité dovednosti. Příště už bychom rádi využili i možnosti hry ve formátu 4+1, aby si ho vyzkoušely zejména ty děti, které se na podzim posunou do kategorie mladší přípravky.
Děkujeme AFK Tišnov za možnost účastnit se těchto turnajů a posouvat děti fotbalové dále.

6.5.2023  moravská třebová - ženy fsa kras 2:0
(1:0)

V sobotu odehrály ženy další mistrovský zápas v Moravské Třebové. Šest žen doplnilo sedm budoucích dorostenek. Bohužel již ve 3.minutě nařídil “domácí” rozhodčí penaltu za ruku ve vápně, ikdyž nevěděl přesně která z našich hráček se míče dotkla. Také vstup do druhého poločasu byl nepříjemný, kdy hned ve 2.minutě za další spornou ruku proměnili domácí přímý kop.

6.5.2023  Sloup/Šošůvka-vysočany - žáci FSA
kras A 0:7 (0:3)

Branky: Odehnal Vojtěch 2x, Šenkýř David 2x, Hrubý Tobiáš, Sehnal David, Brantalík Lukáš
Kluci v sobotu 6.5. nastoupili k utkání, kde byli jasným favoritem. Od začátku jsme udávali tempo zápasu, ale byl to soupeř, který si vytvořil vážnou gólovou šanci. Kluci se z této šance poučili a rychle šli do vedení. Po poločase již byla hra plně na našich kopačkách a postupně jsme si vytvářeli gólové šance. Bohužel jen zlomek z nich se nám podařilo proměnit. Klukům patří velký potlesk za předvedený výkon.

6.5.2023  mladší přípravka fsa kras - Drnovice, knínice

Třináct hodin po zápasech v Letovicích, přivítali naši hráči mladší přípravky na hřišti v Kotvrdovicích, hráče Drnovic a Knínic. Oba naše týmy dokázaly své zápasy vyhrát. Navíc se tak našemu B týmu podařilo oplatit Drnovicím podzimní porážku a potvrdit tak vzrůstající herní pohodu.  

FSA Kras A – Knínice 16:3 (11:1)
Branky: Hloušek Lukáš 5x, Hrazdíra Max 6x, Beneš Lukáš 3x, Vincenec Kryštof 2x
FSA Kras A –Drnovice 17:4 (8:1)
Branky: Hloušek Lukáš 6x, Hrazdíra Max 8x, Musil Marek, Beneš Lukáš 2x

FSA Kras B – Knínice 14:4 (8:3)
Branky: Prášek Matyáš 4x, Slezák Patrik 3x, Vaněk Matěj 4x, Vincenec Viktor 3x
FSA Kras B – Drnovice 13:4 (8:0)
Branky: Vincenec Viktor 3x, Vaněk Matěj 5x, Klimeš Jonáš 3x, Slezák Patrik 3x

5.5.2023  mladší přípravka letovice - fsa kras

V pátek jsme odehráli odložené utkání, přeložené na přání soupeře, na horké půdě Letovic, kdy jejich A tým ještě nepoznal v této sezoně hořkost porážky.
  Před našim týmem A tak stála veliká výzva a naši hráči do utkání vstoupili výborně a brzy se ujali vedení 0:3, soupeř však využil našich chyb a poločas skončil 4:3. V druhém poločase se výsledek přetáčel z jedné strany na druhou a v poslední minutě zápasu za stavu 7:7, jsme si dali po rohovém kopu krásný, ale vlastní gól. I tak nelze říci, že by naši hráči byli horším týmem, ale spíše tím méně šťastným. V dalším zápase proti Letovickému B týmu, který od začátku zápasu hrál s jedním hráčem v poli víc, jsme si pak jasně poradili.
  Tým B pak nejprve hladce porazil B tým Letovic a v zápase proti Letovickému A týmu naši hráči statečně bojovali a nevypustili jediný souboj, ale proti kvalitnějšímu soupeři nemohl náš tým obstát.
  Každý jednotlivý hráč zaslouží opět velikou pochvalu, ale všichni (trenéři, rodiče, fanoušci i samotní hráči z Krasu) cítíme i s odstupem času po zápasech s týmem Letovic "A" určitou pachuť.

 Letovice A - FSA Kras A 8:7 (4:3)
Branky: Hloušek Lukáš, Hrazdíra Max 4x, Musil Marek 2x
Letovice B - FSA Kras A 5:11 (3:7)
Branky: Hloušek Lukáš 4x, Hrazdíra Max 2x, Musil Marek, Vincenec Kryštof, Beneš Lukáš 3x

Letovice B - FSA Kras B 6:16 (2:8)
Branky: Prášek Matyáš 3x, Válek Tomáš, Vincenec Viktor 2x, Talpa Tomáš,  Klimeš Jonáš 3x, Vaněk Matěj 6x 
Letovice A - Kras B 13:4 (6:2)
Branky: Prášek Matyáš, Vaněk Matěj, Vincenec Viktor 2x

4.5.2023  MC-donalds cup v blansku

Ve čtvrtek 4.5. měl FSA KRAS úspěšný den... kluci jako ZŠ Kotvrdovice a ZŠ Jedovnice, získali dvě první místa z 10 týmů, které se účastnily okresního kola McDonald's Cupu v Blansku. Poctivý trénink přináší výsledky. Všem klukům za skvělý výkon děkujeme a gratulujeme!!!

30.4.2023  dorost fsa kras/ochoz - bohunice 0:8 (0:3)

Zápas s jasným favoritem od začátku ukazoval, proč je náš soupeř na druhém místě tabulky. Soupeř byl dominantnější a brzy získal náskok. Přesto jsme se mu v určitých fázích vyrovnali a vysokým kolektivním presinkem nutili k častým ztrátám. Bohužel jsme 4-5 dobrých šancí nevyužili a po našich individuálních chybách góly dostali. I přes vysokou porážku kluci zaslouží pochvalu za plné nasazení po celý zápas.

30.4.2023  mladší dorost Černá Hora - FSA Kras 3:6
(1:2)

Branky: Burget Vilém 2x, Vintr Štěpán 2x, Rusňák Tomáš, Kostka Dominik
Utkání se hrálo klasicky na velké hřiště 10+1, každý tým měl pouze jednoho hráče na střídání. Celý zápas jsme měli nepatrný náskok a během posledních 10 minut jsme utkání dvěma góly definitivně rozhodli. Kluci ukázali chuť po vítězství a tak jsme si připsali čtvrtou výhru v řadě. Hráčům patří pochvala, jen tak dále do zbývajících 3 zápasů této sezóny.

30.4.2023  Čarodějnický sabat v kotvrdovicích

V neděli 30.4. se kolem 15 hod. v Kotvrdovicích začaly rojit čarodějnice z blízkého i dalekého okolí. Pro svoje občerstvení měly přichystány různé lektvary a ve smradlavé díře se udily i nějaké dobroty v podobě křivých hnátů dětí (cigára) a mastné šrutky otylých oligarchů (bůček).  K poslechu hrála prozatím neznámá skupina "Dětský vyvrhel". Na sabat se přišla podívat velká spousta dětí a dospělých, kteří si mohli splnit některé úkoly z čarodějnického řemesla.

30.4.2023  ženy fsa kras - líšeň B 0:3 (0:1)

V neděli 30.4.2023 změřily síly naše ženy s týmem Líšně B. Herní výkon našich žen dnes nebyl vůbec špatný s to hlavně v prvním poločase. Trenér hojně využíval hokejového střídáni a když do hry nastoupila děvčata z lavičky, tak se na výkonu družstva nic neměnilo. Vyrovnaný výkon brankářky a velmi dobrý výkon stopérky držel dobrý výsledek se zkušenějším soupeřem. Škoda několika našich neproměněných gólových šancí a hrubky v obraně hned na začátku druhého poločasu.

29.4.2023  žáci cetkovice - fsa kras b 1:5 (1:5)

Branky: Švábenská 3x, Raušová, Vybíhalová
V sobotu 29.4.2023 děvčata jela na venkovní zápas do Cetkovic. Děvčata měla od začátku utkání pod kontrolou a s posledním celkem tabulky zaslouženě vyhrála. Dnes bylo vidět více přihrávek a fotbalistky byly i více aktivní než minulý zápas. První poločas se rozhodlo o konečném výsledku. Druhý poločas, který začalo pršet, dal trenér více času na hřišti začínajícím hráčkám než zkušenějším.

27.4.2023  starší přípravka FSA Kras - Ostrov/Vilémovice

FSA Kras A - Ostrov/Vilemovice 4:3 (2:1)
Branky: Škaroupka Martin 2x, Grim Lukáš, Chrásrecky Florián

FSA Kras B - Ostrov/Vilemovice 12:3 ( 6:1)
Branky: Šebela David 4x, Chrástecký Florián 4x, Němec Ondřej, Klimeš Jáchym, Šebela Jakub
Naše týmy starší přípravky sehrály další domácí zápasy. Po rozpačitém začátku soupeře jasně přehrály a zaslouženě zvítězily. Klukům zaslouží díky za snahu a bojovnost.

27.4.2023  ml. dorost FSA Kras - blansko b 6:0(3:0)

Branky: Prokeš Adam 3x, Vintr Štěpán, Sedlačik Vít, Přikryl Robin
Ve čtvrtek 27.4 jsme odehráli odložený zápas s Blanskem,,B ". Vstup do utkání kluci nepodcenili a brzy jsme šli do vedení. Soupeř to nebyl vůbec jednoduchý, ale zápal a chtění zvítězit nás hnal vpřed . Konec první půle byl zcela pod naší kontrolou a to jak herně,tak i po fyzické stránce. Druhá půle nebyla tak jednoznačná díky prostřídáním hráčů, ale i ti potřebují dostat svou šanci. Bojovností a houževnatostí jsme zaslouženě přidali ještě pár gólů.
Kluci bojovali a patří jim dík za výkon ,přístup a nasazení.

26.4.2023  žáci fSA kras B - Bořitov/žijeme hrou 0:3
(0:1)

Středeční utkání proti klukům z Bořitova nebylo výsledkově vydařené a celkový herní projev byl od hráček průměrný. Přestože se hra ve druhém poločase zlepšila, góly dávali pouze kluci. Holkám chyběla větší dravost a často prohrávala osobní souboje. V utkání byly od fotbalistek i pohledné fotbalové okamžiky, střídaly se pasáže kolektivní souhry s pasážemi individuálních akcí, které neměly úspěchu.

26.4.2023  cetkovice - žáci fsa kras a 1:8 (1:4)

Branky: Sehnal David, Hrubý Tobiáš, Mudra Petr 3x, Kuchař Adam 3x
Kluci v Cetkovicích nepodali žádný přesvědčivý výkon. Na úzkém hřišti jsme se rychlá přizpůsobili hře soupeře a vše se snažili protlačit středem hřiště. Nakonec se nám podařilo střelecký prosadit a dotáhnout zápas do vítězného konce.

23.4.2023  ml. dorost fsa kras - knínice 5:0 (4:0)

Branky: Prokeš Adam 4x, Sedlačik Vít
Po minulé výhře s prvním Adamovem (6:2) nás čekal opět silný soupeř a to druhé Knínice (7-1-1) (45:10). Zápas se klukům povedl, mezi 22. a 40. min rozhodl 4 góly Adam Prokeš. Po přestávce na nás hosté vlétli, ale díky skvěle fungující defenzivní řadě s organizujícím Ondrem Štěpánkem si mužstvo hostí prakticky nevytvořilo 100% šanci a pár minut do konce po skvěle zahranému rohovému kopu a zakončení jsme potvrdili vítězství! Všem klukům patří poděkování za předvedený výkon a za nasazení! Výborná práce!

22.4.2023  okříšky - fsa kras ženy 3:2 (1:2)

Branky: Vašíčková Šárka 2x
Dvakrát šel náš tým v prvním poločase do vedení, ale dával góly pouze v první části utkání. Domácí tým otočil výsledek ve druhém poločase, když vítězný gól dal devět minut do konce utkání z proměněné penalty. Domácí ženy měli po celý zápas přes deset rohových kopů, které byly velkou hrozbou pro naši obranu a bránu. V našem dresu dnes poprvé nastoupila Anička Straková.

22.4.2023  žáci FSA Kras B - černá hora 4:7 (1:6)

Branky: Švábenská Bedřiška 2x, Raušová Martina, Zátiková Aneta
Dnes se hrálo od vápna k vápnu v počtu 8+1. Kluci z Černé Hory se brzy ujali vedení 3:0 a celkový výsledek poločasu v náš neprospěch 1:6 nevypadal moc optimisticky. Přesto nelze děvčatům v prvním poločase vytýkat nějaké velké, nebo zásadní chyby. Druhý poločas byl od děvčat střelecky vydařenější, Béďa přidala druhý gól, Martinka se krásně trefila ze střední vzdálenosti a dokonce Anetka Zátiková se střelecky prosadila při své premiéře v zeleném dresu domácích. Druhý poločas byl od našich fotbalistek opět lepší než první.

22.4.2023  FSA Kras předpřípravka - Blansko

V sobotu jsme se za krásného slunečného počasí na hřišti v Jedovnicích utkali v dalším přátelském utkání se soupeři z FK Blansko. Na třech různých hřištích jsme střídavě sehráli několik kvalitních utkání. Některé děti prožívají svoje první skutečné zápasy, zatímco jiní zdokonalují a rozvíjejí svoje již dříve nabité dovednosti a zkušenosti. Na všech dětech z obou týmů byla vidět obrovská snaha a nadšení. Všichni se těšíme se na další podobná utkání.

22.4.2023  fsa kras mladší přípravka - adamov,
bukovinka

V sobotu za krásného slunečného počasí, přivítali hráči mladší přípravky soupeře z Bukovinky a Adamova.

  Modrý tým si v prvním zápase hladce poradil s týmem Adamova, který je složen z hráčů, kteří hrají svou první sezónu a získávají své zápasové zkušenosti. V druhém zápase, s již zkušenějším týmem Bukovinky, náš modrý tým potvrdil herní pohodu a také jasně zvítězil.
FSA Kras A – Adamov 21:1 (14:1)
Branky: Hloušek Lukáš 5x, Hrazdíra Max 6x, Vincenec Viktor 6x, Vincenec Kryštof 2x, Musil Marek, Bocková Kristýnka
FSA Kras A –Bukovinka 13:2 (6:1)
Branky: Hloušek Lukáš 5x, Hrazdíra Max 3x, Vincenec Viktor 2x, Koníček Matěj

  Zelený tým nejprve nastoupil proti Bukovince a po výborném výkonu všech hráčů v tomto zápase zvítězil a potvrdil tak svou herní formu. V dalším zápase vyzvali tým Adamova a i zde naši hráči dominovali a s vysokým skóre a čistým kontem zvítězili.
FSA Kras B – Adamov 22:0 (11:0)
Branky: Prášek Matyáš 9x, Šebela Martin, Talpa Tomáš, Vaněk Matěj 6x, Klimeš Jonáš 4x, Slezák Patrik
FSA Kras B – Bukovinka 16:6 (12:3)
Branky: Prášek Matyáš 4x, Šebela Martin 2x, Vaněk Matěj 5x, Klimeš Jonáš 5x

Našim hráčům se tak podařilo vyhrát jasně všechna čtyři utkání a všem trenérům i fanouškům tak udělali velkou radost, protože na jejich výkon mohou být všichni velmi pyšní.

22.4.2023  žáci fsa kras a - lipovec/ostrov 1:2 (1:2)

Branky: Šenkýř David
V sobotu 22. dubna jsme přivítali na domácím hřišti soupeře z Lipovce. Opět jsme hráli na velké hřiště od vápna k vápnu.
  První poločas jsme začali utkání dobře a soupeře k vážné šanci nepustili a sami se po krásné střele ujali vedení. Pak bohužel přišla nešťastná malá domů, kdy Janče přeskočil míč nohu a bylo vyrovnáno. O další 3 minuty přišla sporná offsidová situace a soupeř se ujal vedení. Navíc se útočník střetl s naší brankářkou a oba museli být ošetřováni.
  Ve druhé půli jsme soupeře mačkali, bohužel další gól nám nebyl dnes souzen a tak jsme nešťastně doma prohráli. Velké poděkování patří našemu týmu za to, že druhý poločas ukázal, jak se hraje zápas, když chceš vyhrát.

19.4.2023  žáci FSA Kras A - RDR Akademie A
2:1 (2:0)

Branky: Sehnal David, Šenkýř David
Ve středu 19.4. jsme odehráli odložený zápas proti silnému soupeři z RDR akademie na domácím hřišti v Jedovnicích. Zápas se odehrál na větším hřišti v počtu 8+1 "od vápna k vápnu". Soupeř byl naším těsným sousedem v tabulce, takže to byl zápas o (jak se říká) 6 bodů. Prvních 15 minut se nám vydařilo a dostali jsme se po krásných akcích do vedení 2:0. Potom jsme se dostali do útlumu a soupeř nás začínal přehrávat, leč bez nějakých vyložených šancí.
  Ve druhé půli jsme udělali chybu v naší defenzivě a hostující hráč ji hned potrestal. Naši chlapci svou píli vydřeli těsný výsledek a opět jsme kousek pokročilí k vysněnému postupu do krajské soutěže. Díky kluci.

17.4.2023  mladší přípravka FSA KRAS - Boskovice

V pondělí 17.4. jsme na domácím hřišti zahájili jarní část soutěže mladších přípravek a přivítali tým Boskovic.

  Tým modrých v prvním zápase srovnal síly se silným A týmem Boskovic. Naši hráči však do utkání vstoupili s velkým elánem a brzy si zajistili převahu nad zaskočeným soupeřem a otěže zápasu již nepustili a zaslouženě vyhráli. V druhém zápase s B týmem Boskovic, který je složen spíše se začínajících hráčů, si náš tým s chutí zastřílel a vysoko zvítězil.
FSA Kras A – Boskovice A 10:3 (5:2)
Branky: Hloušek Lukáš 4x, Hrazdíra Maxim 4x, Klimeš Jonáš, Vaněk Matěj

FSA Kras A – Boskovice B 24:1 (11:1)
Branky: Hloušek Lukáš 5x, Hrazdíra Maxim 9x, Klimeš Jonáš 3x, Vaněk Matěj 4x, Musil Marek, Bocková Kristýnka, Vincenc Kryštof

  Tým zelených se pro změnu utkal nejprve s Boskovicemi B, kde zúročil zápasovou zkušenost získanou v zimní přípravě a vysoko zvítězil. V zápase s Boskovicemi A, se již zkušený soupeř nenechal zaskočit a potvrdil roli favorita a i když náš tým nehrál vůbec špatně, tak se mu zvítězit nepodařilo.
FSA Kras B – Boskovice B 17:0 (5:0)
Branky: Prášek Matyáš 6x, Šebela Martin 5x, Válek Tomáš 2x, Vincenc Viktor 2x, Talpa Tomáš, Kunc Štěpán

FSA Kras B – Boskovice B 3:9 (1:5)
Branky: Prášek Matyáš 3x
  I tak se podařilo proti Boskovicím získat tři vítězství a poděkování patří jak našim hráčům za předvedený výkon, tak hráčům a trenérům soupeře, kteří přispěli k tomu, že se celé odpoledne neslo v přátelském duchu.

16.4.2023  Dorost FSA Kras/Ochoz - TJ Cosmos Lažánky
3:1 (1:1)

Branky: Prokeš Adam, Šebela Vít, Holý Gabriel
Dnes nás čekal dosud nejdůležitější zápas sezony, když přijel tabulkový soupeř vzdálený jen jeden bod za námi. Hráči si váhu utkání uvědomovali a začali velmi aktivně. Bohužel jsme nastřelili pouze břevno a v druhém případě jsme netrefili úplně prázdnou branku. Soupeř nás tedy potrestal po rychlém brejku. Naštěstí jsme hned reagovali a srovnali zásluhou Adama Prokeše. Do poločasu jsme mohli ještě strhnout vedení na naši stranu, ale opět jsme prázdnou branku netrefili.
  Druhý poločas jsme byli opět aktivnějším týmem a zásluhou kapitána Vítě Šebely jsme šli do vedení. Za tohoto stavu hosté šli opět sami na bránu, ale skvělým zákrokem nás podržel Honza Svoboda. V závěru výsledek pojistil krásným přehozením brankaře Gabriel Holý. Výsledek už jsme si pohlídali a tak jsme na domácím hřišti v Ochozi stále 100%.
Všem hráčům děkujeme za odvedený výkon!!!

16.4.2023  ženy FSA Kras - Horní Heršpice B 0:13 (0:7)

Hostující hráčky z nichž polovina hrála ještě před rokem 1.ligu si na hřišti v Kotvrdovicích udělaly pěkný trénink a druhý zápas po sobě daly soupeřkám 13 gólů. Proti týmu, který doposud neztratil ani bod a dal již 87 gólů nemělo našich 12 fotbalistek šanci.

16.4.2023  žákyně RDR akademie B - fsa Kras B 3:2 (3:1)

Branky: Švábenská Bedřiška
Proti klukům v Doubravici nastoupil náš dívčí tým, který měl jednu hráčku na střídání. První půlka byla od holek vlažná, hlavně prvních 15 min, což se bohužel projevilo i na výsledku. Stav v poločasu 1:3 . Druhá půlka byla odehraná výborně s příkladným nasazením od všech hraček, ale dohnat se nám to už nepodařilo. Konečný výsledek 2:3

15.4.2023  žáci  Bockovice C - FSA Kras A 0:5 (0:3)

Branky: Hrubý Tobiáš 3x, Mudra Petr 2x
V sobotu 15.4 jsme změřili síly s týmem Boskovice. Zápas se musel odehrát na umělé trávě, protože 2 dny pršelo. Bohužel jsme se nesešli v hojném počtu, a proto jsme museli zápas odehrát v počtu 7+1. Hra se řídila našima "kopačkama" a soupeře jsme nepustili k žádné výrazné gólové akci. V druhém poločase jsme si vyzkoušeli pro nás novou formaci, kdy jsme hráli jen na 2 stopery a posílí více útočnou fázi. Kluci předvedli vynikající výkon a zaslouženě vyhráli.

9.4.2023  před přípravka na turnaji v tišnově

V neděli 9.4. jsme přijali nabídku AFK Tišnov a přijeli do jejich krásného areálu na miniturnaj předpřípravek. Turnaje se zúčastnily týmy Tišnova, Doubravníku a FSA Kras. Hrálo se, jak je v této kategorii zvykem, bez ohledu na výsledky. Děti si turnaj skvěle užily a poznaly zase další nové soupeře. Pro některé z nich to byl vůbec první skutečný zápas. Na dětech je vidět velký zápal a fotbalový pokrok. Děkujeme organizátorům a těšíme se na další podobné turnaje!

8.4.2023  Jevišovice/Mikulovice - Kras 4:1 (3:1)

Branky: Zouharová-Hajná.
Domácí tým byl lepší a zaslouženě zvítězil. Přestože první gól dala v 10.minutě naše Marie, tak z naší strany to bylo vše. Náš tým pidržela v bráně KatkaJalová, naše fotbalistky průměrný výkon, který na třetí tým tabulky nemohl stačit.

2.4.2023  knínice - žáci a 0:1 (0:0)

Branky: Šenkýř David
Dnes jsme za chladného a větrného počasí nastoupili k utkání v Knínicích. V 1. poločase jsme hráli proti větru a byli domácím vyrovnaným soupeřem. Po změně stran jsme již byli lepším týmem, což se nám podařilo po pěkné kombinační akci středem hřiště proměnit vstřeleným gólem v konečné vítězství 1:0. Všechny přítomné hráče musím pochválit za předvedený výkon v nelehkých klimatických podmínkách.

2.4.2023  mladší dorost - adamov 6:2 (1:1)

Branky: Prokeš 4x, Bednář, Burget
První půle se nám nezdařila tak, jak jsme si představovali. Po několika nepromněněných šancích a nešťastnému inkasovanému gólu před koncem poločasu jsme do kabin šli za nerozhodného stavu 1:1. Ve druhém poločase jsme zápas během 20 minut rozhodli. Všechny branky byly po pěkných akcích, včetně gólu těsně před koncem zápasu, kdy se výstavní ranou do šibenice prezentovali hosté a korigovali výsledek na konečných 6:2. Klukům patří velké díky za nasazení a za předvedený výkon!!! Jen tak dále.

2.4.2023  žáci B - olomučany 0:10 (0:7)

Kluci z Olomučan obývají první místo v tabulce a dnes na hřišti v Kotvrdovicích potvrdili favorita vzájemného
utkání s děvčaty. Hrálo se 8+1 od vápna k vápnu. Děvčatům dnes chyběla Šmoldasová se Švábenskou a měla
jednu hráčku na střídání. Přestože byl poločasový výsledek již 7:0 pro kluky, tak za zlepšený výkon ve druhém poločase dostaly fotbalistky velkou pochvalu od trenéra.

1.4.2023  Dosta bystrc - dorost/ochoz 8:0 (3:0)

Na půdě nejlepšího týmu tabulky jsme odehráli velice slušný první poločas, ve kterém jsme se domácím minimálně vyrovnali. Bohužel naše šance buď skončili na břevně nebo jsme je nedokázali správně využít. Nakonec se projevil ročníkový a váhový rozdíl mezi týmy a naši kluci už v druhé půli nedokázali konkurovat. Navzdory výsledku, hlavně ze hry v prvním poločase usuzujeme, že jsme na správné cestě, která bude však ještě dlouhá.

1.4.2023  den země v Jedovnicích a kotvrdovicích

V sobotu 1.4. na Den Země se pořádala brigáda na hřišti v Kotvrdovicích a v Jedovnicích.
  V Jedovnicích kluci a holky dostaly odpadkové pytle a měly uklidit prostor kolem hřiště. Prostor se týkal chodníku kolem hřiště u areálu Ready, parkoviště a prostor kolem sochy Masaryka. Všem, co se zúčastnili této brigády, děkujeme.
  Ve stejný čas a den se konala taktéž brigáda v Kotvrdovicích. Zde to bylo trochu náročnější, protože se prováděly terénní úpravy kolem umělého hřiště. I po deštivém pátku se podařily všechny úpravy zrealizovat a už se jen čeká na slunce, aby vyrašila tráva. Opět všem zúčastněným děkujeme.

1.4.2023  mladší přípravka - finále starez cup

V sobotu 1.4. se hráči mladší přípravky zúčastnili velkého finále Starez Cupu pro ročníky 2014. Náš tým byl v konkurenci kvalitních týmu jasně nejmladší, kdy v týmu nastoupili i čtyři hráči mladších ročníků. Naši mladí hráči se předvedli ve výborném světle a na tomto turnaji obsadili krásné třetí místo. Sami hráči si uvědomovali, že umístění mohlo být ještě mnohem lepší, kdyby nám v klíčových momentech důležitých zápasů přálo pověstné štěstíčko a nedošlo k individuálním chybičkám, ty se však stávají i slavným fotbalistům.   Trenéři, rodiče i fanoušci, byli na naše malé fotbalisty za předvedený výkon velice pyšní a každý z nich si zaslouží velikánské poděkování.
Hráči FSA Kras: Kristýnka Bocková, Kryštof Vincenc, Viktor Vincenc, Max Hrazdíra, Lukáš Hloušek, Lukáš Beneš, Jonáš Klimeš, Matyáš Prášek, Matěj Vaněk, Marek Musil.
Děkujeme bojovníci.
Pořadí:
1. FC Medlánky
2. SK Obřany
3. FSA Kras
4. SK Pozořice
5. FK Ořechov
6. TJ Kučerov
7. TJ Starý Lískovec

31.3.2023  brankařský trénink s Just4Keepers

V pátek 31.3.2023 přijel pan Martin Jícha s fotbalové brankařské školy JUST4KEEPERS. Na našem hřišti v Jedovnicích strávil krásné 2 hodiny, kdy se snažil našim brankářů ukázat krásu brankářského řemesla.
  Nejprve se věnovat našim nejmenším klukům a holkám z přípravek. Nejprve to vypadalo, že jich bude asi jen 6, ale postupně se jejich počet rozrostl na 15 dětí, kteří si to chtěli vyzkoušet.
  Druhou hodinu strávil s těmi většímu - žáci, dorost a dívky,  kdy už trénink nabíral na intenzitě a fyzické zdatnosti. Tímto panu Jíchovi mockrát děkujeme za vzorový trénink a těšíme se na další spolupráci.

26.3.2023  mladší přípravka - turnaj v tišnově

V neděli 26.3. se v Tišnově konal turnaj mladších přípravek za účasti domácího družstva AFK Tišnov a dále se zúčastnil tým FC Slovan Rosic, FC Veverská Bítýška a samozřejmě i hráči FSA Kras. Turnaj pořadatelé rozdělili zvlášť pro A týmy a zvlášť pro B týmy. Naši hráči se neztratili ani v jedné kategorii a oba naše týmy ve svých turnajích zvítězili. Získané zkušenosti se jim v blížící se sezóně budou určitě hodit.

26.3.2023  dorost - Žijeme hrou/Kunštát 6:0 (4:0)

Branky: Tetur Matěj 2x, Hloušek David 2x, Tichý Adam, Prokeš Adam
V prvním jarním utkání šlo o hodně a kluci se k tomu postavili přesně jak měli. Od začátku jsme byli důraznější a ve hře silnější. To se projevilo i na skóre a do poločasu jsme vedli 4:0. Druhou půli začali hosté rázně namotivováni, ale naše obrana i s trochu štěstí odolala. V závěru utkání jsme vítězství ještě pojistili dvěmi brankami a mohli se radovat ze zaslouženého vítězství, které může být velice důležité pro naši záchranu v soutěži. Klukům za předvedený výkon patří uznání a poděkování.

26.3.2023  Vysočany-šošůvka/sloup - ml. dorost 6:0
(3:0)

První jarní zápas se nám nevydařil. Po zbytečných chybách a nedůrazu jsme po 20 minutách prohrávali 3:0. Pak se naše hra zvedla, herně se soupeři vyrovnali, ale všechny naše akce končily před velkým vápnem domácích. Do dalších zápasů musíme zlepšit důraz a také vzájemnou komunikaci na hřišti.

26.3.2023  Bukovinka - žáci B 2:1 (0:1)

Branky: Švábenská Bedřiška
První jarní zápas na hřišti v Bukovince nás výsledkově nepotěšil, přestože děvčata o poločase vedla 1:0. Průměrně dobrý herní projev všech hráček nestačil na bojového ducha domácích kluků a navíc závěrečná štěstěna byla na jejich straně. Na nerovném terénu se z naší strany střídaly lepší a horší pasáže, holky již nechybují tak často jako dříve, přesto mají co zlepšovat. První jarní zápas byl spíše o individuálních schopnostech jednotlivých fotbalistek, jako tým holky neobstály na jedničku, přesto jejich výkon nebyl špatný a ze hřiště mohly odcházet se vztyčenou hlavou. Dnes poprvé nastoupily za dívky dvě nové posily, začínající Karolína Zátiková z Krasové a Agáta Bendová, která přestupuje z Jevíčka.

25.3.2023  žáci A - Svitávka/Žijeme hrou 5:0 (3:0)

Branky: Šenkýř David 3x, Hrubý Tobiáš 2 x
První zápas na domácím hřišti jsme odehráli v počtu 8+1 na velké hřiště. Všichni kluci si byli vědomi naší situací(chtěli by jsme postoupit do krajské soutěže) a odpovědně pracovali. Dobrou hrou ve středu hřiště jsme si postupně vytvářeli šance a podařilo se nám skórovat. Výhra byla zasloužená a kluci podali výborný výkon. Jedinou věc, kterou musíme zlepšit, je využít blbou šířku hřiště.

18.3.2023  válná hromada - rok 2022

V sobotu 18.3. se sešel výbor a trenéři na valné hromadě. Touto valnou hromadou jsme zhodnotili uplynulý krátký rok 2022 a nastavili si cíle na rok následující.
Program:

1. Zahájení

2. Volba předsedajícího

3. Volba komisí – mandátové, návrhové, zapisovatele VH

4. Zpráva mandátové komise

5. Schválení Programu a Jednacího řádu VH

6. Zpráva o činnosti Výkonného výboru

7. Schválení účetní uzávěrky za rok 2022

8. Návrh usnesení

9. Diskuse

10. Schválení usnesení

11. Závěr

5.3.2023  dorost/ochoz - finále starez cup


V neděli 5.3. se dorost se dorost zúčastnil závěrečného (třetího) turnaje Winter Starez Cup v TCM Brno. Po předchozích dvou povedených turnajích jsme mohli stále pomýšlet na celkové vítězství, projevila se však absence klíčových hráčů a únava z náročného utkání z předchozího dne. Po nepovedeném turnaji, kdy jsme vyhráli jen jedno utkání, jsme obsadili konečné 4.místo.
Zápasy:
Kras/Ochoz - RDR Akademie 1:3
Kras/Ochoz - Podolí 2007 0:2
Kras/Ochoz - Kohoutovice 1:2
Kras/Ochoz - Svratka 0:3
Kras/Ochoz - Křenovice 1:2
Kras/Ochoz - Podolí 2006 1:0

Tabulka:
PořadíTýmBodySkóre
1SK KŘENOVICE3731:19
2RDR AKADEMIE3626:14
3RENOCAR PODOLÍ 20073528:12
4KRAS/OCHOZ U BRNA2518:27
5FC SVRATKA2424:22
6TATRAN KOHOUTOVICE1516:32
7RENOCAR PODOLÍ 200698:25

5.3.2023  mladší dorost - kohoutovice 1:2

V neděli 5.3.2023 sehrál ml.dorost přípravné utkání s TJ Tatran Kohoutovice. Zápas, ve kterém prohráváme o jednu branku, byl velmi vyrovnaný a bojovný z obou stran. O výsledek vůbec nešlo. Byla možnost si vyzkoušet různé varianty hry. Nám trenérům ukázalo, kde musíme více zapracovat. Klukům patří velké díky za přístup.

4.3.2023  dorost/ochoz - rdr akademie 1:10
(0:5)

Branka: Šebela Vít
V sobotu 4.3. sehráli naši dorostenci přátelské utkání s RDR Akademií hrající Krajský přebor na UT v Blansku. Do utkání jsme nastoupili s hráči 2006-2008, kdežto soupeř s o dva roky staršími kluky a naši hráči z toho měli až přehnaný respekt. V první půli jsme si téměř nic nevytvořili. V té druhé už sme si vytvořili několik šancí, ale proměnili jsme jen jednu. Nutno přiznat, že soupeř byl kvalitou na vyšší úrovni a jejich úspěšnost v zakončení byla obdivuhodná.
  Začátek sezony se nám kvapem blíží a stále máme na čem pracovat.

4.3.2023  Mladší přípravka - futsalová liga U7

Dna 4.3.2023 bylo na programu další kolo futsalové ligy konající se v hale na Křižíkově ulici v Brně a opět se ho zúčastnili i hráči FSA Kras a to v kategorii U7 a U9.
  V kategorii U7 naši hráči odehráli čtyři zápasy a to s týmy Kuřim, Orel Řečkovice, FC Svratka a FK Medlánky. Turnaj se našim nejmenším hráčům povedl výborně a zaslouženě si odvezli domů stříbrné medaile. Individuální ocenění si odnesl hráč Martin Šebela, který se stal nejlepším střelcem turnaje. Vystřídal tak Jonáše Klimeše, který tuto cenu vyhrál na posledních dvou turnajích a nyní se z důvodu nemoci nezúčastnil. Turnaje se zúčastnili Novotný Lukáš, Pavlék Nikolas, Tajnaj Michal, Nejezchleb Jáchym, Prášek Dominik, Štěpán Kunc, Martin Šebela. Všem patří velké poděkování za předvedený výkon a nasazení.
Zápasy:
Kuřim – FSA Kras 1:5  - Šebela Martin 3x, Pavlék Nikolas, Nejezchleb Jáchym
FC Medlánky – FSA Kras 2:2 - Šebela Martin,Pavlék Nikolas
FC Svratka - FSA Kras 0:4 - Šebela Martin 3x, Štěpán Kunc, Nejezchleb Jáchym
FSA Kras – OREL Řečkovice 1:2 - Šebela Martin

Výsledky:
1. OREL Řečkovice
2. FSA Kras
3. FC Medlánky

mladší přípravka - futsalová liga U9

V kategorii U9 se odhlásilo z důvodu nemoci několik týmu a tak se se hrálo za účasti čtyř družstev a to FSA Kras, SK Řečkovice, Orel Řečkovice a FC Svratka. Systém turnaje byl takový, v první části turnaje odehrál zápasy každý s každým a následně dle tabulky se hrálo semifinále, kdy poražení bojovali o bronzové medaile a vítězové se utkali o zlato. Našim hráčům se podařilo probojovat do finále, kde se utkali s týmem OREL Řečkovice. Našim hráčům se nepovedl ve finále začátek a brzy prohrávali 0:2, zlepšenou hrou se však našim hráčům podařilo vývoj utkání otočit na 3:2. V nastaveném čase se podařilo Orlům z Řečkovic vyrovnat a tak přišlo na penalty, ve kterých jsme těsně podlehli 1:2.
  Pro hráče to však byla nová zkušenost a všem patří veliké poděkování za skvělý fotbalový zážitek, který si všichni fanoušci náramně užili. Turnaje se zúčastnili Vincenc Kryštof a Viktor, Max Hrazdíra, Lukáš Hloušek, Matěj Vaněk, Maty Prášek, Lukáš
Beneš a Tomáš Válek.
Zápasy:
SK Řečkovice- FSA Kras 2:2 - Lukáš Hloušek, Matěj Vaněk
FC Svratka - FSA Kras 1:1 - Maty Prášek
FSA Kras – OREL Řečkovice 1:2 - Max Hrazdíra

Semifinále: 
FC Svratka - FSA Kras 0:2 - Maty Prášek, Max Hrazdíra 
Finále: 
FSA Kras – OREL Řečkovice 3:3 Na penalty (1:2)  - Max Hrazdíra 3 + 1
Výsledky:
1. OREL Řečkovice
2. FSA Kras
3. SK Řečkovice

26.2.2023  starší žácí 2009 - velké finále starez cup

V neděli 26.2 se starší žáci roč. 2009 zúčastnili velkého finále Starez cupu v Brně. Bohužel měli kluci dnes "remizový" den. Z pěti zápasů 4 krát remizovali a 1 krát vyhráli. Tyto výsledky jim stačily na krásné 3. místo na turnaji a to jim 2. místo uteklo jen v mini tabulce. Kluci odehráli velice krásné a vyrovnané zápasy. Patří jim velké poděkování za předvedený výkon. Nutno podotknout, že kluci byli jediný tým, který neprohrál ani jeden zápas.
Zápasy:
FSA Kras - Židenice 1:1 - Vintr
FSA Kras - Řečkovice 1:1 - Burget
FSA Kras - Třebíč 5:5 - Vintr 3x, Burget, Šenkýř
FSA Kras - Slatina 1:0 - Štěpánek
FSA Kras - Kohoutovice 1:1 - Kostka Dominik

18.2.2023  předpřípravka - turnaj svitávka

V sobotu 18.2 odehrála naše předpřípravka halový turnaj ve Svitávce. Turnaje se zúčastnilo celkem 6 týmů: Knínice, Žijeme hrou, Letovice, Boskovice, Lipovec a v neposlední v řadě i náš tým FSA Kras. S každým soupeřem jsme poměřili síly dohromady dvakrát. Hrálo se střídavě na třech hřištích. Dvě byly s velkými brankami a jedno na branky malé. Atmosféra v hale byla famózní. Rodiče, prarodiče i sourozenci utvořili pozitivní prostředí, fandili a hnali děti dopředu. Děti si turnaj velmi užily, nastřílely spoustu branek a již se těší na další poměření sil s jejich protivníky.

18.2.2023  MLADší žáci - starez cup velké finále

V sobotu 18.2. se mladší žáci zúčastnili velkého finále Starez Cupu v Brně. Bohužel turnaj nám vůbec nevyšel střelecky a vždy jsme udělali nějakou chybu v obraně. Takže po prvním vítězství, přišly tři porážky 1:0, jednou prohra 4:0 a poslední remíza 0:0. Celkově to tedy stačilo jen na 6. místo ze 7 družstev. Každopádně klukům patří velké poděkování za jejich bojovnost a i za to, že jsme měli jen 2 na střídání a fyzicky to zvládli.
Výsledky velkého finále:
FSA Kras - Slatina 2:0 - Hrubý, Sehnal
FSA Kras - Šlapanice 0:1
FSA Kras - Drnovice/Bohdalice 0:1
FSA Kras - Soběšice 0:1
FSA Kras - Těšany 0:4
FSA Kras - Kohoutovice 0:0

12.2.2023  FSA Kras/Ochoz - Opatovice/Knínice
2:4 (0:2)

Branky: Holý, Hloušek
Dorostenci sehráli první přátelské utkání na velkém hřišti a projevila se zatím velká nerozehranost. Kluci byli zkoušeni na různých postech, což se na výsledku také projevilo. Tým je aktuálně ve fázi nabírání kondice a s míčem jsme si úplně nerozuměli. Všechny branky jsme obdrželi po hrubých chybách. Souhru jsme zlepšili až v poslední třetině zápasu, to už však na obrat nestačilo. Příprava na jarní část sezony je však teprve v polovině a na nedostatcích budeme pracovat.

11.2.2023  valentýnská šupinka

Letos proběhl 1.ročník Valentýnské šupinky. Jedná se o akci výhradně pro rodiče dětí, které navštěvují náš spolek. Akce je ve znamení stmelení kolektivu rodičů napříč všemi kategoriemi. Jelikož to byl teprve 1. ročník, nesl se bohužel v duchu velmi malého zájmu ze strany rodičů. Doufám, že 2. ročník již bude s mnohem větší účastí. Všem zúčastněným rodičům děkujeme a doufám, že si to alespoň trochu užili. 

11.2.2023  mladší přípravka - futsalová liga

V sobotu 11.2. tentokrát v hale v Kuřimi, se uskutečnilo další kolo futsalové ligy kde nechyběla i naše dvě družstva děti a to v kategorii U7 a U9.
 V mladší kategorii U7 se představilo celkem pět týmů a naši malí šikulové předvedli velikou bojovnost, když z důvodu velké marodky absolvovali celý turnaj bez střídání a odměnou jim tak bylo celkové druhé místo a krásné stříbrné medaile. Cenu pro nejlepšího střelce turnaje získal Jonáš Klimeš, který tak dokázal tuto cenu obhájit.
Výsledky U7:
FSA Kras - Kuřim 9:0  - Jonáš Klimeš 7x, Martin Bouda, Martin Šebela
FSA Kras - FC Svratka 0:0
FSA Kras - FC Medlánky 2:3 - Jonáš Klimeš, Nikolas Pavlek, 
Orel Řečkovice - FSA Kras 0:3 - Jonáš Klimeš 2x, Martin Šebela

Celkové pořadí U7:
1. FC Medlánky
2. FSA Kras
3. Orel Řečkovice

 Také v kategorii U9 se naši hráči neztratili, své soupeře většinu zápasů přehrávali, ale doplatili na špatnou koncovku a neproměňování šancí, které soupeři trestali z brejků. Ve výsledku si však náš tým odvezl bronzové medaile a také individuální cenu pro Kryštofa Vincence, který byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.
Výsledky U9:
FSA Kras - Orel Řečkovice 1:0 - Max Hrazdíra
FSA Kras - Atraps 1:2 - Max Hrazdíra
FSA Kras - FC Svratka 3:0 - Max Hrazdíra 3x
FSA Kras - SK Řečkovice 1:2 - Lukáš Hloušek 

Celkové pořadí U9:
1. SK Řečkovice
2. Atraps
3. FSA Kras

10.-11.2.2023  Trenérský kurz licence faČr C

Naši kluci trenéři, kteří se do našich trenérských řad připojili v průběhu roku 2022, se ve dvou dnech zúčastnili trenérského kurzu na licenci FAČR C. Kurz se konal v Blansku a byl plně naplněn novými trenéry.

5.2.2023  ročník 2009 starez cup 2.kolo

V neděli 5.2 se zúčastnil mladší dorost 2 kola Starez Cupu pro ročník 2009. Borci přistupovali k zápasům velmi zodpovědně a s touhou po vítězství. Jistota v bráně, důsledná obrana a nebezpečné protiútoky. S tímto postupně porážíme všechny soupeře až na posledního kde remizujeme. I tak nedělní turnaj ovládáme, končíme na prvním místě a postupujeme do velkého finále. Klukům patří velký dík za bojovnost , nasazení a reprezentaci FSA Kras.
Zápasy:
FSA Kras - SK Slatina  1:0  - Vintr Štěpán
FSA Kras - Orel Řečkovice  5:0  - Šenkýř David 3x, Burget Vilém, Vintr Štěpán
FSA Kras - SK Říčany  4:1  - Burget Vilém 2, Vintr Štěpán 2x
FSA Kras - SK Žebětín  2:2  - Šenkýř David, Burget Vilém

PořadíTýmBodySkóre
1FSA KRAS1318:13
2OREL ŘEČKOVICE1318:21
3SK SLATINA1224:14
4SK ŽEBĚTÍN1024:21
5SK ŘÍČANY1013:28
6MORAVSKÁ SLAVIA BRNO00:0

5.2.2023  dorost 2.kolo starez cup

V neděli 5.2. se náš dorost zúčastnil druhého kola Winter Starez Cupu, na kterém jsme obhajovali třetí místo. Naši kluci ukázali velký progres a to hlavně proti silným týmům, které jsme porazili. Naopak proti slabším soupeřům jsme přistoupili na nízké tempo zápasu a tolik se nám nedařilo. Turnaj byl neuvěřitelně zamotaný a rozdíl mezi prvním a posledním byl jen 6 bodů. Díky vítězstvím se silnými týmy jsme nakonec turnaj ovládli. V celkovém pořadí po dvou turnajích jsme stále na třetím místě a ztrácíme na první jen 3 body.
Zápasy 2.kola:
Kras/Ochoz - RDR Akademie 0:3
Kras/Ochoz - Podolí 2007 1:0
Kras/Ochoz - Kohoutovice 2:1
Kras/Ochoz - Svratka 2:3
Kras/Ochoz - Křenovice 2:0
Kras/Ochoz - Podolí 2006 1:0

Výsledná tabulka po 2 kolech:
PořadíTýmBodySkóre
1SK KŘENOVICE2723:8
2RENOCAR PODOLÍ 20072517:8
3FSA KRAS/OCHOZ U BRNA2214:15
4RDR AKADEMIE2014:9
5FC SVRATKA1414:17
6TATRAN KOHOUTOVICE810:24
7RENOCAR PODOLÍ 200654:15

5.2.2023  turnaj předpřípravky

V neděli 5.2. jsme pozvali kamarády z Blanska, RDR akademie a z Lipovce, abychom uspořádali turnaj na domácí půdě v Jedovnicich. Na dvou hřištích byla k vidění spousta vyrovnaných utkání, mnoho branek a fotbalové radosti. Vítězem turnaje se stala radost z pohybu a z fotbalu. V této kategorii se ještě nepočítají výsledky. Pro děti je tak odměnou každý vstřelený gól a povedená klička. A pro rodiče a trenéry pak právě radost dětí.

3.2.2023  fotbalista roku 2022 - david šenkýř

V pátek proběhlo slavnostní vyhlášení ankety "Fotbalista roku 2022" OFS Blansko. Akce se konala v Rudici v restauraci Tumperek. V anketě se vyhlašuje několik kategorií - muž, dorostenec, žák, přípravka, trenér a v neposlední řadě také rozhodčí. Dnešní anketa byla pro FSA Kras významná, protože David Šenkýř byl vyhlášen jako žák roků společně se 2 dalšími kluky.
 V kategorii "Žák" se vyhlašují vždy 3 uchazeči. David byl jedním z nich a nutno podotknout, že oba borci byli o 2 roky starší než David. Davide gratulujeme a jen tak dál.

29.1.2023  mladší přípravka - turnaj bukovinky

V neděli odehrála mladší přípravka v Jedovnicích turnaj, pro hráče U9 a mladší, pořádaný TJ Bukovinka. Náš tým nastoupil s mladšími hráči a to U8 a U7 doplněný na poslední chvíli o jednoho hráče U9 Marka Musila, kdy o nominaci všech rozhodovala tréninková docházka. Po první jasné výhře nad týmem Adamova, následovala těsná prohra s týmem Bukovinky, kdy si díky neproměněným šancím a nedůslednou hrou v obraně mohli za prohru sami naši hráči. V dalším zápase s týmem Ostrov/Vilémovice se naši hráči z chyb poučili a opět předvedli skvělý výkon. Následně ve finále měli šanci na reparát s týmem Bukovinky, ten se našim hráčům povedl a s přehledem vyhráli 5:1. Odměnou našim malým fotbalistům, byl veliký pohár a také radost všech přítomných i fanoušků, kteří je v hojném počtu podporovali.
Zápasy:
FSA Kras - Adamov 7:0  - Musil Marek 2x, Hloušek Lukáš 2x, Klimeš Jonáš 2x, Nguyen Tran
FSA Kras - Bukovinka 1:2  - Musil Marek
FSA Kras - Ostrov/ Vilémovice 4:0  - Nguyen Tran, Bocková Kristýnka 2x, Prášek Matyáš

Finále:                FSA Kras - Bukovinka 5:1  - Musil Marek 2x, Hloušek Lukáš 2x, Jonáš Klimeš

29.1.2023  předpřípravka - utkání RDR akademie

V neděli 29.1. sehráli svůj první letošní zápas i hráči předpřípravky. Na půdě RDR byla na dvou hřištích k vidění spousta kliček, zákroků, branek a hlavně fotbalové radosti. Děti se skvěle připravily na fotbalový turnaj, který nás čeká již tuto neděli na naší domácí půdě v Jedovnicích.

28.1.2023  mladší žáci 2. kolo Starez cup

V sobotu 28.1. se mladší žáci zúčastnili 2.kola Starez cupu v Brně. Po prvním kole se kluci umístili na 4. nepostupovém místě, takže měli co dohánět. Kluci k tomu přistoupili zodpovědně. Po prvních 3 zápasech jsme měli 7 bodů a rýsovala se finálová skupina. Ve 3 zbylých zápasech jsme bohužel získali jen 3 body, ale velké finále nás neminulo. Postoupili jsme z celkového 3. místa. Kluci díky za bojovnost.
Zápasy:
FSA Kras - SK Slatina  1:0 - Hrubý Tobiáš
FSA Kras - FK Renocar Podolí  2:0 - Šenkýř David, Odehnal Vojtěch
FSA Kras - TJ Rajhradice  1:1 - Šenkýř David
FSA Kras - TJ Ochoz u Brna  2:0 - Hrubý Tobiáš, Mudra Petr
FSA Kras - AC Lelekovice  1:3 - Brantalík Lukáš
FSA Kras - SK Šlapanice  0:1

PořadíTýmBodySkóre
1SK ŠLAPANICE3228:8
2SK SLATINA1915:11
3FSA KRAS1718:20
4AC LELEKOVICE1615:20
5TJ OCHOZ U BRNA1422:21
6TJ RAJHRADICE1114:17
7FK RENOCAR PODOLÍ1014:29

21.1.2023  Mladší přípravka - triangl tišnov

V sobotu sehráli hráči mladší přípravky další kvalitní přípravné zápasy v krásné hale Sokolu Tišnov. Náš tým A se postupně utkal s AFK Tišnov a FK Blansko a to ve dvou kolech. Tým Blanska se podařilo našim hráčům v obou případech hladce porazit a výkon který předvedli si zasloužil pochvalu, ale s týmem Tišnova po výhře v prvním kole následovala studená sprcha v podobě prohry 0:2, kdy se většina hráčů soustředila na úplně jiné věci než fotbal a toho kvalitní soupeř okamžitě využil. 
 Tým B odehrál zápas jen s B týmem Tišnova, protože FK Blansko s týmem B nepřijelo a tak si naši hráči v prodlouženém zápase parádně zahráli a získali tak další cenné zkušenosti, které určitě využijí.

15.1.2023  starší žáci 2.kolo starez winter cup

V neděli 15.1.2023 ,za nepříliš příznivého počasí, jsme se s mladším dorostem zúčastnili dalšího kola Starez Winter Cupu. Borci nastupují do utkání s vervou a touhou po vítězství. Leč se nepovedlo a první utkání prohráváme s týmem Svratky , který nakonec celé kolo vyhrál, 0:1. Byla to naše jediná prohra tohoto dne. V ostatních utkáních vítězíme někdy suverénně, někdy po velkém boji. V turnaji končíme na druhém místě a postupujeme do velkého finále . Klukům a Janě patří dík za bojovnost a reprezentaci FSA Kras .
Zápasy:
FSA Kras - FC Svratka 0:1
FSA Kras - SK Líšeň 6:0
FSA Kras - Buď Fér 2:1
FSA Kras - RDR Akademie 2:0
FSA Kras - FK Drnovice 3:0

PořadíTýmBodySkóre
1FC SVRATKA2924:5
2FSA KRAS2522:7
3FC MEDLÁNKY2529:13
4BUĎ FÉR1319:20
5SK LÍŠEŇ 118:28
6 RDR AKADEMIE 85:21
7 FK DRNOVICE 55:18


14.1.2023  mladší přípravka - 2.kolo futsal

V sobotu 14.1. se v Brně uskutečnilo další kolo futsalové ligy a to v kategoriích U7 a U9.

 Kategorie U7 se představili naši hráči ročníku 2016 a mladší. Kostru týmu tvořili tři hráči, kteří již mají zkušenosti ze soutěžních utkání mladší přípravky a doplněni byli hráči předpřípravky kteří s fotbalem teprve začínají. Náš tým malých fotbalistů si vedl skvělé a s přehledem turnaj vyhrál a navíc byl nejlepším střelcem turnaje vyhlášen náš hráč Jonáš Klimeš a oceněn byl za své výkony i další hráč Martin Šebela. Všem hráčům patří veliké poděkování za bojovnost a předvedený výkon.
 Turnaj odehráli tito hráči Jonáš Klimeš, Martin Šebela, Štěpán Kunc, Barborka Bocková, Nikolas Pavlék, Lukáš Novotný.
Výsledky:
FSA Kras - FC Medlánky 2:0 (Klimeš 2x)
FSA Kras - Orel Řečkovice 5:1 (Klimeš 3x, Šebela 2x)
FSA Kras - FC Svratka 2:0 (Klimeš, Šebela)
FSA Kras - SK Chrlice 6:0 (Klimeš 2x, Šebela, Bocková, Kunc, Pavlék)
Pořadí:
1. FSA Kras
2. FC Svratka
3. Orel Řečkovice
4. FC Medlánky
5. SK Chrlice

Naši hráči U9 se také na turnaji neztratili a převedli se v dobrém světle, když nestačili pouze na domácí tým, kdy po vyrovnané bitvě těsně prohráli 1:2 a obsadili nakonec krásné druhé místo. I v této kategorii U9 získal ocenění nejlepšího střelce hráč našeho týmu a to skvěle hrající Maxim Hrazdíra, který se mohl opřít výborné výkony spoluhráčů, kteří zaslouží za týmového ducha a odvedenou práci také obrovskou pochvalu.
 Turnaj odehráli tito hráči: Matyáš Prášek, Maxim Hrazdíra, Marek Musil, Matěj Vaněk, Lukáš Beneš, Lukáš
Hloušek a Kristýnka Bocková.
Výsledky:
FSA Kras - SK Řečkovice 1:0 (Beneš)
FSA Kras - Orel Řečkovice A 1:2 (Hrazdíra)
FSA Kras - FC Svratka (Hrazdíra 3x)
FSA Kras - Orel Řečkovice B 4:0 (Hloušek, Beneš, Hrazdíra 2x)
FSA Kras - FC Atraps 4:2 (Hrazdíra 4x)
Pořadí:
1. Orel Řečkovice A
2. FSA Kras
3. FC Atraps
4. FC Svratka
5. SK Řečkovice
6. Orel Řečkovice B

7.1.2023  starší přípravka 2. kolo starez cup

Starší přípravka se v roce 2023 zúčastnila 2.kola Starez cupu v Brně. Podařilo se jim obsadit krásné 2.místo v tabulce a tím se dostali do skupiny o Velké finále. 

PořadíTýmBodySkóre
1SK ŘÍČANY2747:12
2FSA KRAS2731:11
3TJ STARÝ LÍSKOVEC2017:18
4AC LELEKOVICE1722:18
5SK BLAŽOVICE1115:23
6TATRAN KOHOUTOVICE1013:28
7TJ RAJHRADICE712:47